Ki/Kik fognak idén augusztusban szülni?! Keresek olyan kismamákat kapcsolatfelvétel szempontjából akik idén - 2013. augusztusában fognak (feltehetőleg) szülni a bp-i MÁV - új nevén ÁEK II. kórházában/telephelyén!
Azért jutott eszembe ez a lehetőség, mert utánajártam és számomra kissé rémisztő, hogy nem jöhetnek be látogatók a gyermekágyas részre. Ami bizonyos szempontból jó és érthető is, csak hát első babómat várom és szerintem az embernek ilyenkor jól esik a rokonok, vagy legalább ismerősök közelsége.
Így hát megpróbálom felvenni a kapcsolatot más kismamákkal is, hogy legalább ők ne legyenek idegenek számomra. Hiszen tudjuk jól, hogy a kórházakban pörög az élet, nővérek - orvosok - védőnők jönnek mennek.
Ha valaki érintett az ügyben írjon - persze csak ha van kedve - akár privátot is!!!!
Szerintem ebből is látszik,hogy mennyiféle kórház van,és mennyire másként éljük meg:)
Én olyan kórházban szültem,ahol bejöhetett az apuka a kórteremben,én nagyon örültem neki!Számomra nagyon idegen,hogy apás szülés van egy kórházban,majd egy órával később kiküldik,és utána üvegajtón keresztül nézheti meg a picit.Én örültem,hogy ott volt,felvette,megsimogatta:)
Gátvédelemmel szültem,így nem volt később nagyobb fájdalmam,a szomszéd szobában lévő kismamával,pedig a szülés óta,azaz másfél éve jó barátságot ápolok.
Szóval szerintem nagyon is jó,tapasztalatot cserélni,beszélgetni,és nem kell a szülés utáni napokra magunkra csukni a kórterem ajtaját.
2.
1 vagyok, hadd idézzek a válaszomból: "a párod látogathat a kórteremben is." én se állítottammást, mint te. de a rokonság nem jöhet és én azt gondolom, h ez így van rendjén. képzeld el, h van 5-6 kismama egy kórteremben, ha mindenkihez csak 3-4 rokon jön be egy nap, már szinte nincs olyan, h ne lenne "idegen" a szobábn. arról nem is beszélve, h nem szívesen szoptatnék más férfirokonai előtt. sőt, annyira másképp fpgpm fel, h jó néhányat még a saját rokonaim közül se szívesen fogadnék. nem azért, mert utálom, hanem mert ezt én egy nagyon intim dolognak érzem, nem biztos, h szeretném pl, ha a párom húga látogatna a szülés másnapján. én attól nem töltődnék, csak merülnék,mert adott esetben annál sokkal jobban esne egy félórás szundi :)
Épp ez az, hogy nem feltétlen akarok ott ismerkedni és nyilván a babó lesz a legfontosabb :) Csak jó lenne, ha már lenne egy két ismerős és nem mindenki vadidegen. Mert pl ha wc-re ki akarok menni, ne kelljen betolnom szegényt a "közösbe", hanem legyen egy ember, akinek én se érzem úgy hogy terhére vagyok, hogy megkérhessem két percre figyeljen rá.
De a hozzászólásaitokból jól értettem, hogy az apuka bejöhet? Mert azt tudtam, hogy szüléskor bent lehet, meg utána talán 2 órát, de a követező 3 napban én úgy tudom, hogy ő is csak a látogató folyosóról szemlélheti a gyerekét.
Második válaszoló vagyok.
Ez kórházonként más.Nálunk bejöhetett a rokonság is,én nem bántam.
Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatod :) Egyébként azzal én is egyetértek, hogy nem engednek be senkit, csak kicsit még félelmetesnek tűnik a dolog..emlékszem, amikor nővérem szült és bementünk meglátogatni, még én is kellemetlenül éreztem magam, hogy zavarom a többi anyukát. Hát remélem tényleg szerencsém lesz a szobatársaimmal is :) Nem akarom az egész osztályt megismerni, sőt, csak valahogy a kórházi élményeim eddig nem a legjobbak és itt még egy csöppség is rám lesz utalva.
Aug. 18-ra vagyok kiírva és Kiss Attila az orvosom. Most járunk "csak" a 26. hétnél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!