Csaszarmetszesrol tapasztalatok?
A katéter és egyebek, injekciók kevésbé fájtak Nekem, mint a műtét utáni állapot. Sajnos muszáj volt, a Fiam faros volt, így az utolsó 5-6 hétben már tudtam h csázár lesz. Jobban féltem mint a természetes szüléstől.
Én spec. (pedig jó a fájdalomtürő képességem) szülés után 2 napig meg akartam halni. Nem tudtam hajolgatni, kísértek fürdeni (anyukám), felüli is csoda volt :S
hát
24 óra vajúdás után lett császár - túl csontos volt a feje és rosszul is helyezkedett be
gerincben érzéstelenítő -- pici csípés szerű "fájdalom"
katétert utána tették fel szal az nem fájt :-)
mikor kiveszik az kicsit fájt vagyis inkább olyan nagyon kellemetlen érzés volt
6-7 óra fekvés utána egyedül mentem zuhanyozni - mire odaért a nővérek kész voltam :-) egyedül mentem már aznap este a csecsemő osztályra is
igaz lassan és óvatosan csináltam mindent amihez hasizom kell :-)
másnap délben haza mentem a picivel autóval -- igen én vezettem :-)
nekem magas a fájdalom küszöböm és nagyon gyorsan gyógyulok varratszedésre is jó pár nappal hamarabb mentem vissza 2 hónaposan már nem látszott a heg sem -- szal a dokik is jók voltak :-)
Hát én mire a sürgősségi császárra bekerültem már annyira kivoltam testileg, mentálisan, hogy bizony már nem is emlékszem a katéterre. Előtte 14órát vajúdtam, a végén oxit kaptam, jöttek a tolófájások, a gyerek szive meg gyengült,nem tágultam, így áttoltak konkrét tolófájásokkal a műtőbe, azt hittem ott sz...om össze magam. A szuri az fájt, de kibírható volt. A császár közben elaludtam, felráztak hogy itt a fia, de a szemüveg nem volt rajtam, így csak egy kis vöröses gombóckára emlékeztem. :)
Utána egy napig fektettek az intenzíven, de mivel nem volt hely a szülőszeti osztályon, így még ráhúztam fél napot, persze mozdulni nem lehetett. Nem bírtam felkelni, tolókocsival toltak át a helyemre. Három napig görnyedve közlekedtem, arról az irózatos fejfájásról meg nem is beszéljünk amit akkor éreztem, mint akit egy 10kilós kalapáccsal tartkonvágtak volna.....
Nagyon remélem hogy a következő babánk simán fog megszületni.
Kedves kérdező!
Minden fájdalmad elmúlik majd egy szempillantásra, ha a karodban tarthatod majd a picit.
Utána a felépülés elég nehéz volt, legalábbis számomra, nálam a testhelyzet változás okozta a fájdalmat, de ha már elindultam, vagy sikerül felállni, leülni, akármi, akkor már jobb volt. Én 3 hét után lettem újra a régi, fokozatosan regerenálódtam.
Az 5. válaszolónak egy szavát sem tudom elhinni.... Kapásból 12 óra a szigorú fekvés gerinces érzéstelenítés után, nem is tudnál hamarabb, hiszen még hat a szer.
24 órát vajúdtál előtte, így írtad, feltételezem, nem is aludtál, majd feküdtél 6-7 órát, és mégis már másnap délben egyedül vezettél haza? Hogy emelted fel a gyereket a mózeskosárban? Hogy raktad be a kocsiba? És a cuccodat ki vitte ki és rakta be?
A császármetszés rendkívül komoly hasi műtét, nagyon-nagyon sántít a sztorid, már ne haragudj.
Az elsőnél ( soha nem felejtem el )
Június 12. hajnali 3 bementünk 2 perces fájásokkal , reggel 7-kor egy perces fájásaim voltak egésszen este 11-ig nem csináltak semmit csak szenvedtem .. Majd éjfélkor beadtak az epiduralt , amit szarul bökte be , így éreztem ahogy fel vágja a hasamat , szóltam is , akkor elaltattak így lett meg hajnali 3:20 !! Utána következő napon nagyon nagy fájdalmaim voltak , a 3. napon voltam úgy hogy feltudtam ülni , és a nővér segítségével kitudtam menni .. Mikor haza jöttünk , is fájt ülni sokáig nem tudtam ...
A második is császáros volt , de nála jó volt az epidurál ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!