Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Adnak még cukros vizet a...

Adnak még cukros vizet a babáknak a kórházban?

Figyelt kérdés

Olvastam válaszokat a cukros víz témában, de még mindig nem értem, hogy miért kell a vízbe cukrot (glükózt) tenni?

A folyadékpótlás miért nem történhet teával vagy sima vízzel? A cukornak mi szerepe van benne? Többfajta véleményt olvastam, hogy érdemes e engedni, vagy inkább többször cicire tevés segít. Valakinek friss tapasztalata, (esetleg a Sote2-ről)? Előre is köszi!

2009. okt. 10. 22:09
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Én decemberben szültem a Sote I-en. Igen, kapott a babám cukros vizet (is), mert nem akart beindulni a tejem, és a babák vércukorszintje leesik, ezt glükózzal tudják szinten tartani.
2009. okt. 10. 22:13
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ahol én voltam (egy nagy kórház Bp-en) , ott szájhagyomány útján az terjedt, hogy adnak...Valamit biztos adniuk kellett, mert besárgult a picim és bezony nem hozták ki 2-3 óránként etetni , mondván, hogy a kezelés miatt kell, hogy folyamatosan bent legyen...a cukor /glükóz/ szerintem azért "kell" bele, mert a babák nagyon szeretik az édes ízt, illetve ez a tápanyaguk is egyben. Hiszen a glükóz azért elég komoly vércukor emelő tényező...De azoknbál az anyukáknál, akiknél nem sárgult be a baba, ott volt éjjel-nappal a pici, csak vizitre, meg fürdetésre vitték el őket...

2009. okt. 10. 22:17
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Márciusban szültem az Uzsoki kórházban.A kislányom cukros vizet kapott.
2009. okt. 10. 22:20
 4/24 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat. Nekem terhességi cukrom van, ezért diétázom, és emiatt én úgy tudom, hogy a cukor gyorsan emeli a vércukorszintet, de nincs tápanyagtartalma. Magyarul semmi szükség rá (mármint a glükóz-ra) Vagy az inzulintermelést állítják be vele? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de tényleg nem értem. Majd jövőhéten azért a dietekisut is megkérdezem, hátha ezt is elmagyarázza...
2009. okt. 10. 22:23
 5/24 anonim ***** válasza:
31%
Bababarát címmel rendelkező kórházakban nem adnak semmilyen pótlást. A víz adása kifejezetten káros, ugyanis a gyomor űrtartalma még nagyon kicsi, és ha azt vízzel megtöltik, akkor a gyermek nem lesz éhes, kevesebbet szopik, ami hátráltatja a tej belövellését, és akár meg is akadályozhatja, hogy később szoptatni tudj. Arról nem is beszélve, hogy az előtej a legértékesebb folyadék, mert nagyon-nagyon sok immunanyagot tartalmaz, nem érdemes elvenni a helyet előle. A Sote 2-ről nincs tapasztalatom, de én biztos nem engedtem volna, hogy anyatejen kívül mást is kapjon.
2009. okt. 10. 22:27
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia én júniusban szültem a SOTE II-n és kaptam egy üveg cukros vizet a babám mellé. Ha akartam, adtam neki, ha akartam, nem. Mivel nem adtam le éjszakára sem ezért tökre rám volt bízva. Én adtam neki néhány kortyot mert a szopi nem nagyon ment az első napon. Kell a vércukor szinthez, úgy tudom.
2009. okt. 10. 22:27
 7/24 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez aranyos: a babával együtt kaptál egy üveg vizet is :o)) Hát igen. Azért nagyban függ attól is, hogy ki milyen véleményen van, hogy megy e a szopi, vagy nem. Mert ha esetleg nem menne, akkor én is pótolnám valamivel, nem szomjaztatnám szegényt.
2009. okt. 10. 22:33
 8/24 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele, azért adtam. Az orrnyálkahártyája be volt szegénykémnek dagadva, ezért nem ment a szopi, jóformán levegőt alig kapott az orrán. Vasárnap született, hétfőn adtam neki a vizet, és estére rendeződött az orra, másnap már minden oké volt. Akkor már inkább a lefejt előtejet adtam neki üvegből, steril cumi meg üveg van hozzá kint az előtérben.
2009. okt. 10. 22:37
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én baba barát kórházban szültem,(Flór Ferenc) ám ennek ellenére kapott a kisfiam cukros vizet.

Első éjjel mikor megszületett.

Mikor mentünk haza, kiderült, hogy még első nap tápszert is kapott, mert, hogy sokat sírt.(mindent feljegyeznek egy könyvbe) Nem kérdezték meg, hogy akarom -e?

Sajna császáros voltam, így csak pár óra elteltével hozták be a kisbabámat, s mivel sikerült kitágítani a pociját nagyon sokáig tápszeres pótlásra szorult.

( tejem az első két napban nagyon kevés volt)

2009. okt. 10. 22:48
 10/24 anonim ***** válasza:
37%

Szia! 4. vagyok ismét. Szóval először is egy off: A Flór Ferenc egyáltalán nem bababarát kórház, de ha az lenne is elvennék a címét azonnal, ha cukros vizet kapna a baba.

Nem off: Én július közepén, a legnagyobb kánikulában szültem, tehát én nyugodtan mondhattam volna, hogy kell a víz a babának, de nem kell. Mint már leírtam korábban, egy életre szóló károkat okozhat, nem véletlenül nem lehet, egy bababarát kórházban adni. Persze mindenki maga dönt, de megfontolásra ajánlott a dolog.

2009. okt. 10. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!