Adnak még cukros vizet a babáknak a kórházban?
Olvastam válaszokat a cukros víz témában, de még mindig nem értem, hogy miért kell a vízbe cukrot (glükózt) tenni?
A folyadékpótlás miért nem történhet teával vagy sima vízzel? A cukornak mi szerepe van benne? Többfajta véleményt olvastam, hogy érdemes e engedni, vagy inkább többször cicire tevés segít. Valakinek friss tapasztalata, (esetleg a Sote2-ről)? Előre is köszi!
Szia!
Ahol én voltam (egy nagy kórház Bp-en) , ott szájhagyomány útján az terjedt, hogy adnak...Valamit biztos adniuk kellett, mert besárgult a picim és bezony nem hozták ki 2-3 óránként etetni , mondván, hogy a kezelés miatt kell, hogy folyamatosan bent legyen...a cukor /glükóz/ szerintem azért "kell" bele, mert a babák nagyon szeretik az édes ízt, illetve ez a tápanyaguk is egyben. Hiszen a glükóz azért elég komoly vércukor emelő tényező...De azoknbál az anyukáknál, akiknél nem sárgult be a baba, ott volt éjjel-nappal a pici, csak vizitre, meg fürdetésre vitték el őket...
Szió!
Én baba barát kórházban szültem,(Flór Ferenc) ám ennek ellenére kapott a kisfiam cukros vizet.
Első éjjel mikor megszületett.
Mikor mentünk haza, kiderült, hogy még első nap tápszert is kapott, mert, hogy sokat sírt.(mindent feljegyeznek egy könyvbe) Nem kérdezték meg, hogy akarom -e?
Sajna császáros voltam, így csak pár óra elteltével hozták be a kisbabámat, s mivel sikerült kitágítani a pociját nagyon sokáig tápszeres pótlásra szorult.
( tejem az első két napban nagyon kevés volt)
Szia! 4. vagyok ismét. Szóval először is egy off: A Flór Ferenc egyáltalán nem bababarát kórház, de ha az lenne is elvennék a címét azonnal, ha cukros vizet kapna a baba.
Nem off: Én július közepén, a legnagyobb kánikulában szültem, tehát én nyugodtan mondhattam volna, hogy kell a víz a babának, de nem kell. Mint már leírtam korábban, egy életre szóló károkat okozhat, nem véletlenül nem lehet, egy bababarát kórházban adni. Persze mindenki maga dönt, de megfontolásra ajánlott a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!