Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés? Miért a...

Természetes szülés? Miért a könnyebb út?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem vitát akarok szítani, sem pedig az észt osztani.

Egy valamit nem értek. Miért félnek az ismeretlentől annyira a nők? Onnantól , hogy gyereket szeretnének, megfogan és tudják, hogy szűlni fognak fel tudnak készülni rá ( ha máshogy nem is, de agyban). Senki nem tudja mennyire fog neki fájni, mennyi ideig fog tartani stb. Akkor minek a 9hónapot végig stresszelni, hogy "vajon milyen lesz", fájni fog" ?

Van egy 9 hónapos Kisfiam akit természetes úton szültem. Én annak idején egy sima kontroll vérvételen rosszul lettem. Azt hittem (akkor) hogy a szülésbe kb. tuti belehalok :) És nem így lett. Mikor eljött a pillanat és beléptünk a kórházba minden izgalmam elmúlt és megnyugodtam, tudtam, hogy nemsokára a kezemben foghatom a Kisfiam :)

Itt a GY.K-en rengeteg, de már napi szintű kérdés van, hogy " nem lehet császárt kérni?, XY azt mesélte, hogy sokkal könnyebb, sokkal csodálatosabb stb." .

Ne értsetek félre, nincs ellenemre a császár abban az esetben HA INDOKOLT. Nekem egy Nő sem kevesebb a szememben, mert nem természetes úton szült. Kinek ez, kinek az.

De sosem értettem, hogy miért akar egy Nő magától császárt metszést? Nem gondolnak bele, hogy az egy komoly hasi műtét, ott vágnak izmot, hasfalat mindent?!

Tudom, ilyen eszme futtatás is rengeteg van már itt. De most muszáj volt nekem is megkérdeznem :)

2013. jún. 18. 12:14
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
35%
Itt megint csak a köpködés megy ezerrel!!!! Nem az a lényeg h egészséges gyerekeink vannak? Mind a két módszernek vannak előnyei, hátrányai. Egyik se egy leányálom. De miért nézitek le a másikat azért mert másképp gondolja mint te! Szánalmasok vagytok komolyan.
2013. jún. 18. 13:46
 32/41 anonim ***** válasza:
5%

Én csak az "így találta ki a természet" dologhoz akarok hozzászólni.

Ha így találta ki, akkor miért van az, hogy elakad a baba, elreped a nő, ki sem tud jönni a baba, mert nem jó pózban van bent, nagyon sok anyuka meghalt régen szülés közben.

Ez nem igazán jó kitaláció, attól függetlenül, hogy ez a természetes.

Most OK, van kórház, orvos, kiszedik ha baj van, de régen? Ott helló volt.. meghaltak...

Na akkor lehetett rettegni. :(

Nekem 14 órás oxis szülésem volt és nem hatott az eda rendesen. Na, akkor mit nem adtam volna a császárért...vagy hogy meghalhassak :)))

De amint túl voltam rajta, elmúlt minden és császárnál nem így van.

( Ha lesz még babám, nagyon fogok félni a szüléstől, mivel elég rossz élmény volt... Nyilván ha 3 óra alatt oxi nélkül meglett volna a baba, máshogy éreznék... )

2013. jún. 18. 13:57
 33/41 anonim ***** válasza:
29%

szintén az "így találta ki a természet"-hez

ha saját magadra hallgatsz eszedbe nem jutna hanyatt feküdni... és ezzel alá is támasztva az, hogy azt preferálják, ami az orvosoknak könnyebb (jelen esetben a term. születést)

Amúgy a természet nagyon sok mindent kitalált, ami mégsem jó, hisz gyógyszerek is léteznek... Ha minden úgy lenne jó, ahogy a természet kitalálta, nem lenne szükségünk gyógyszerekre... és azt mivel magyarázzátok, hogy minél fejlettebb a világ, azzal egyenes arányban nő az átlagéletkor??

Igaz, nem a kérdéshez tartozik, de ki kellett fejtenem, mert utálom azt a "természet kitalálta" dumát.

A kérdéshez ezt fűzném hozzá, teljesen egyetértek vele:

"A kockázatokba ne menjünk mélyen bele. A kisbabára kevésbé veszélyes a császár, még nem hallottam olyanról, hogy a baba belehalt volna a császárba. Viszont anyuka már maradt ott a műtőasztalon. A hüvelyi szülés hiába természetesebb, a baba számára sokkal kockázatosabb. Leggyakoribb az oxigénhiány, ami egy életre károsíthatja őt. Persze az anyuka itt is szintúgy meghalhat, akár a babával együtt is. De ezek tényleg ritkák, de nem elhanyagolható tényezők."

2013. jún. 18. 16:36
 34/41 anonim ***** válasza:

Nekem a terhességem ideje alatt eszembe sem jutott tartani a szüléstől.Sőt!Eszembe sem jutott hogy meg is kell majd szülni a gyereket.Amikor a kórházban voltunk akkor is csak izgatott voltam,és amikor a hosszú és fájdalmas vajúdás után a tolófájások közepén közölte az orvos hogy császár igazából fel sem fogtam.

Császár után kicsit kellemetlenül éreztem magam,mert nekem eszembe sem jutott hogy császár is lehet.

Nem tudom hogy milyen a hüvelyi szülés ,de tudom milyen vajúdni,milyenek a tolófájások...

Örültem volna ha sikerül megszülni ennyi szenvedés után.

2013. jún. 18. 20:49
 35/41 A kérdező kommentje:

Köszöönm a válaszokat, nekem mindegyik hasznos volt, mindenkinek ment a zöld kéz!

Egy szó mint száz. Mindenkinek szíve joga eldönteni hogyan szül. Van akinél egészségügyi okból mindenképp császár kell, van akinél a sors hozza így. A gyerek és az Anya az első.

Bizony vannak olyanok akik a félelem és fájdalom miatt kérnek DIREKTE császármetszést. Őket nem biztos,hogy a jövőben meg fogom érteni :)

Nem akartam ellentétet és veszekedést szítani, a szülésnél úgy is a "végeredmény" a fontos :)

Szép estét!

2013. jún. 18. 21:02
 36/41 anonim ***** válasza:
64%

Na ezt jól megírtad! örülök, hogy végre valaki ezt így megfogalmazta! :)

Az a kifogás meg, hogy "mert alul nem vágnak, gyorsabb, stbstb" egy bődületes nagy hülyeség. Honnan tudja valaki előre hogy milyen gyors lesz a szülése, kell-e vágni? Nekem mindkét babám természetes úton született az első fájástól számítva ÖSSZESEBN 2,5 óra volt az egész odáig, hogy már a kezemben tartottam őket. Vágni nem kellett, nem volt szükségem fájdalomcsillapítóra, és a szülés után már szinte futottam a folyosón. utána ott lent sem változott semmi! Szóval egyetértek abban, hogy sokan kényelmi szempontból választják inkább a császárért, amit én nem értek. Miért? Utána ha a baba éjszaka sírni fog, átadjátok valakinek? Az se lesz piskóta!

2013. jún. 20. 09:47
 37/41 anonim ***** válasza:
9%
Azért a kettőt ne hasonlítsuk már ként hozzák, össze: a szülés módját és a sírós gyerkőcöt.....ha császárral szülsz, az első 12 órában baba-mama barát kórházban 2 óránként hozzák, mert nem kelhetsz fel, de ahogy felálltál és lezuhanyoztál a tiéd a Manó. Nekem semmi gondom nem volt, percről percre jobb lett. És a következő éjszakán is beadtam, mert volt egy csecsemős amíg bent voltunk, akire számíthattam: amikor felébredt hozta szopizni, így tudtam pihenni egy picit még.
2013. jún. 20. 10:44
 38/41 anonim ***** válasza:
27%

09:47

Nekem egy természetes egy császár volt.A természetes szülésbe azt hittem belehalok,16 óra vajúdás,az utolsó 3 óra maga a pokol volt,vágtak,szakadtam,kb 1 évre a szexuális életünk mélypontra került.

Második szülésnél forditva feküdt,császár,érzéstelenités,kiszedték,megkaptam,összevarrtak,aznap már felálltam,bár fájt,de másnaptól már csak kis kellemetlenség,mire mentünk haza addigra simán csináltam mindent.

Most várjuk a harmadikat,még van 2 hónapom hátra,de már megvan a császár időpontja.Nem érdekel,hogy ehhez lefizetni kellett a dokit,ennyit megér.

2013. jún. 20. 10:52
 39/41 anonim ***** válasza:
56%

Kár, hogy ezek a dokik nem buknak le, akik ilyet bevállalnak, mint az utolsó esete.

Egyébként az a szörnyű, hogy a szülésről tanulunk, fizikailag és lelkileg is. Milyen szülészorvos lehet az, aki ennek a tudásnak birtokosaként bevállal egy programozott császárt, ami nem indokolt egészségügyileg. Felháborító!

egy szülészorvosnő

2013. jún. 20. 20:43
 40/41 anonim ***** válasza:
7%
Miért, kedves szülésznő, ha a gyerek fordítva fekszik, meg kell próbálni a hüvelyi szülést? Ha nem jön ki és károsodik az agya, netán belehal, akkor így járt?
2013. jún. 20. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!