Milyen légzőgyakorlatot kell alkalmazni szülés közben?
Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 17:52
1/8 anonim válasza:
Az orrodon beszívod és a szádon kifújod, mindezt lehetőleg lassan és mindenképp egyenletesen. Semmiképp sem úgy, ahogy a tv-ben van. Én úgy csináltam és kitolás közben el is ájultam.
2/8 anonim válasza:
nekem a szülésznő azt mondta, hogy ha jön a fájás, szádon nagy levegő, majd orrodon részletenként lassan kifúj
ha az orrodon szaporán szuszogsz-kapkodod a levegőt, akkor elszédülsz, elájulsz
3/8 anonim válasza:
Én semmilyen légzőgyakorlatot nem csináltam sem a vajúdásnál és a kitolásnál. Nem is bírtam volna erre figyelni. Annyit kértek tőlem a kitolásnál, hogy ne beszéljek, nyögdécseljek mert elveszi az energiámat.
4/8 anonim válasza:
Én ösztönösen csináltam így ( nem tanultam, nem is olvastam) - mikor jött a fájás szép lassan-mélyen belélegeztem( kb. 4-ig számolva) , majd lassan ki, ez kicsit tovább tartott , és addig ismételtem míg el nem múlt a fájás, közben arra gondoltam, ezzel is csak közelebb vagyok a célhoz :) Aztán kitolás előtti pár fájásnál mondta a szülésznő, hogy apró-pihegő légzést csináljak, de arra már nagyon nehéz volt figyelni, szerencsére csak 2-3 fájást kellett így csinálni, aztán jöhetett a kitolás, ami már megváltás volt :)
5/8 Anikó1985 válasza:
Szia! Nekem a védőnő azt mondta, hogy a vajúdásnál mély levegő az orron kb. 4-ig számolva kifújás a szájon eggyel hosszabban számolva mondjuk 5-ig. Aztán ha jön a toló fájás, de még nem kell tolni (ezt majd úgy is mondják), akkor pici pihegő légzés, de csak ha nem kell tolni. A kitolásnál mély levegő egy picit kifújni és összpontosítani arra, hogy a picurkát próbáljuk meg kinyomni a méhünkből, mindenféleképpen csukott szemmel. A legjobb ha semmi hangot nem adsz ki mert kevésbé fáradsz el. Szerintem hasznos tanács, aztán majd meglátjuk, hogy élesben menni fog e :) 39 hkm
6/8 anonim válasza:
Akkor nagyjából mindenki máshogy tudja...
7/8 anonim válasza:
Na a "semmiféle hangot ne adj ki" dolgot felejtsétek el! :) - persze nem kell ordibálni, de az erőlködéshez hang kiadása is társul, ez nem baj! csak a felesleges jajgatást kell megpróbálni mellőzni, de azért nem kell némának lenni!
8/8 anonim válasza:
Vajúdáskor fájásokkor óriási nagy levegő orron be, szép lassan, és szájon ki- suhogva! Mint mikor a doki a tüdődet hallgatja! :) Csak még mélyebben be és még suhogósabban ki!
Nekem felére csökkentette ez a légzés a fájásokat!
Kitoláskor meg mondani fogják a doki és szülésznő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!