Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés? Miért a...

Természetes szülés? Miért a könnyebb út?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem vitát akarok szítani, sem pedig az észt osztani.

Egy valamit nem értek. Miért félnek az ismeretlentől annyira a nők? Onnantól , hogy gyereket szeretnének, megfogan és tudják, hogy szűlni fognak fel tudnak készülni rá ( ha máshogy nem is, de agyban). Senki nem tudja mennyire fog neki fájni, mennyi ideig fog tartani stb. Akkor minek a 9hónapot végig stresszelni, hogy "vajon milyen lesz", fájni fog" ?

Van egy 9 hónapos Kisfiam akit természetes úton szültem. Én annak idején egy sima kontroll vérvételen rosszul lettem. Azt hittem (akkor) hogy a szülésbe kb. tuti belehalok :) És nem így lett. Mikor eljött a pillanat és beléptünk a kórházba minden izgalmam elmúlt és megnyugodtam, tudtam, hogy nemsokára a kezemben foghatom a Kisfiam :)

Itt a GY.K-en rengeteg, de már napi szintű kérdés van, hogy " nem lehet császárt kérni?, XY azt mesélte, hogy sokkal könnyebb, sokkal csodálatosabb stb." .

Ne értsetek félre, nincs ellenemre a császár abban az esetben HA INDOKOLT. Nekem egy Nő sem kevesebb a szememben, mert nem természetes úton szült. Kinek ez, kinek az.

De sosem értettem, hogy miért akar egy Nő magától császárt metszést? Nem gondolnak bele, hogy az egy komoly hasi műtét, ott vágnak izmot, hasfalat mindent?!

Tudom, ilyen eszme futtatás is rengeteg van már itt. De most muszáj volt nekem is megkérdeznem :)

2013. jún. 18. 12:14
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
49%
Férfi vagyok és azt látom van egy egészségtelen hisztéria a szülés körül egyrészt amit te írtál a nem indokolt császármetszés miatt a másik az otthonszülés miatt.Az elsőt megindokoltad világosan.A másik hogyan érezheti magát nagyobb biztonságban valaki otthon mint a kórházban hisz példák tömege mutatja hogy lehet komplikáció és akkor ott a kórház ahol perceken belül lehet módosítani.Az miért megnyugtató ha megindul egy szülés és nem megy végbe természetes úton hogy azután kell mentőt hívni és rohanni a kórházba?
2013. jún. 18. 12:32
 12/41 anonim ***** válasza:
96%
Én hihetetlenül sajnálom, hogy programcsászárral születtek a gyerekeim. (Indokoltan, nem én kértem.) Esélyük sem volt, hogy természetesen szülessenek, ráadásul 38. betöltött hét + pár napra. A kislányom még biztos maradt volna, tiszta magzatmáz volt. :(
2013. jún. 18. 12:36
 13/41 anonim ***** válasza:
20%

3-as vagyok

Van aki szétszakad van aki hamar gyógyul

Nemrég volt itt egy kérdező,9 hónapja járt orvostól orvosig,már plasztikázták is,de semmi,szexuális életük romokban volt,mert folyton begyulladt,férje meg semmit nem érzett benne...

Van olyan barátnőm,akinek fél úton akadt el a baba,órákig kinozták mire sikerült kiszedni.

Nekem eszembe nem jutott természetes úton szülni,programozott császár,így a biztos.

2013. jún. 18. 12:36
 14/41 anonim ***** válasza:
30%
Férfi minek szól ilyenbe?
2013. jún. 18. 12:41
 15/41 anonim ***** válasza:
40%
a 11-es válaszolót miért kellett a sárgaföldig lepontozni??? Totál igazat írt? Mi a baj fáj az igazság néhány nőnek úgy látszik! :D
2013. jún. 18. 12:41
 16/41 anonim ***** válasza:
26%
14-es azért mert beleszólni szerintem mert nyitott kérdés! és nem volt kikötés a kérdezőtől h csak nőneműek írhatnak. Nagyon tudtok azzal védekezni h a férj ne harangozzon a nőben természetes szülésnél. Akkor csak van hozzáfűzni valója.
2013. jún. 18. 12:44
 17/41 anonim ***** válasza:
45%

Muszáj lepontozni, a válasza nem lehet hasznos.:) Mintha én válaszolnék, hogy mennyire fáj a prosztatanagyobbodás.

Fáj az igazság? Dehogy. Honnan is tudnád...

2013. jún. 18. 12:45
 18/41 anonim ***** válasza:
59%

Én még nem szültem, de pl ha utána olvasok, akkor az esetek 90%-ában azt látom, hogy boldog boldogtalan panaszkodik mennyire fájt, menyire borzalmas volt és megalázó, repedt, hasadt, vérzett, és utána évekig fájt a szex!!! mert nem gyógyult rendesen stb... barátnőm is azt mondta, konkrétan, hogy rettenetes volt maga szülés (végül azért szült még egyet), másoknál meg vérzéses sokk volt, ki kellett venni szegény illető méhét...és sorolhatnám.

Az orvosok sz@rnak mindenbe (hacsak egy szimpla rákszűrésre gondolok már akkor is az életkedvem elmegy, nemhogy a szülésre gondolva) sőt, még bevarrják azt is amit nem kell (konkrét esetről tudok!), nem tájékoztatnak semmiről rendesen.

Na mindezt összegezve a nők meg jól agyondramatizálják a dolgot, mert sokan ezzel is nagyobb hősnek érzik magukat, ezen felül a negatív dolgokat amúgy is jobban megjegyzi mindenki, lsd hírek például, és szegény még gyermektelen társaikra ragasztják a parát.

Na már most itt vagyok én, vakbélműtétem már volt, szülésem nem, jogosan gondolhatnám, hogy mennyivel jobb ha csak felvágják oszt kiveszik.

De már nem dőlök be, mert rájöttem, hogy erről az "öregeket" kell kérdezni. Na már most ők nem tagadták, hogy nem kellemes, de olyan mindent tudó és megnyugtatóan érdektelen arccal közölték, hogy semmi extra, túlélték, ne pofázzak, téma lezárva.

2013. jún. 18. 12:48
 19/41 anonim ***** válasza:
53%

Mindkét szülési fajtának meglehetnek a szövődményei, hátrányai. Akkor sem értem én sem,miért választja valaki direkte a császárt. Azért mert egy ismerős így vagy úgy járt... nem is értem.

Begyógyszerezni a gyereket, mikor meg sem született, antibiotikumozni esetleg... Soha nem fogom megérteni. LEnézni ezeket a nőket? Baromság, lehet jobb anya lesz egyikből,mint aki természetesen szül.

2013. jún. 18. 12:48
 20/41 anonim ***** válasza:
54%
11-es vagyok.En sem ertem miert kellett lepontozni.Ha nagyon szemet lennek sem irnam h eld at amit ateltem.Mikor a gyereked nem sir fel,a parod meg ott sir a fejednel,mert nem tudja mi van,csak az orvosok rohangalnak.De akkor örüljetek ELJEN A TERMESZETES SZULES
2013. jún. 18. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!