Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Adnak még cukros vizet a...

Adnak még cukros vizet a babáknak a kórházban?

Figyelt kérdés

Olvastam válaszokat a cukros víz témában, de még mindig nem értem, hogy miért kell a vízbe cukrot (glükózt) tenni?

A folyadékpótlás miért nem történhet teával vagy sima vízzel? A cukornak mi szerepe van benne? Többfajta véleményt olvastam, hogy érdemes e engedni, vagy inkább többször cicire tevés segít. Valakinek friss tapasztalata, (esetleg a Sote2-ről)? Előre is köszi!

2009. okt. 10. 22:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem ott bele se szoltak semmibe,csak jöttek szolni hogy x.y. orakor kivizsgàlàs,vagy megnézték hogy hogy fürdetem a picitde semit nem adtak(éjjel-nappal velem volt a baba elsö perctöl kezdve)Söt azt mondtàk minden egyes szopinàl jelezzek nekik.Inkàbb 10-szer jöttek egy nap és segitettek a szopizàsban,de cukros viz?Most hallom elöször.
2009. okt. 11. 08:21
 12/24 anonim ***** válasza:
Nálunk is kapnak a babák cukros vizet a kórházban, de szőlőcukorral, nem rendes cukorral. Ez lassan, egyenletesen szívódik fel a kis szervezetükben, egyensúlyban tartva a vércukor szintjüket. Nálunk addig kapják, amíg meg be nem lövell a tej, onnantól már nem. Szerintem ez így rendben van, mivel az ilyen pici babáknak még nagyon gyorsan leeshet a vércukorszintjük, azt szinten kell tartani.
2009. okt. 11. 08:55
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok tapasztalatot! Ezek szerint mindenképp ott fog eldőlni a kérdés :o) Mint sokminden más is...

Minden jót nektek!

2009. okt. 11. 09:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bp-en a Jánosban adnak, de engem nem zavart. Azt mondták kell, akkor kell. A tejem beindult a 3. napon, onnantól már csak azt kapott.

2009. okt. 11. 10:39
 15/24 anonim ***** válasza:
58%
Szia.Ha bababarát khzban szülsz NEM adnak SEMMIFÉLE pótlást a babának(cukros víz,tápszer stb.)Én az István khzban szültem-az valóban bababarát-és semmit nem is adnak.Elmondják 100-szor,h tedd cicire,akár milyen kevés előtej van is benne,mert az indítja be a tejtermelődést.A gyerekek nem sírtak,mindenki időben hazament,nem fogytak le drasztikusan,és mindannyiunk teje belövellt.Az is igaz,h itt valóban 24 órát veled van,ha simán szülsz 2 óra után,de úgy tudom,a császárosok is viszonylag hamar megkapják(és itt nem igazán van lehetőség arra,h éjszaka leadd,hacsak nincs vmi nagy problémád.Csak azért,mert fáradt vagy,nem fognak vigyázni rá)Kora nyári a babám,meleg volt.Szval nem szükséges ilyen dolgokkal tömni.
2009. okt. 11. 10:41
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én augusztusban szültem, és minden babának hoztak cumisüveget. Én is azt hittem hogy cukros víz, meg is kérdezte, mire mondták, hogy cukros vizet már rég nem adnak a babáknak. Ami a cumisüvegben van, az infúzió, és láttam is hogy az, mert előttem bontotta fel az infúziós üvegeket, és azt öntötték a cumisüvegekbe!!! És azért kell nekik odaadni, mert ha nincs bennük folyadék, akkor besárgulhatnak.

7 hetes babó anyukája

2009. okt. 11. 11:17
 17/24 anonim ***** válasza:

Én két hete szültem a Szent Imrében, hétfő hajnalban, és mivel csütörtökön lett csak tejem, a szülés után 48 órával kaptunk egy kis cukros vizet, mivel a 4 kilós babám egyfolytában a cicimen volt, de az előtej kevés volt neki, acetonos lett a lehelete, úgyhogy örültem, hogy kap valamit

amitől megnyugszik kicsit, és nem szárad ki. Másnap a sárgulás miatt tápszert is kapott (szerdán), de már ezt sem bántam, nagyon éhesnek tűnt. Tápszer előtt azért mindig ciciztettem, és csütörtökön megindult lassan a tejem, azóta pedig lelkesen szopizik, hál'isten nem esett nehezére a váltás a cumisüveg és a cici között.

2009. okt. 11. 11:50
 18/24 anonim ***** válasza:
63%

Bababarátnak minősített szülészeten is adnak!

És az anyukának nincs sok beleszólása, hiszen nincs mindig vele a pici.

2009. okt. 11. 12:14
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a csecsemős nővérke, hogy kb. egy liter vízhez adnak egy kanálnyi cukrot. Szóval azért az nem olyan cukros víz, amire mi gondolnánk.
2009. okt. 11. 12:46
 20/24 anonim ***** válasza:
19%
A 12.14-es válaszolót cáfolnám.Az István khzban a baba NEM volt nélkülem 1 percet sem.Megszületett,apával elvitték felöltözni.A 2 órát együtt töltöttük szülés után.Ezután levitték a csecsemősökhöz(ekkor ugye biztos,h semmit nem kap,hiszen szülés után vagyunk,cicire volt téve),engem is levittek az osztályra,és már mentünk is érte.A gyerekorvos a kórteremben vizsgálta,fürdetni mi vittük,a nővér mellett álltunk,amíg fürdette és öltöztette,és már vittük is vissza.A BCG oltást hazamenetel előtt nem sokkal kapta,a szuri ideje alatt nem voltam vele(kb.5 perc).Ennyi.Tehát lehetősége sem volt annak,h bármikor bármit is adjanak neki.
2009. okt. 11. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!