Apás szülés legyen vagy ő inkább kint izguljon?
Szerintem ezt a döntést az apára kell bízni.
Ő neki kell tudni mit szeretne és mit nem.
Nálunk az elsőnél nem volt bent, éppen Kínában volt, nem tudott hazaugrani :) Pedig beszéltünk róla, hogy bent lesz, ha itthon lesz, de korábban jött a baba. A másodiknál nem akart bejönni, mondván az elsőnél sem volt bent, akkor a másodiknál is. SZülés után mondta hogy ő félt volna:) Szóval kint izgult. Harmadiknál bejött, mondtam hogy gondolja át, de azt mondta ezt is próbáljuk ki. Szigorúan csak a fejemnél állt. Azt mondta kint sokkal rosszabb volt állni, várni, idegeskedni. Bent jobb volt.
Ráhagytam a döntést, ezt neki kellett eldönteni
Velem bent volt végig, nélküle nem ment volna :) Az első perctől kezdve mondta, hogy majd szeretne bent lenni. Fogta a kezem, törölte az arcom, előtte segített zuhanyozni. Amire nagyon büszke, hogy ő vághatta el a köldökzsinórt! Amíg engem varrtak, ő foghatta a kisfiúnkat, én pedig néztem őket. Csodás élmény! Azt mondta, hogy azért mindent nem akart látni, amikor elvágta a köldökzsinórt, de egy pillanatra odanézett. Minden érdekli :)
Nem undorodott meg tőlem, mert sokan ettől félnek. Azóta büszke rám és ez jól esik. Ugyanolyan jó a szexuális életünk, mint előtte. Nekem még a gátvarratomat is nézte, hogy szépen gyógyul-e :)
Mindenképp neki kellene eldönteni. Biztos valamelyik felé jobban hajlik.
Nálunk apás volt. Mindkettőnk számára kizárólag pozitív volt. Hátrányát nem láttam, csak előnyét.
Neki kell döntenie.
Nálunk úgy volt, hogy a férjem nem szeretett volna bejönni, mert hogy nem bírja. Én viszont megmondtam neki, hogy a vajúdás alatt szeretném hogy velem legyen, mert ki tudja, hogy meddig tart, és nem szeretnék egyedül lenni, mert a szülésznő és az orvos sincs ott állandóan...meg egyébként is.
Úgyhogy megegyeztünk, hogy benn lesz, de bármikor kimehet ha úgy érzi. Így is volt. A kitolás kb 20-30 perc volt, és mikor megjelentek az ajtóban a csecsemősök, hogy akkor már várható a baba, akkor ő kiviharzott :)
De ez nekem is megfelelt, mert megmondom őszintén akkor már én csak arra figyeltem, amit a doki mondott, hogy csináljam, szóval nekem nem adott volna semmi pluszt, ha benn van...
Úgyhogy szerintem ez olyan aranyközépút. Amíg vajúdik az ember, szerintem nyugodtan benn lehet bárki, a doki mikor vizsgált félóránként, meg mikor burkot repesztett, akkor is kiment. Addig szerintem mindenképp jó, utána pedig majd eldönti szeretne-e tovább maradni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!