Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második, többedik gyerkőcnél...

Második, többedik gyerkőcnél mikor/hogyan indult be a szülésed?

Figyelt kérdés
Nem a fájásra v magzatvíz elfolyásra gondolok, hanem hogy hol voltál, volt-e valaki a közelben, ott voltak-e a nagyobbak, meg tudtad-e oldani gyorsan az elhelyezésüket stb. Elsőnél ez még nem gond, de most a másodiknál már kezdek ezen tanakodni, hogy mi van, ha pl a játszótéren jön rám, vagy éppen alvásidőben, amikor mindenki dolgozik, a nagy meg épp az igazak álmát alussza :) Tudom buta kérdés, és nem 1,5 óra alatt születik meg a második sem, csak érdekelnének mások történetei.
2013. jún. 17. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Ki fog vigyázni a nagyra míg szültök?

Mi messze lakunk mindenkitöl (itt értsd 500km), így anyukám 2 héttel elötte oda utazott. Nekem a kiírt elötti nap este egyetlen fájás nélkül lefeküdtem, és párom épp befordult alvóspózba mikor pukkant a hasam és már ugrottam is ki, mert tudtam mi ez (olvastam itt, hogy soknak egy nagy pukkanás jelzi a burok repedést), már folyt is, és a kiírt napon hajnalban meglett a baba, 3 óra vajúdás (magzatvíz elfolyástól)volt csak.

Ne izgulj, ha nagyon erösek a fájások a játszón hívsz egy mentöt és elvisznek gyerekestöl, ha haza tudsz menni akkor haza baggyogtok. talán telefont mindenhova vigyél.

2013. jún. 17. 14:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon izgalmas az utolsó időszak, tele várakozással, minden jelre ugrik az ember, na! talán most! De nem... Aztán amikor már minden mindegy, na akkor. Én 4x izgultam végig az áldott állapot utolsó pillanatait. Mind a 4x alig vártam, hogy történjen valami. Minden kicsi fájás, keményedés gyanús volt. Az első gyermekemnél 21 évvel ezelőtt, amikor én még kislány voltam (18) befektettek a kórházba, mert sokszor keményedtem és mégtöbbször pánikoltam. Az orvos így látta jobbnak. 4 nappal hordtam túl a babámat, kiírtak indításra, de a gyermek magától bújt ki 2 és fél óra alatt. A második gyermekem 5 évvel később született, szintén túlhordtam, de Őt "csak" 3 nappal. Bábakoktél segített Neki, az adta meg az első löketet. Magzatvizem elfolyt hajnali fél 1-kor, de nem történt ezen kívül semmi említésre méltó dolog. Természetesen bementünk azonnal a kórházba, de ott is csak aludtam a vajúdóba. Reggel 8:45-kor bekötötték az oxyt. Megkérdeztem a dokit, hogy szerinte mikor lesz ebből gyerek, azt mondta, hogy 10h körül visszajön és megnéz. Nem telt el 2-3 perc könyörögtem, hogy vizsgáljanak meg, mert szerintem valami nem stimmel. Nagyon mérgesek voltak rám, hisztisnek mondtak, veszekedtek velem, hogy fogjam be és koncentráljak, mert ennek ilyen fájásokat kell csinálnia... stb Nagynehezen többszöri felszólításomra megvizsgált a doki. Hát... 2 kesztyűt kellet húznia mindenkinek!! Jött a poronty. 9:05-re megszületett. A 3. gyermekemmel a 39. héten nagyon szenvedtem már. Szülésznőmmel egyeztetve újra bábakoktélt ittam. Hatása lett, de nem az amiért megittam. Másnap reggel Nst-re mentem, mosolyogva meséltem mindenkinek, hogy jártam. A szülésznőm felcsatolta a szerkezetet a pocakomra, majd kidülledt szemekkel nézett felváltva rám és a gépre. Nem értette, hogy mi is történik. Olyan fájásaim voltak (nem éreztem), ami már a szülés beindulását jelezték. Nem mehettem már aznap haza. Rögtön szülőszoba. 1 óra múlva gátvédelemmel szültem. A 4. bébivel pedig már a kórházig sem értem el. 36. héttől 2 és fél ujjnyira voltam nyitva. Drukkoltunk, hogy a 38. hetet kihúzzuk valahogy. Sikerült. Nst-re készülve itthon még elpakoltam, mosogattam, vettem a kabátom és elfolyt a vizem. Olyan piszok nagy fájások kísérték, hogy menni sem tudtam. Elvánszorogtam az ágyig, lefeküdtem nagynehezen és hívtam a mentőket. Mire kiértek (5-6 perc) megszületett a fiam. Ennél a terhességnél éreztem csak, hogy a 36. héttől rengetegszer volt keményedésem és rendszertelen gyenge fájásom. Valószínű, hogy a 38. hétre már 3 ujjnyira vagy annál is jobban tág voltam. Hát ilyen az én kálváriám. :)

Nem bántam meg, hogy így alakult!! Amúgy a 2. szülésem volt a legbrutálisabb. Nagyon fájt! De nem panaszkodok!!

Nagyon könnyű szülést és rengeteg pihenéssel teli utolsó időszakot kívánok!

2013. jún. 17. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!