Szülés utáni intim higiénia?
Gyakorló kismamák, anyukák!
Arra lennék kíváncsi, hogy szülés után használhatóak-e intim törlőkendők, mosakodógélek?
A gyerekágyi vérzés kapcsán merült fel bennem a kérdés, hogy mikor megjött, és betétet használtam éppen (gyermekágyi vérzésnél mást nem is lehet), akkor nekem plusz jó érzés volt, hogy olykor megtörölgettem magam intim törlőkendővel. Kissé felfrissített.
De ugye a gyermekágyi vérzés nem éppen egy mezei "menses", gátseb is lehet (sosem lehet tudni), illetve nagy a fertőzésveszély. Ezért is érdekelne, hogy a gyakoribb tusolás mellett ti hogyan kezeltétek a helyzetet?
Köszönöm szépen!
32 hkm
a kórházi napok alatt minden pisilás után megmostam, 2 ágyas zuhanyzós wc-s szobában voltam egyedül, mert szerencsém volt, aztán otthon is még pár napig.
anionos betétet használtam, ahhoz adtak ezüst kolloidos törlőkendőt, illetve amikor ez elfogyott, babatörlőkendőre fújtam ezüst kolloidot, és azt tettem rá a betétre, hűsítő érzés volt.
mosakodógélt nem használnék.
Én csak simán vízzel mostam meg ott magam. Aztán felitattam a vizet kéztörlővel.
Nem kentem be és nem törölgettem semmivel, jobbnak láttam csak tiszta vizet használni, biztos ami biztos, nehogy elfertőződjön a seb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!