Második szülés mennyire "tört rád" váratlanul, vagy ott is voltak még előjelek?
Első babámnál még a fájások beindulása előtt 1 nappal már éreztem, hogy készülődik valami, a hasam úgy keményedett, stb.
Vajon a másodiknál is így lesz, vagy ők már sokkal gyorsabban jönnek? (Félek, nehogy ne legyen idő a nagyinál leadni a "nagyot", ilyenek..:)
Nálam az elsőnél sem voltak jelek,ahogy Neked. Annyi volt,hogy fáradtan lehuppantam a székre (és beszéltem egy kicsit a leányzóhoz,hogy ideje kibújni), másnap hajnalban éreztem is enyhe össze húzódást,azt hittem csak jósló,majd elfolyt a magzatvíz (az első összehúzódástól számolva 1:57 perc múlva már kint volt a kicsi). Ehhez képest a másodiknál előző nap még vígan lépcsőztem,délután volt pár összehúzódásom,de nem vészes,majd másnap reggel beindult. (majdnem dupla annyi ideig tartott,mint az 1. szülés)
A harmadik pedig hirtelen indult be,a fájások is össze vissza jöttek,majd beálltak 6 percre,majd pár 6 perces után váratlanul 2 percesek lettek. Mire kiértek a mentők,már a tolófájásaim voltak... A 2 lányommal pedig egyedül voltam itthon- a mentőben szültem,mire kibújt Hármaska,addigra ért ide Apósom.
Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv: 3 lányos
Szia!
Nálam az első, tipikus napokig készülődő szülés volt :)
A másodiknál a 37. héten mentem az első NST-re. Ott nem volt semmi jele, hazamentünk (10 perc kocsival) és rögtön mentem pisilni. Ott vettem észre, hogy picit vérzem.
Vissza mentünk azonnal a kórházba. Ekkor volt délután 2 óra.
Szűk 2 ujjnyi tágulás, fájás semmi.
Burkot repesztettek (ne kérdezd miért) és 15.30-ra már a hasamon volt a babám :)
A harmadik egyre erősödő és sűrűsödő fájásokkal kezdődött.
Hányadik héten vagy?
Nekem a második gyerekem úgy született hogy aludtam és enyhe fájásokat éreztem, aztán bevittek megvizsgálni,és ahogy leszáltam az asztalról elfojt a magzatvíz és 10 perc múlva meglett a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!