Magzatvíz elfolyás után, ha 12 órán belül nem születik meg a baba megcsászároznak?
Pontosan nem tudom hogy mennyi időn belül, de nem feltétlen császároznak meg, csak fájdalmasabb lesz szárazon szülni.
Egy ismerősöm mire kórházba ért már elfolyt a magzatvize, de csak 6 óra múlva szült meg spontán, és mondta hogy nagyon fájt mert száraz volt.
Kedves kérdező!
Ezt kórház, és kórházon belül osztályvezető főorvos válogatja. Például a Szent Imre kórházban amíg az előző professzor volt, ő 12 órát engedett, az orvos, Sziller tanár úr 8 órát.
Ha elfolyt a magzatvíz, mindenféle praktikát be fognak vetni, hogy a fájástevékenység ütemes és állandó legyen, (többek közt akár homeopátiás szereket, akár oxitocin infúziót) és megtesznek mindent, hogy a vajódásod során egyre lejjebb kerüljön a babácskád. A legvégső esetben császároznak meg, illetve akkor, ha baj van közben. Hiszen mindennél fontosabb az anya és a baba állapota.
Ha nincs baj, akkor is csak azért császároznak meg a végén, mert a baba már túl sokáig volt feszült állapotban, megszorongatva, túl sok ideje éli át a születés kálváriáját. De soha nem azért, mert "szárazon marad". A magzatvíz egészen a megszületés pillanatáig újra és újra termelődik, 3 óránként teljesen kicserélődik, tehát van odabenn víz. Tény, hogy kevés, és, hogy szerencsére ez is segíti a vajúdás menetét, de sose vagy száraz!
Egyébként mint magánszemély, azt gondolom 12 óra vajúdás után az ember már epekedhet egy császárért...fene tudja.
Szülésindításom volt burokrepesztéssel délelött 9-kor, délután 4-kor kaptam oxit, mert nem volt egy deka fájásom sem. 6,15-kor született meg a lányom a császár nem merült fel. A magától induló szülésemnél a magzatvíz hajnali 3-kor folyt el este 7,13-kor lett meg a fiam, császárról akkor sem esett szó.
Nincs olyan, hogy száraz szülés, folyamatosan van magzatvíz. Az indított szülésemnél feküdnöm kellett, de ki kellett mennem a mosdóba és oda vissza folyt a víz! Éreztem! Igaz nem tudtam a dolgom elvégezni, de még szerencse, mert az az érzés nem az volt amire gondoltam, hanem a kislányom. :))
Szárazon szülni.... :)))) Ne haragudj, de ezen nagyot kacagtam.
Igen, igaz, ez az általános protokoll a fertőzésveszély miatt.
Érdekesség: Svédo.-ban élő ismerőst hazaküldtek a Stockholmi Klinikáról, ott ugyanis várnak addig, míg nem jönnek a fájások. Másnap voltak hajlandóak fogadni, akkorra 40 fokos láza volt, a kicsi szívhangjai hol 30 körül, hol 200 fölött mozogtak, azonnal vitték a műtőbe. 24 órát az én perspektívámból nézve semmiképpen nem érdemes várni.
(De 24 órás vajúdást egyébként kevés orvos néz tétlenül, értelmetlen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!