Aki idő előtt,32-36. hét között szült meg, lett valami gond a babával?
Ki hanyadik héten szült meg? És mi volt a koraszülés oka, ha lehet tudni? Egészséges lett a pici, vagy lett valami szövődmény, komplikáció a koraszülés miatt? Meddig kellett bent maradni a kórházban? Minden infó érdekel.
Nagyon köszönöm.
Nálam a 37. hét első napján lett sürgősségi császár. Se a születési hét, se a súlya miatt nem minősült koraszülöttnek...de azért még maradhatott volna bent pár hetet :(
HELLP szindrómám volt,mikor kiderült, szaladtak is velem a műtőbe, senki nem értette, hogy vagyok még magamnál :)
Szerencsére babával semmi gond nem volt: 2800 gr-mal, és 52 cm-rel született. Lassan szedte össze magát, a gyomra nem volt még elég fejlett - sokat bukott, ésnagyon hasfájós lett.
Az én kisfiam a 34. héten született, mert elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azóta sem derült ki, hogy miért.
(Teljesen problémamentes terhességem volt.)
2880 gramm és 50 cm volt. Természetes úton jött a világra.
4 napig inkubátorban volt, majd még pár napig nyitott inkubátorban, ahol már kivehettem, pelenkázhattam, etethettem. Születése után 2 héttel már otthon voltunk.
Majd kicsattan az egészségtől, semmi baja. Sosem látszott rajta, hogy koraszülött volt, jelenleg a kortársainál is nagyobb, bár ez genetika, apa és én is magasak vagyunk.
Nem tudom, miért kérdezed, de ne aggódj, a "mai világban" olyan szakemberek és technika áll rendelkezésre, hogy nincs ok az aggodalomra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!