Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés alatt milyen légzőgyako...

Szülés alatt milyen légzőgyakorlatokat és hogyan kell alkalmazni?

Figyelt kérdés
Ha valami összefoglaló leírást vagy videót tudnátok mutatni, az nagyon jó lenne :)
2013. jún. 3. 21:29
 1/8 Kerria ***** válasza:
A kórház is szokott szülésfelkészítőt tartani (ingyenes, pár száz Ft ellenértékben), és ott a szülésznő gyakoroltatja be a légzéstechnikát. Érdemes egyre elmenni, elsajátíthatod.
2013. jún. 3. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem alkalmaztam semmiféle légzőgyakorlatot, lélegeztem ahogy ösztönből jött.

Ami fontos, ha nem akarsz vörös nyusziszemeket, kitolásnál tartsd csukva a szemeid.

2013. jún. 3. 21:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is szülésfelkészítőt javasolnám.

(Én nem jártam.)

Egyébként vajúdás közben a szülésznő mondta, hogy vegyem a levegőt. (Nem volt fogadott, gondolom mindenkinek mondják, ha nem jól veszi.) A lényeg végül is az volt, hogy egyáltalán vegyek. :) A fájásoknál rendszeresen visszatartottam a levegőt, és az nem jó a babának.

Kitoláskor meg becsukni a szemet (különben nyusziszem) és fájásnál nyomni, addig amíg mondják, minél kevesebb hang kiadásával. Na nem azért mert nem illik, hanem mert úgy hatásosabb.

Nálam így volt. :)

2013. jún. 3. 22:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát, nálunk a szülésfelkészítőn erről nem volt szó, azt mondták, majd a szülésznő megmondja. Nekem nem mondta. Szóval én nem jól vettem a levegőt, meg is szédültem sokszor, mert fájások alatt végig benn tartottam. Így utólag tudom, hogy legalább lehetett volna annyi eszem, hogy megkérdezzem. Sztem kérdezd meg majd a szülésznődet, hogy mikor mit, ill. éppen az adott szakaszban hogy vedd a levegőt. Mert lehet, hogy hiába olvasol most utána, ott majd szépen elfelejted.

Bocs, hogy érdemben nem tudtam segíteni.

2013. jún. 4. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
én a neten találtakat alkalmaztam - fájásokkor fontos, h ne tartsd benn, én próbáltam lassan ki-be lélegezni, a kilégzésnél nyöszörgéssel (már a végén). Aztán amikor a tolófájásos résznél vagy, de még nem lehet nyomni (illetve amikor már ott vagy, hogy majdnem kitágultál) akkor jó volt a mély levegő be, és pihegve lassan ki (mintha gyertyát fújnál el apró picikkel). Amikor meg konkrétan tolni kellett, ott mondta is a doki is, szülésznő is, hogy nagy levegő, száj, szem becsuk, és haspréssel próbálni "oda nyomni". Hát ez érdekesen ment, de csak sikerült :) ja, és a dokim a százhúsz kilójával ráfeküdt a hasamra, lehet az hatásosabb volt :)
2013. jún. 4. 11:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Sokszor jön ösztönből, de ha nem:

Nekem az vált be fájások közben még a vajúdásnál, hogy nagyon nagy és mély levegőt vettem hosszan be és hosszan lélegeztem ki- kilélegzéskor ilyen susogósan fujd ki, mintha végig ssss betűt mondanál, Szóval jó nagy levegőket be és jó nagy SSSSSSSSSSS ki!! Nekem kismamajógán is így mondták. És minden kilélegzésnél magadban azt erősítsd, hogy a fájdalmat is fújod kifele.

Tolófájásoknál meg hagyatkozz a szülésznőre dokira, remekül fognak irányítani. Szemet be kell csuki, hatalmas levegőt venni, fejet előre a mellkashoz szorítani, és azzal a sok levegőlvel amivel a tüdőd megtelt- azzal a rekeszizmodat kell lefele nyomni, - gáttájékra irányítva a nyomást...miközben emelet a lábadat és nyitod szét. :) ez így leírva elég furán hangzik, de próbáld ki. De nem kell betanulni- csak próbáld meg, és a szülésznő-doki úgyis fognak irányítani.

Nekem a legvégén pl csak sóhajtani kellett már, de ez tényleg a finishben mikor már a szülésznő forgatta ki a kicsit már nem kellett nyomni a gátvédelem miatt, csak sóhajtani ki -be, és már rakták is rám a picit.

2013. jún. 4. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nemrég voltam felkészítőn. Annyit mondott a nő, hogy nem kell túlmisztifikálni. A legfontosabb az egyenletes oxigénellátás, szóval fájások alatt sem szabad visszatartani a levegővételt. Mély levegő orron át szépen lassan és lassan szájon át kifújni. Nyomáskor pedig nagyon nagyon mély levegő, hogy kitartson, és utána nyomás.
2013. jún. 4. 17:46
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, igyekszem hasznosítani majd az olvasottakat, remélem eszembe is fog jutni:D
2013. jún. 4. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!