Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem járok kismamatornára, se...

Nem járok kismamatornára, se kismama jógára. Van aki ezek nélkül is tudodd fegyelmezetten, JÓL szülni? Vagy kihagyhatatlan? Menjek, ha tudok feltétlen, mert anélkül nem fogok tudni könnyen szülni?

Figyelt kérdés
32 hkm

2013. jún. 3. 21:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
én sem jártam, mert nem volt hova (egyébként ezen felháborodtam), oké, beutalóval lehetett volna a 20 km-re lévő Szegeden, de ott is tele voltak hónapokra előre. Sétáltam, nagyon sokat, meg kölcsönöztem a könyvtárból kismamajógás könyvet, abból csináltam néha gyakorlatokat. Jártam egy védőnő által szervezett tanfolyamra, ahol az egyik órán beszélt a szülésről, az hasznos volt (tudd, hogy mikor mi történik), néhány szó a légzésről, meg neten talált infók, ennyi. És gátizomtorna, házilag, otthon, de mivel a kórház protokolja szerint kötelező vágni, kaptam is egy szép gátsebet, de begyógyult, kész.
2013. jún. 4. 11:19
 12/12 A kérdező kommentje:

#7 -es válaszolónak

Köszönöm szépen, gondolom, hogy a jóga csak hasznos lehet, de pont ebben a kismama jógában, meg tornában pont az taszít amit leírtál: "Furán jön ki, hogy párszor gyakorolni is kell mindenki előtt esetleg vagy párban, de még magadban otthon is fura. "

Ezt az egész várandósságot, én egy maximálisan privát , intim területnek érzem. S nagyon taszít az össznépi, közös , bármiféle ilyen-olyan "lélegezzünk együtt ahogy szülésnél" etc... Szal én ezért nem is nagyon erőltettem meg magam, s szeretném magam megoldani. Képtelen lennék ellazulni, elengedni magam több ember előtt. Szóval ezek nem nekem valóak.. :) AZt "programozom " magamban, hogy fegyelmezett leszek, és arra figyelek majd, hogy mindenkinek jó legyen. Mármint a babának is , meg nekem is.

U.i: Az, hogy mi a trendi a legkevésbé sem érdekelt soha. :)

2013. jún. 4. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!