Magzatvíz elfolyás után, ha 12 órán belül nem születik meg a baba megcsászároznak?
Nekem hajnali 1 kor folyt el a magzatvizem. Nem tágultam. Reggel 8 kor kötötték be az oxytocint(végig feküdnöm kellet, mert folyamatosan nézték a szívhangot). Délután 5 órakor született meg a fiam spontán. Még EDA-t sem kaptam, pedig amikor bekötötték az oxy-t, és jöttek a brutál fájások, szóltam, hogy kérek... Reggel 8-délután 5ig szinte egybefüggő fájásaim voltak, másfél óra volt a kitolás + 2óra stoppolás, mert vágtak, és szakadtam.
Szóval nekem a magzatvíz elfolyás után 16 óra múlva született meg a fiam spontán(2x kaptam intravénásan antibiotoikumot, mert pozitív lett a streptococcus vizsgálatom).
12órája folydogált a vizem, a kicsi bekakilt, és még hagytak 6órát szenvedni mire meglett a fiam, szerencsére egészségesen.
(mikor a doki leszedte a buroksapkát, végre teljesen eltűnt a burok indultak be igazán a fájásaim, és ezen megörülve nem is készítgettek a császárra, de előtte szó volt róla, hogy mivel nem fájok de folyik a vizem így lassan kiveszik a kicsit, mert 12órája folyik, bár ha a meconiumos víz indok lenne a császárra, akkor itt is egy hiba ami az első szülésemnél előjött)
Ha ez igaz, akkor engem nagyon megszívattak az első gyereknél, mert több, mint 24 óra után kaptam oxitocint (fájásgyengeség miatt)!
Az oxitocin után 6 órával született meg a babám hüvelyi úton.
Volt fogadott orvosom és bababarát kórházban szültem. Állítólag azért vártak, h. ne legyen császsármetszés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!