Milyen babaholmikat vegyek legelőször? 25hetes kismama vagyok, április 28-ra vagyok kiírva, de nem szeretnék az utolsó pillanatban kapkodni a vásárlással. Melyek azok a babarucik amik feltétlen szükségesek a legelején? 56-os méret jó legelőször?
Persze nem baj,ha kicsit lötyög rajta. Jobb mintha feszülne. Én először pelust vettem(newborn-t).
első voltam :)
56-os bodyból: rövidujjú főleg kevesebb hosszú újjú
- néhány rugi ami ujjatlan
- hálózsákot is vehetsz nekünk bevált
- 62-ből vehetsz ujjatlan bodyt nyárra amikor ezer fok lesz
- kiskabátot vehetsz
- pár zoknit - én szeretm használni őket
Viszont! Vigyázz mert nem mindegyik 56-os mért ugyanakkora! Én jópárszor rászaladtam a csöcsre hogy megvettem a 62-est és akkora volt mint az 56-os. Mindig vigyél magaddal egy darabot ami az etalon és ahhoz mérd. Sőt volt olyan rugi ami 3-6 hónapig (ajándékba kaptam) és 2 hónaposan kicsi volt pedig normál méretű a babám.
Mindig így vásárolj később elég lesz a szemmérték is.
vehetsz puha pamutsapkát tavasszal még csalóka az idő.
Szia!
Ruhák (az 56-os általában jó a babákra, kivéve, ha nagyon nagy súllyal születik):
Rövidujjú, hosszúujjú bodyk, rugdalózó, ujjatlan rugdalózó, kocsikabát, zokni, kissapka, esetleg egy vékony overál (sétához), nem tudom áprilisban mennyire lesz már meleg.
Egyebek:
Kifogó, textilpelus (legalább 10 db), szakálka, babaágynemű, pléd (sétához).
Fürdéshez: kiskád, vízhőmérő
Ápolás: pelenka (én 3-6 kg-osat vettem - nem a legkisebbet- és jó volt), popsitörlő, orrszívó (porszívós a legjobb).
Krémeket, fürdetőt sztm ne vegyél, a gyerekorovos majd úgyis felír gyógyszertárit, szerintem az a legjobb.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek tuti kellenek.
Boldog babavárást!
3,5 hós kislány anyukája
Jókat írtak az előttem levők, de szerintem még ami nagyon fontos:
Lázmérő, porszívós orrszívó, neked mellszívó, törlőkendő, garmastan krém(mellgyulladásra, megelőzésre, nekem bevált), a gyerekorvos meg úgyis összeír egy kezdő csomagot majd, amiben mindenféle ápolási termék, gyógyszertári benne lesz, ezeknél nincs jobb és olcsók is.
Ami még jó, az a Sudokrém, ha kicsípődik a popsi, de mi kaptunk mintát a kórházban és én azután vettem meg.
Steril vatta a köldökére majd, meg még sorolhatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!