Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA-val vagy császárral szült...

EDA-val vagy császárral szült anyákat miért nézik le?

Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 21:47
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Ki nézi le? O.O
2013. jún. 25. 21:47
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem nézik le őket!
2013. jún. 25. 21:59
 3/28 A kérdező kommentje:
Itt láttam egy csomó lepontozást föleg császárosoknak...
2013. jún. 25. 22:01
 4/28 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Itt mindent lepontoznak nem vetted még észre?
2013. jún. 25. 22:02
 5/28 A kérdező kommentje:
Ez igaz :))))
2013. jún. 25. 22:09
 6/28 anonim ***** válasza:

De tényleg.Én már az oldalból teljesen kiábrándultam.Az egész át ment a másik fikázásába.Ha már tényleg csak valakinek segíteni kell, alig jön válasz, de persze ha vitatkozni kell, mindenki tud írni..tiszta vicc.

A császárról meg csak annyit, hogy jó esetben azt nem lehet választani, de persze van olyan akinek van rá pénze.

Az EDA pedig egy borzasztóan jó dolog.Az első szülésem indított volt, burokrepesztéssel és oxitocinnal.Azt hittem ott halok meg.Nagyon fájt.

2. szülésem magától indult be, de már indítani akarták, mert a 41. hétben jártam, és nem volt minden értékem jó..CTG elég rossz volt, de nem annyira.Délelőtt mondta a doki, hogy holnap feküdjek be és megindítják..hát szerintem annyira beparáztam, hogy még aznap délután 5 perces fájásaim lettek, és éjjel meg is szültem a kisfiamat.Persze fájdalomcsillapítót nem kértem, mert a legrosszabb fájások is eltörpültek az 1. szülésemhez képest.

2013. jún. 25. 22:16
 7/28 anonim ***** válasza:
83%

Szülésznőként mondom, teljesen felesleges lenézni bárkit is. Egy bizonyos fokig (EDA) mindenkinek a maga döntése, hogy hogy szül. Bizony van hátránya az EDA-nak is, és attól, hogy valaki epiduralisan van érzéstelenítve, még nem jelenti azt, hogy annyira egyszerű lenne a szülése. A császárról pedig annyit, hogy aki a saját kényelme/alakja/bármilye miatt akar császárral szülni, az meg is érdemli, hogy lenézzék. A baba sokkal jobb esélyekkel indul az életnek, ha segített az anyának a megszülésében. Utána lehet nézni, hogy milyen élettani hatásai vannak a szülőcsatornán való áthaladásnak és az ideiglenes, kisfokú hypoxianak. Ezekről az előnyökről sajnos a császáros baba lemarad. Na de ha a baba vagy az anya élete/egészsége a tét? Inkább induljon nehezebben a kicsinek az első perc, mint sehogy. Persze, jó a természetességre törekedni, és mindenkinek kívánom, hogy természetes úton hozhassa világra a gyermekét, de teljesen felesleges lenézni másokat a császár/EDA miatt, hiszen nem tudjuk a hátterét. Ráadásul aki azt mondja, hogy a császáros szülés könnyű szülés, annak üzenem, hogy a császármetszés komoly hasi műtét.. el lehet képzelni, mennyi idő abból a felépülés.

Szóval kedves kismamák! Ne hallgassatok senkire, ha lenéznek, ha nem, a baba és a saját egészségetek legyen az első!

Szép szülést mindenkinek :)

2013. jún. 25. 23:46
 8/28 anonim ***** válasza:
33%

"A császárról pedig annyit, hogy aki a saját kényelme/alakja/bármilye miatt akar császárral szülni, az meg is érdemli, hogy lenézzék....Na de ha a baba vagy az anya élete/egészsége a tét? Inkább induljon nehezebben a kicsinek az első perc, mint sehogy."

Csak ezt a két mondatot emelném ki. Állítólag a császár az anyára nézve sokkal rosszabb, komoly hasi műtét, ect.

Szerintem, ha az anya bevállalja a száméra veszélyesebbet, az nem lenézendő.

Hány gyermek hal meg évente császár, s hány szülés közben?

Ennyi. Statisztika. A számok nem hazudnak (még nekem sem, pedig nem állok különösebb barátságban velük :P )

Egyesek szerint a császárosok nem lesznek olyan talpraesettek... hogy honnan szedik, nem tudom, ez szerintem nevelés kérdése... de ha van is benne igazság, inkább legyen egy kicsit nyuszi gyerekem, mint egy halott, mert nem tudott megszületni bármi komplikáció nélkül.

Amúgy személyes véleményem, hogy mindenkinek a legmélyebb magánügye, hogy hogy szül, s miért úgy, ahogy. Senkinek semmi köze hozzá. Nem a másik, vagy a másik gyerekének az életét veszélyezteti, a sajátját. A gyerek 18 éves koráig Ő felel érte, mint szülő, a születése pillanatától. Nehogy már a 23. szomszéd mondja meg, hogy mi a legjobb neki, vagy nézze le ez miatt!!!

2013. jún. 26. 00:23
 9/28 anonim ***** válasza:

de ha van is benne igazság, inkább legyen egy kicsit nyuszi gyerekem, mint egy halott, mert nem tudott megszületni bármi komplikáció MIATT.*

Nem a másik, vagy a másik gyerekének az életét veszélyezteti,( HA VESZÉLYEZTET BÁRMIT IS EGYÁLTALÁN) a sajátját. *

kieg. 8. válaszoló

2013. jún. 26. 00:26
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki büszke arra, hogy hüvelyi úton szült fájdalomcsillapítás nélkül, abból nem következik egyenesen, hogy az lenézi azt, aki nem így tett!

Viszont a legtöbbször rögtön kapom a lepontozást, ha ezt leírom, szóval ne legyünk igazságtalanok! Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, és mást lát jónak, de ne kelljen mea culpáznom, mert én a lehetó legtermészetesebb utat választottam, és mert szerencsére nem voltak komplikációim.

És még egyszer: nem nézem le azt, aki fájdalomcsillapítást kér, vagy császárral szül!

2013. jún. 26. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!