Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés az Uzsokiban 2013....

Szülés az Uzsokiban 2013. Valaki itt köztetek?

Figyelt kérdés

Májusban fogom meglátogatni az intézményt,

a fenti célból :-), ha esetleg tudja Valaki, hogy pl.:

Szüléshez adnak-e kórházi hacukát az Anyukának? (vettünk pár szörnyű :-) hálóinget mert a honlapon fent van, hogy vinni kell) Illetve, ugye lehet saját ruhákba öltöztetni a Kicsit, saját pelus stb...? Kötelező az 1. éjszakát külön töltenie a Babának? Apa bemehet az egy ágyasba látogatni?

Még annyi mindent tudnék kérdezni...

Ha van infótok, ezen kívül is, előre is KÖSZÖNÖM, a hosszabb lélegzetvételűeket is!

2013. ápr. 11. 12:26
 1/7 gabszem ***** válasza:

én tavaly szültem ott, gondolom azóta nem változott semmi.

szüléshez neked kell vinni saját hálóinget (amit nem sajnálsz, mondjuk az enyémet simán kimostuk utána). lehet saját ruhát vinni a babának, saját pelust is. Sőt, a honlapon azt írják hogy biztosítanak ruhát a babának, de engem leszídtak , hogy miért nem vittem neki ruhát... Napi 5 pelust adnak amúgy. Az 1. éjszakát kötelezően külön tölti a baba és a mama, de hidd el nem fogod bánni. A fizetős szobákba se szabad bemenni látogatni. Párom azért be-be szökött néha, de ha pont jön egy nővérke akkor kikülndi. írj nyugodtan privátban válaszolok szívesen.

2013. ápr. 11. 12:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Amúgy jól érezted magad bent, már amennyire jól érezheti magát az ember egy kórházban :-(...?
2013. ápr. 11. 13:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Én januárban szültem ott.

Nem adnak ruhát a szüléshez, saját hálóingben kell lenned. Mondjuk aranyos volt a szülésznő, engem betakart egy nagy zöld (szerintem műtős) ruhával, m fáztam egy szál hálóingben. Szülés után kórházi ruhába öltöztetik a babát, de kell saját, amikor megkapod a babát, akkor a kis kocsijába rakj mindig pelust és váltóruhát. Este 8-10-ig van fürdés, akkor átöltöztetik. Illetve popsitörlőt is szoktak a kiskocsiba rakni, és vigyél kisplédet a babának, mert be szokás takarni. :)

Én csak hálóinget vittem , és az anyukák 95 %-a nem abban volt, hanem valami laza ruhában. Szóval a szüléshez OK a hálóing, de ha újra mennék, akkor vinnék be pl cicanacit, meg laza hosszú fölsőt, mint ahogy a többiek is voltak. :)

Mindenképp vigyél be wc papírt. :)

A kaja nagyon rossz (ez az egyetlen negatívum a kórházzal kapcsolatban), vitess be magadnak péksütit, felvágottat, meg ha tudnak, renden ennivalót is, mivel a szobában van hűtő és van kis konyha is a folyosón, így meg tudod melegíteni majd.

Ha van bármi kérdésed, nyugodtan írj privit!!! :)

(Apa nem tudom, bemehet-e az egy ágyasba, én nem olyanban voltam... :) )

2013. ápr. 11. 14:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Tavaly szültem ott. Nem adtak nekünk kórházi cuccot, vinni kellett, de én pl csak szüléshez és alváshoz használtam hálóinget, egyébként rövidnaci+póló. Kell a babának saját ruha, pelus, ott amikor megszületik felöltöztetik, de utána abba kell öltöztetni amit visztek. Az 1. éjszakát nem tudom, hajnalban szültem, 4 körül kerültem ágyba, 6-kor már mehettem a gyerekért. Szerettem ott lenni, nem tudom hogy hányas szobában voltam (talán 5), volt légkondi!!! A többi kórteremben nincs, de nálunk pont volt :) A kaja ízlett, az orvosok és nővérek nagyon aranyosak. A zuhanyzó és wc nem túl tiszta, külön megkértük a takarítónőt hogy legyen már szíves.... lehet hogy az egyágyas szobákban tisztább. A hangulat is jó volt, jó fej szobatársaim voltak. Nekem tetszett :) Ha lesz még babánk, akkor is ott szeretnék szülni (nem oda tartozunk, de volt választott orvosunk). Ja és a szülőszobák modernek (kád, bordásfal stb, még azt is megkérdezte a szülésznő hogy milyen zenét szeretnék hallgatni)
2013. ápr. 11. 14:38
 5/7 anonim ***** válasza:

2011ben szültem ott. Őszintén felüdülés volt. Vittem a cuki-itthon már kidobtam volna, de szülni, nyakig vérezni jó kis kényelmes hálóingem, abban szültem, jól esett.

A kicsinek csomagoltam ruhát, ha esetleg baleset lesz, ne kelljen rohanni kérni(első babánál, másik khban alig akartak adni), este a fürdetéskor szépen összehajtva ott volt a ruhája a kicsinek. A saját pelusért is hálásak voltak, mert ki van számolva mennyit kaphat egy egy baba.

Én éjjel kettőkor szültem, az első szopi időben már mentem a kicsiért-orvosi vizit-vissza a kicsi hozzám, és csodálkoztak, amikor este vittem magammal fürdés után. Ott volt a kicsi, de nem volt kimerítő a kh ideje, igaz látogató csak megadott időben jöhet, a többi időben van lehetőség pihenni-babázni, nem pedig átjáróház az egész. És az ott dolgozók is nagyon rendesek.

2013. ápr. 11. 14:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is!!!

Örülök, hogy összhatásban azért pozitívak a vélemények a kórházról. Ezek szerint gáz leszek a hálóingemben, úgyhogy inkább levágatom tunikának:)sejtettem...szörnyen néz ki, bár tudom nem ez a fontos épp akkor és ott. Kaját gondoltam, hogy nem ehető :-( ráadásul elég egyéni étkezési szokásokkal rendelkezem, úgyhogy nem leszek túl népszerű, de majd megoldjuk, ezek szerint van minden, hűtő, mikró...

Köszi, mégegyszer!!!

2013. ápr. 11. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:

A praktikus dolgokat úgy látom már leírták:)

Ezek után csak annyit tennék hozzá,hogy valóban jó kórház,remek orvosokkal(sikerült egy nagyon szupert találni),elégedett voltam összességében mindennel!

2013. ápr. 11. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!