Apás szülés legyen vagy ő inkább kint izguljon?

Gondolja át az Apuka és döntse el. Ha bírja az ilyesmit, és nem fogja magát rosszul érezni, mert nem tud neked segíteni (a fájdalmat nem tudja átvenni) akkor menjen be.
A Férjem az első pillanattól bent akart lenni. Én úgy voltam vele, hogy bárhogyan is döntsön tiszteletben tartom. Örültem,hogy bejött sokat segített. Inkább fizikailag mint lelkileg :)
Szoríthattam a kezét, itatott, támasztotta a fejem, eltűrte a hajam stb. Nem beszélgettünk,mert Én úgy éreztem az csak elveszi az energiámat. Csak űlt mellettem és amit tudott megtett.
Ő vágta el a köldökzsinórt, sőt elég sokmindent megnézett, amit utána kommentált viccesen :)
Semmi nem változott közöttünk, és Ő marha büszke, hogy bent volt, és arra is, hogy Ő fogta elöszőr (azon kívül h rámrakták miután megszületett).

Szerintem ezt neki kell eldöntenie. Mondd el neki, hogy Te mit szeretnél, de Ő döntsön.
Kétszer szültem és mindkettőnél a fejem mellett állt az apuka. Az ő kezében voltak először a fiaink. Nem fogja elfelejteni :-)!!!! A köldökzsinórt ugyan nem vágta el (fél a vértől, stb.), de örök élmény marad neki. Nekem nem volt lelkierőm végignézni egyetlen szülésről szóló videót sem és azt sem szerettem volna, ha a lábamnál áll. Nem undorodott meg tőlem és nincs baj a házaséletünkkel. Fogta a kezem, bátorított, nyugtatott és az elsőnél adagolta nekem az oxigént. Nekem nagy segítség volt, de hagytam hogy ő döntsön, hogy kibírja-e vagy nem.

Ezt kettőtöknek kell megbeszélni.Olyan nincs hogy csak a te döntésed.
Nekünk nem volt apás szülés (közös döntés) és nem bántam meg hogy nem volt bennt velem,így a vajúdás alatt kint voltam vele a váróban,csak néha kellett bemennem a szülőszobára.Amikor kitágultam már nem engedtek ki.Végül császárom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!