Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gondoltad volna, hogy aznap...

Gondoltad volna, hogy aznap fogsz szülni? Vagy váratlanul ért?

Figyelt kérdés

2013. jún. 27. 09:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Utólag látom csak, hogy ez is meg az is jelezhette a szülés közeledtét, de aznap úgy gondolom, hogy váratlanul ért. Ráadásul nem fájásokkal, hanem magzatvíz elfolyással indult, így tényleg váratlan volt:)
2013. jún. 27. 10:53
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
a 37. hét elején teljesen váratlanul ért
2013. jún. 27. 10:58
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél teljesen váratlanul ért. Nem voltak jóslófájásaim, a baba aktív volt, csak hajnalban arra keltem, hogy úgy fáj a derekam, mintha megjönne a mensim, aztán ez rögtön átment 5 perces fájásokba. Akkor előszedtem két szüléssel foglalkozó könyvet, hogy lehet e , hogy így kezdődik a vajúdás, de nem lettem okosabb. Felhívtam a szülésznőt, aki mondta, hogy meleg zuhany, és ha nem múlik, akkor ez már vajúdás. Nem múlt el, úgyhogy mondta a szülésznő, hogy pihenjek egy kicsit, aztán ha erősebbek lesznek a fájások akkor 1-2 óra múlva tali a kórházban. Végülis én annyira nem akartam elhinni, hogy szülök, hogy a szülésznő hívott újra, hogy akkor mi van, és mondta, hogy induljunk. Hozzateszem, hogy végig mocorgott a baba.

A második szülésem szinte teljesen ugyanígy kezdődött, bár előtte nap délután már halovány hasi fájdalmat éreztem. Hajnalban felkeltem az 5 perces fájásokra, lezuhanyoztam, nem múltak. Tévéztem egy kicsit, aztán mikor erősödtek a fájások, akkor szóltam a szülésznőnek, hogy 1 óra múlva kórházban tali, felébresztettem a férjemet, ő szólt a mamának, hogy jöjjön gyerekre vigyázni, én csináltam szendókat, aztán indultunk is.

2013. jún. 27. 11:18
 14/26 anonim ***** válasza:
Nagyon váratlanul ért. Mondjuk aznap pont a 40. hetet töltöttem, bementem Nst-re, és már küldtek is a szülőszobára.
2013. jún. 27. 11:26
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Első 36. héten született, előzmény nélkül, éjszaka elkezdett folyni magzatvíz. Mentünk kórházba, olyan váratlanul ért, hogy hajnalban kapartam össze a legszükségesebb holmikat, másnap dél táján kibukkant, sima szülés volt. Második gyermekem császár lett végül. Nála terveztem, h ő is hamarabb fog jönni, 37. héten született meg. Nála rengeteg előzmény volt, jósló fájások, nyákdugó távozás, előtte lévő éjszaka nem tudtam aludni, olyan érzésem volt, mintha vajudnék, csak fájdalommentesen. Akkor már nem volt magzatvízem, nem vettem észre a távozását. Reggel beBKV-tam, mondtam férjemnek menjen dolgozni, majd hívom. Doki megvizsgált, és közölte jól éreztem, még ma szülünk. Sajnos fájások végig nem jelentkeztek, fiamon köldökzsinor hurok, így császár lett, de éreztem előre, semmi nem stimmelt, és előző nap sokszor majdnem elájultam, már akkor csendben vajudtam. De mennyire más két szülés/két élet, ez egy csoda.
2013. jún. 27. 11:33
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

1. baba: hú, volt 10 napom hátra, erre este 9-30-KOR derékfájás, hányás, 5 perces fájások, 3 óra múlva meglett.

2. baba: volt még 2 hetem, nem is aggódtam. Éjjel 1-kor elmentem wc-re, visszafeküdtem, elfolyt a magzatvíz. másfél óra múlva meglett.

3-4. babák: most 6 hónaposak. 35 hetes voltam, doki azt mondta 2 nappal azelőtt, hogy minden zárt. így nyugodt voltam. Este 3/4 6-kor elfolyt a magzatvíz, és a lányok 45 perc múlva természetes úton megszülettek.

Mindegyik váratlan volt, kicsit hiányoltam is, hogy nem engem hívogattak az ismerősök, rokonok, hogy mi van, hanem mi leptük meg őket, hogy megvannak.

2013. jún. 27. 12:32
 17/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Szerencsés vagy hogy ilyen gyorsan túl voltál a szüléseken. Nem semmi :)
2013. jún. 27. 13:42
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
nem gondoltam volna, pedig már 40. hét után jártunk. Délelőtt volt szokásos vizsgálat a kórházban, ott a dokinak már gyanús volt, visszahívott délutánra. Én nem éreztem semmit, közben itthon tettem a dolgom, bekészítettem az ebédet, amiről úgy gondoltam, hogy majd ha hazajöttem a kórházból a vizsgálatról, szépen megeszem. A csomagot is csak azért vittük el, mert a párom erősködött. Rám kötöttek egy fájásmérőt, és egy nst-t 1 óra hosszára, utána egyből szülőszobára fektettek. Én még simán hazamentem volna. Befektetés után 1 órával rendeződtek a fájások, és 2 órával később meglett a baba. Mindenki meglepődött.
2013. jún. 27. 14:13
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondoltam. Hajnalban pukkanásra ébredtem, majd szivárgott a víz. Estig vajúdtam, de csak csak dél körül kezdtem azt gondolni, hogy ez már az lesz.

A másodiknál sejtettem, hogy ő is előbb lesz, de progira voltam kiírva 5 nappal későbbre, és nem voltak erős fájásaim. Éjjel arra ébredtem, hogy pisilnem kell, majd láttam, hogy vérzek. Akkor tudtam, hogy most lesz meg.

2013. jún. 27. 17:15
 20/26 anonim ***** válasza:
nst vizsgálatra beautóztam egyedül,és már nem mentem haza.:-Dúgy szóltam a férjemnek hogy hozza utánam a cuccokat.jövő héten lesz egy éve :-)
2013. jún. 27. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!