Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen babaholmikat vegyek...

Milyen babaholmikat vegyek legelőször? 25hetes kismama vagyok, április 28-ra vagyok kiírva, de nem szeretnék az utolsó pillanatban kapkodni a vásárlással. Melyek azok a babarucik amik feltétlen szükségesek a legelején? 56-os méret jó legelőször?

Figyelt kérdés
2009. jan. 16. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát az 56-os méretről annyit,hogy nekem 53 centisen született a fiam,de az 52-es még bőőőőven jó volt rá. Szerintem már eltelt 1hónap mire az 56-os garnitúrához nyúltam. De gondolom ez szabástól is függ.
2009. jan. 16. 12:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze nem baj,ha kicsit lötyög rajta. Jobb mintha feszülne. Én először pelust vettem(newborn-t).

első voltam :)

2009. jan. 16. 12:47
 3/11 anonim ***** válasza:

56-os bodyból: rövidujjú főleg kevesebb hosszú újjú

- néhány rugi ami ujjatlan

- hálózsákot is vehetsz nekünk bevált

- 62-ből vehetsz ujjatlan bodyt nyárra amikor ezer fok lesz

- kiskabátot vehetsz

- pár zoknit - én szeretm használni őket

Viszont! Vigyázz mert nem mindegyik 56-os mért ugyanakkora! Én jópárszor rászaladtam a csöcsre hogy megvettem a 62-est és akkora volt mint az 56-os. Mindig vigyél magaddal egy darabot ami az etalon és ahhoz mérd. Sőt volt olyan rugi ami 3-6 hónapig (ajándékba kaptam) és 2 hónaposan kicsi volt pedig normál méretű a babám.

Mindig így vásárolj később elég lesz a szemmérték is.

vehetsz puha pamutsapkát tavasszal még csalóka az idő.

2009. jan. 16. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ruhák (az 56-os általában jó a babákra, kivéve, ha nagyon nagy súllyal születik):

Rövidujjú, hosszúujjú bodyk, rugdalózó, ujjatlan rugdalózó, kocsikabát, zokni, kissapka, esetleg egy vékony overál (sétához), nem tudom áprilisban mennyire lesz már meleg.

Egyebek:

Kifogó, textilpelus (legalább 10 db), szakálka, babaágynemű, pléd (sétához).

Fürdéshez: kiskád, vízhőmérő

Ápolás: pelenka (én 3-6 kg-osat vettem - nem a legkisebbet- és jó volt), popsitörlő, orrszívó (porszívós a legjobb).

Krémeket, fürdetőt sztm ne vegyél, a gyerekorovos majd úgyis felír gyógyszertárit, szerintem az a legjobb.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek tuti kellenek.

Boldog babavárást!

3,5 hós kislány anyukája

2009. jan. 16. 12:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú ujjú body, vastag, plüss rugi, füles sapka (ne csicsás legyen, hanem hasznos: legyen külön füle a satyinak) hosszú ujjú hálózsák. A rugiknál figyelj oda, hogy alul (is) legyen patentos, a pelenkázás miatt praktikus és ha nincs rutinod, akkor jó, ha az elején olyan bodyt veszel, ami nem belebújós, hanem elöl patentos. Ilyesmikre gondoltál? Mert hosszú a lista egyébként :)
2009. jan. 16. 12:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is kaptam olyan 62-es hosszú ujjú bodyt amit nem tudok ráadni a 3 és fél hónapos kisfiamra... Úgyhogy tényleg inkább nagyobb legyen.
2009. jan. 16. 12:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
15-20 textilpelenka, babakocsiba takaró, bodykból ha lehet olyan, ami szétpatentolható, mert sokszor nagyon rossz a babák fejét belegyömöszölni a bodyba:D, fürdőlepedők, kifogó, ami puhább anyagból van, és ezt a fürdéskor a lepedőre szoktam teríteni, így puhább.
2009. jan. 16. 12:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Túl sok 56-os ruhácskát ne vegyél szerintem. A méretezés elég érdekes egyébként, mert gyártótól függően szélességében és hosszában is több centi különbség lehet. A bodyknál elsősorban a nyakkivágást figyeld. Az ember a rajta lévő figuráktól elcsábul, de sok szűk, rossz nyak kialakítású body van. Első időkben praktikusabbak azok amelyeknek a válla patentos.
2009. jan. 16. 12:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Jókat írtak az előttem levők, de szerintem még ami nagyon fontos:

Lázmérő, porszívós orrszívó, neked mellszívó, törlőkendő, garmastan krém(mellgyulladásra, megelőzésre, nekem bevált), a gyerekorvos meg úgyis összeír egy kezdő csomagot majd, amiben mindenféle ápolási termék, gyógyszertári benne lesz, ezeknél nincs jobb és olcsók is.

Ami még jó, az a Sudokrém, ha kicsípődik a popsi, de mi kaptunk mintát a kórházban és én azután vettem meg.

Steril vatta a köldökére majd, meg még sorolhatnám...

2009. jan. 16. 13:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2009. jan. 16. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!