Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülés mennyire "tört...

Második szülés mennyire "tört rád" váratlanul, vagy ott is voltak még előjelek?

Figyelt kérdés

Első babámnál még a fájások beindulása előtt 1 nappal már éreztem, hogy készülődik valami, a hasam úgy keményedett, stb.

Vajon a másodiknál is így lesz, vagy ők már sokkal gyorsabban jönnek? (Félek, nehogy ne legyen idő a nagyinál leadni a "nagyot", ilyenek..:)

2012. jún. 14. 11:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálam az elsőnél sem voltak jelek,ahogy Neked. Annyi volt,hogy fáradtan lehuppantam a székre (és beszéltem egy kicsit a leányzóhoz,hogy ideje kibújni), másnap hajnalban éreztem is enyhe össze húzódást,azt hittem csak jósló,majd elfolyt a magzatvíz (az első összehúzódástól számolva 1:57 perc múlva már kint volt a kicsi). Ehhez képest a másodiknál előző nap még vígan lépcsőztem,délután volt pár összehúzódásom,de nem vészes,majd másnap reggel beindult. (majdnem dupla annyi ideig tartott,mint az 1. szülés)

A harmadik pedig hirtelen indult be,a fájások is össze vissza jöttek,majd beálltak 6 percre,majd pár 6 perces után váratlanul 2 percesek lettek. Mire kiértek a mentők,már a tolófájásaim voltak... A 2 lányommal pedig egyedül voltam itthon- a mentőben szültem,mire kibújt Hármaska,addigra ért ide Apósom.

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!

Üdv: 3 lányos

2012. jún. 14. 13:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja,a 3. babánál szülés előtt pár nappal már nem tudtam annyit enni,mint előtte.
2012. jún. 14. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindkét szülés váratlanul tört rám (fájásokkal). Másodiknál elég necces volt, hogy nem érünk be időben a kórházba.
2012. jún. 14. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Már 2 hete voltak fájásaim. A türelmem fogyott el, otthon vajúdgattam napok óta. Aztán a kórházban mondták, hogy most is leálltak a fájások. Dokim megérkezett, megvizsgált, kérdezte, hogy akarok-e még vajúdni napokig, hetekig, a nemleges válasz után benyomta az infúziót, 10 perccel később megrepesztette a burkot, 2 óra alatt meglett a második baba. Még csak nem is fájt jobban, mint az első, akivel pedig 3 ujjnyi volt a méhszáj a vajúdás kezdetén, vele pedig 2110 volt az érték.
2012. jún. 14. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam az első, tipikus napokig készülődő szülés volt :)

A másodiknál a 37. héten mentem az első NST-re. Ott nem volt semmi jele, hazamentünk (10 perc kocsival) és rögtön mentem pisilni. Ott vettem észre, hogy picit vérzem.

Vissza mentünk azonnal a kórházba. Ekkor volt délután 2 óra.

Szűk 2 ujjnyi tágulás, fájás semmi.

Burkot repesztettek (ne kérdezd miért) és 15.30-ra már a hasamon volt a babám :)

A harmadik egyre erősödő és sűrűsödő fájásokkal kezdődött.

2012. jún. 14. 22:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Az első babám a fájásoktól számítva 4 óra múlva lett meg,soha nem fájt semmim, még egy jósló fájásom sem volt, csak a magzatvíz folyt el. A második a fájásoktól számítva 2 órára rá született, szintén a magzatvíz folyt el előbb, de előtte lévő nap volt egy enyhe pár perces fájásom. Engem be is akartak fektetni a kórházba a kiírt dátum napján, hogy ha az első ilyen gyors volt,a második még gyorsabb lesz. De azt már nem várta meg a drágám, 2 héttel hamarabb született.A szülésznő unkanővérem is mondta, hogy a második szülés általában fele az elsőnek.
2012. jún. 14. 23:29
 7/7 anonim válasza:

Hányadik héten vagy?

Nekem a második gyerekem úgy született hogy aludtam és enyhe fájásokat éreztem, aztán bevittek megvizsgálni,és ahogy leszáltam az asztalról elfojt a magzatvíz és 10 perc múlva meglett a gyerekem.

2012. jún. 16. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!