Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Harmadik szülésnél ha szeretné...

Harmadik szülésnél ha szeretném hogy elkössenek akkor megcsászároznak?

Figyelt kérdés
Már szültem két gyereket most vagyok a harmadikkal 34 hetes. Gondolkodtunk a férjemmel hogy itt lezárnánk a gyerekprojektet és mivel eddig spirálom volt mert a gyógyszert nem bírtam és az első fiam gyógyszer mellett lett , igy felmerült hogy elköttetem magam. Ha szólók az orvosomnak akkor megcsászároz emiatt?Amúgy is hajlokk a császár felé mert az egyik fiam 4100 gramm volt és 55 cm a másik 4700 gramm és 62 centi és most sem számíthatok kicsi babára de a dokim szerint már bizonyítottam hogy meg tudom szülni így nem indokolja a császárt semmi. De már nem vagyok fiatal (35 éves) és félek hogy a baba elakad vagy egyéb gond lesz.
2013. júl. 4. 08:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Emiatt nem lenne szabad.Ez csak úgy lehetséges ha császár lesz és akkor lehet az elkötést, de fordítva ez nem működik elvileg! Én is most érdeklődtem a dokinál és azt mondta, hogy szigorú szabályokhoz kötik az elkötést.
2013. júl. 4. 12:18
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

én azt nem értem, hogy egy ekkora babánál, plusz egy 35 éves anyánál miért nem lehet "megengedni" a császárt, ha amúgy egy elköttetés is benne van a szituban.

Ez volt most Pécsett is, előzőt meg tudta szülni, másodikat elmérték, nem császározták (hogy ki nem akarta - orvos vagy anyuka - azt nem tudom,), és meghalt a baba...

szerintem ilyen nagy babáknál, és idősebb korban meg kellene adni a lehetőséget!

2013. júl. 4. 17:06
 13/21 anonim ***** válasza:
66%

Egyrészt 35 év még nem "öreg", másrészt 4700g sem a "csúcstömeg", amit megszültek már hüvelyi úton, harmadrészt a fejkörfogat számít igazán, nem a súly.

Meg kéne érteni, hogy a császár nagy hasi műtét, és ha problémamentes egy terhesség, akkor semmi szükség rá. (Főleg hogy anyuka már kettőt megszült).

Nekem egyébként miómám van, ami minden terhességemnél problémát okozott (hármat szültem én is), és lehet, hogy majd el is kell távolítani, és az orvosom mindig azt mondta, hogy ha SOS császár lesz, akkor egyből kiveszik azt is, de egyébként nem nyúlnak hozzá.

2013. júl. 4. 18:11
 14/21 anonim ***** válasza:
59%
Barátnőm bármelyik pillanatban szül,és őt ezért császározzák.Mert kérte h kössék el.Ez az eljárás ilyenkor.
2013. júl. 4. 19:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Egy szülés legalább akkora veszély és trauma mint egy hüvelyi.
2013. júl. 4. 19:21
 16/21 anonim ***** válasza:
szerintem meg azt kéne megérteni, hogy ha az anyuka a rá sokkal veszélyesebb, jujjdesokkalrosszabb nagy hasi műtétet szeretné, pláne ilyen feltételekkel, akkor dönthessen! Elvégre a saját testéről van szó, illetve a gyerekéről, akinek 18éves koráig neki kell eldöntenie, mi a legjobb...
2013. júl. 4. 21:56
 17/21 anonim ***** válasza:

Épp azért nem jó a császár, mert a saját testéről van szó, de azt hiszem, ez meddő vitába megy át, úgyhogy elköszönök.

Remélem Kérdező, jól alakulnak majd a dolgok.

A szülések nagyon különbözőek, nekem a legnagyobb babámat volt a legkönnyebb megszülni, sok minden befolyásolja ezt, állj pozitívan hozzá, és menni fog az.

A sterilizáció kérdését meg ráértek eldönteni utána, hogy tényleg ezt akarod-e, mert az sem 100%-os védelem, ugyanakkor meg életre szóló döntés, leteszed a temékenységedet.

2013. júl. 4. 23:19
 18/21 anonim ***** válasza:
termékenység*
2013. júl. 4. 23:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Lombikkal még ugyanúgy lehet gyermeke, és az elkötést is megpróbálhatják visszacsinálni, de az sajnos nem sok sikerrel járt eddig.
2013. júl. 5. 07:55
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most próbálok pozitívan arra koncentrálni hogy simán meg tudom szülni és nem lesz semmi baj:)
2013. júl. 5. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!