Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés legyen vagy ő...

Apás szülés legyen vagy ő inkább kint izguljon?

Figyelt kérdés
Érveket és ellenérveket várnék,még nem döntöttem egyik mellett sem, szerintem van ami mellette szól,és van,ami ellene.

2013. jún. 4. 21:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt a döntést az apára kell bízni.

Ő neki kell tudni mit szeretne és mit nem.

2013. jún. 4. 21:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondolom, hogy ez apának a döntése. Én szeretném ha bent lenne, mert tuti megtud majd nyugtatni, viszont ő elégé fél a dologtól, mert a sok vér és szenvedés. De rá bízom a döntést, nem erőltetem. Ha ő nem jön akkor jön majd az anyukám.
2013. jún. 4. 21:51
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az elsőnél nem volt bent, éppen Kínában volt, nem tudott hazaugrani :) Pedig beszéltünk róla, hogy bent lesz, ha itthon lesz, de korábban jött a baba. A másodiknál nem akart bejönni, mondván az elsőnél sem volt bent, akkor a másodiknál is. SZülés után mondta hogy ő félt volna:) Szóval kint izgult. Harmadiknál bejött, mondtam hogy gondolja át, de azt mondta ezt is próbáljuk ki. Szigorúan csak a fejemnél állt. Azt mondta kint sokkal rosszabb volt állni, várni, idegeskedni. Bent jobb volt.

Ráhagytam a döntést, ezt neki kellett eldönteni

2013. jún. 4. 22:01
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Velem bent volt végig, nélküle nem ment volna :) Az első perctől kezdve mondta, hogy majd szeretne bent lenni. Fogta a kezem, törölte az arcom, előtte segített zuhanyozni. Amire nagyon büszke, hogy ő vághatta el a köldökzsinórt! Amíg engem varrtak, ő foghatta a kisfiúnkat, én pedig néztem őket. Csodás élmény! Azt mondta, hogy azért mindent nem akart látni, amikor elvágta a köldökzsinórt, de egy pillanatra odanézett. Minden érdekli :)

Nem undorodott meg tőlem, mert sokan ettől félnek. Azóta büszke rám és ez jól esik. Ugyanolyan jó a szexuális életünk, mint előtte. Nekem még a gátvarratomat is nézte, hogy szépen gyógyul-e :)

2013. jún. 4. 22:04
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ezt döntse el az apuka saját maga. Én még nem szültem, első babámat várom, de első pillanattól kezdve a férjem úgy készül, hogy bejön a szülőszobára, sőt ő szeretné látni mindent. Sokat beszélgetünk arról, hogy mi fog ott várni rá és rám, de eddig még semmivel nem tudtam megrémiszteni, olyan kíváncsi mint egy kisgyerek. (A legutóbb például azt mondta, hogyha engem zavar, hogy magam alá piszkítok és azt a szülésznőnek, orvosnak kell eltakarítani, ő szívesen megteszi, hátha úgy nem érzem magam annyira kiszolgáltatottnak. Mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy én elég szörnyű inkontinenciával küzdöttem, így előfordult, hogy szeretkezés közben is ez-az kicsúszott, így már megedződött a férjem.)
2013. jún. 4. 22:10
 6/14 A kérdező kommentje:
Nálunk azt mondja a férjem,hogy döntsem el én,ő nem akar beleszólni,ha azt kérem legyen bent bejön,ha azt maradjon kint,kintmarad..
2013. jún. 4. 22:16
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor üsd vissza a labdát,és döntsön ő, úgyis az egyiket akarj csak nem meri felhozni.
2013. jún. 4. 22:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp neki kellene eldönteni. Biztos valamelyik felé jobban hajlik.

Nálunk apás volt. Mindkettőnk számára kizárólag pozitív volt. Hátrányát nem láttam, csak előnyét.

2013. jún. 4. 23:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Neki kell döntenie.

Nálunk úgy volt, hogy a férjem nem szeretett volna bejönni, mert hogy nem bírja. Én viszont megmondtam neki, hogy a vajúdás alatt szeretném hogy velem legyen, mert ki tudja, hogy meddig tart, és nem szeretnék egyedül lenni, mert a szülésznő és az orvos sincs ott állandóan...meg egyébként is.

Úgyhogy megegyeztünk, hogy benn lesz, de bármikor kimehet ha úgy érzi. Így is volt. A kitolás kb 20-30 perc volt, és mikor megjelentek az ajtóban a csecsemősök, hogy akkor már várható a baba, akkor ő kiviharzott :)

De ez nekem is megfelelt, mert megmondom őszintén akkor már én csak arra figyeltem, amit a doki mondott, hogy csináljam, szóval nekem nem adott volna semmi pluszt, ha benn van...

Úgyhogy szerintem ez olyan aranyközépút. Amíg vajúdik az ember, szerintem nyugodtan benn lehet bárki, a doki mikor vizsgált félóránként, meg mikor burkot repesztett, akkor is kiment. Addig szerintem mindenképp jó, utána pedig majd eldönti szeretne-e tovább maradni...

2013. jún. 4. 23:44
 10/14 anonim ***** válasza:
43%
3 hete szültem. Párom a 9 hónap alatt végig tiltakozott hogy bejöjjön. Az utolsó hetekbe már átfordult, végül apás szülés volt. Egyáltalán nem bànta meg, nekem hatalmas segitség volt, vajudás alatt is és lelkileg is. Szerintem ne hagyja ki...
2013. jún. 5. 05:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!