Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon fáj a gátmettszés, kap...

Nagyon fáj a gátmettszés, kap az ember oda helyi érzéstelenítést?

Figyelt kérdés

Ugye nem érzéstelenítő nélkül megy?:S és mindig szükség van erre első babánál? És a méhszájsebem rosszabbodna szüléstőL?

Rettegek ezektől,emiatt nem tudom,akarok e valaha gyereket,ráadásul a császármettszést nem élném túl:S L20

2013. jún. 23. 20:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nem fájt a gátmetszés, nem is éreztem, csak a párom mondta utólag (apás szülés volt), hogy mikor is csinálta a doki. Fájás közben vágnak, nem érzed. Én a varrást meg sem éreztem, pedig belső varrataim is voltak, de még csak kellemetlennek sem mondanám.

A vajúdás nagyon fájt, borzasztó volt. De túléltem! Ahogy nők milliói. Az eredmény pedig kárpótol minden fájdalomért.

Tulajdonképpen 20 évesen kijelenteni, hogy a fájdalom miatt nem akarsz gyereket, szerintem tök normális. 20 évesen én is elgondolkodtam, hogy atyaég, akarok-e majd szülni, annyi rémtörténetet olvastam a szüléssel kapcsolatban. De most van egy gyönyörű 6 hónapos kislányom, akit 26 évesen szültem. Nagyon akartuk őt, és amikor kiderült, hogy jön, eszembe sem jutott a fájdalom, csak arra tudtam gondolni, hogy néhány hónap és a kezemben tarthatom.

Valószínűleg pár év múlva te is másképp látod majd a dolgokat. Nyugi!

2013. jún. 24. 08:37
 22/30 anonim ***** válasza:

szerintem természetes, hogy félsz valamitől, amit nem ismersz. én az egészt terhességem alatt féltem a szülési fájdalmaktól.

viszont ezek múló fájdalmak, különben mindenkinek csak egy gyereke lenne.

azt viszont cáfolnám, hogy a császármetszésnél semmit nem érezni. biztos van olyan, akinek nagyon fájt és olyan is akinek nem annyira, de ez a szülésre és a gátsebre is igaz.

2013. jún. 24. 09:18
 23/30 anonim ***** válasza:

Nálunk nem adnak gátmetszéshez érzéstelenítést, csak a varráshoz. Viszont egyáltalán nem éreztem, mikor csinálták, a végén mondta a doki, hogy akkor összestoppol, én meg nem értettem, hogy miről beszél. Na, az kellemetlen volt. Első babánál sok helyen vágnak, de már közel sem mindenhol. Tudsz találni olyan orvost, akivel meg lehet próbálni a gátvédelmet, de szükség esetén inkább vágjanak, minthogy végbélig repedjen valaki. A császártól én is félek, szerencsére nem volt rá szükség. De ha ott azt mondták volna, hogy na akkor irány a műtő, hát, pont letojtam volna, a fő, hogy mindenki egészséges legyen a végén.

A méhszájsebed sztem nem rosszabbodna a szüléstől.

2013. jún. 24. 11:13
 24/30 anonim ***** válasza:
Én kaptam helyi érzéstelenítést vágás elött és simán a varrásnál is kitartott...az egész szülésnél a kaparás fájt a legjobban,a fájások sem voltak annyira durvák,mint az az 5 másodperc!De pl nem mindenkit vágnak,kaparnak stb!AMúgy pedig ezek tökre eltörpülnek a felépülés mellett...a gétsebtől nem bírtam rendesen ülni napokig,wc-ni nem mertem,nehogy repedjek vagy mit tom én!A császárt pedig egyáltalán nem érzed,amig ki nem megy a fájdalomcsillapítók hatása,de aztán...de mindenért kárpótol a gyermeked és a szülési fájdalmakra 1 hét után már nem is fogsz emlékezni!Ha emiatt nem akarsz szülni az önző dolog,ilyen alapon örökbe se fogadj,mert sosem lesz első helyen az életedbe a gyereked :(
2013. jún. 24. 13:04
 25/30 anonim ***** válasza:
Szia! Még túl fiatal vagy a szüléshez. Ha már elég érett leszel rá és nagyon szeretnél babát nem lesz az a rémtörténet vagy fájdalomtól való félelem ami elnyomná benned azt az érzést, hogy anyává szeretnél válni. Hidd el mert én is így voltam vele. Mindig úgy gondoltam, hogy soha nem akarok szülni mert rémes amin át kell esni. Igen nagyon fáj de ezt máshogy viseled mintha valami értelmetlenül fájna. Ennek van miértje és a fájdalom múlandó viszont az a csoda ami születik veled marad, hogy bearanyozza a napjaidat. Ha most úgy érzed, hogy nem érné meg semmiképp ne vállalj még babát.
2013. jún. 24. 14:14
 26/30 anonim ***** válasza:

Én EDÁ-val szültem, és emiatt nem éreztem a gátmetszést. Amikor varrtak, akkor már nagyjából elmúlt a hatása, de alig éreztem.

És a gátmetszés fáj szerintem a legkevésbé a szülésben... kben meg fájás közben csinálják, meg sem fogod érezni.

És ne rettegj, nem kell.

Gondolj arra, hogy ha annyira nagyon durva lenne, akkor mindenki max. 1 gyereket vállalna!

2013. jún. 24. 14:48
 27/30 anonim ***** válasza:

Kérdező, én megértelek. 36 évesen többek közt azért nem szültem eddig, mert nem tudtam leküzdeni a félelmeimet. Most (9 hetesen) egyszerűen nem gondolok arra, hogy mi lesz, nehogy bepánikoljak.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem normális, ahogy gondolkozom, ahogy érzek és amennyire félek, talán keresek egy pszichológust. Neked is ezt ajánlom abban az esetben, ha pár év alatt nem múlnak el a félelmeid. Eddig én is abban reménykednek, hogy majd elmúlnak, de nem múltak el, csak egyszerűen nincs több idő, ha akarok gyereket. És azt soha nem gondoltam, hogy egyáltalán nem akarok.

Tisztában vagyok vele, hogy több milliárd ember szült akár több gyereket is, de én akkor is így érzek, ez van.

Abban is igazad van, hogy amennyiben te nem akarsz gyereket, a párod meg igen, akkor arra rámegy a kapcsolatod. Sőt: ha biztos vagy abban, hogy soha nem szülsz neki, illik is elengedni, ha ő pedig gyerekre vágyik. Így tisztességes szerintem. Ő nem kényszeríthet téged gyerekre, te sem őt arra, hogy gyerek nélkül éljen. Szerintem ez sokkal inkább szeretet, mint az, hogy "ha szeret, nem hagy el ilyenért".

Ami pedig a méhszájsebet illeti: mielőbb orvoshoz kell fordulnod és kezeltetni, mert ez nem valódi seb, hanem egy olyan elváltozás, amiből idővel méhnyakrák alakulhat ki. Akkor is, ha kaptál ellene oltást.

2013. jún. 24. 17:23
 28/30 anonim ***** válasza:
Ha kizárólag a gátmetszéstől félsz, akkor érdemes olyan orvost ill. kórházat választani ahol nem csinálják. Külföldön sok helyen már nem is alkalmazzák, mert ez egy elavult módszer. Ha érdekel tudok cikkeket adni ezekről.
2013. jún. 24. 17:37
 29/30 anonim ***** válasza:
Az egész szülés során a gátmetszés az ami legkevésbé fáj, 25 éves vagyok a nagy lányom 2 éves lesz holnap, a pocaklakó 16 hetes, én is nagyon féltem tőle de amikor 29 óra vajjúdás és 3 óra kitolás után a kezembe volt a lányom mindent elfelejtettem. Hidd el akkor már semmi sem számít
2013. jún. 25. 09:08
 30/30 magi085 ***** válasza:
A gátmetszés egyáltalán nem fáj, mert adnak érzéstelenítőt, de az sem fáj, mert szinte semmi a valódi szülési fájdalmakhoz képest. engem 2 irányból vágtak, de semmit nem éreztem, a varrást sem, pedig 1 órán át tartott.
2013. júl. 3. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!