Anyukák, miben volt más maga a szülés, mint ahogy gondoltátok? Tényleg a világ legnagyobb fájdalma? Milyen?
Igen, más a szülés, mint azt előtte elképzeltem. Rengeteg szülés videót néztem, könyveket olvastam a témában, ismerőseimet kérdeztem a saját élményeikről. Azaz igyekeztem a legrosszabbra felkészülni. És képzeld!!! Nekem 1000-szer könnyebb, volt, mint amire számítottam. 6 óra alatt megvolt, pedig nem volt kicsi... Abszolút egyetértek azokkal, akik a légzéstechnikát említették. Nagyon sokat segít fájások alatt. Gyakorlatilag nekem el is vette a figyelmemet a helyes légzés, így egy hangom nem volt. A kitolási szakaszon meglepődtem, hogy valóban nem 5 perc. És a fájásokat én is a derekamban éreztem inkább. Nagyon jó érzés volt, hogy amikor jött egy fájás, akkor volt egy csúcspontja, éreztem, hogy ha addig kibírom, akkor már könnyebb lesz, és megint lesz egy kis szünet a két fájás között.
A védőnő azt mondta nekem, hogy a szülés az, ami egy igazi tükröt tart a szülő nőnek. Azaz, hogy hogy állja meg a helyét egy kőkemény helyzetben egyedül. Mivel senki nem tud segíteni neki. Nem teljesen értek vele egyet, de az tuti, hogy nagy önbizalmat kaptam, hogy megcsináltam... :)
És a szoptatás nekem is irtóra fájt. Sírtam konkrétan, amikor mellre tettem a kislányomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!