Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, miben volt más maga...

Anyukák, miben volt más maga a szülés, mint ahogy gondoltátok? Tényleg a világ legnagyobb fájdalma? Milyen?

Figyelt kérdés
Meséljetek kérlek,minden érdekel.

2013. máj. 24. 11:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%
első babásként nem igazán tudtam elképzelni mi vár rám. persze gondoltam nagyon fog fájni, de mivel a szülés előtti években mindig brutális mensis görcseim voltak (otthonmaradós, párnába sírós, hányós-hasmenős kínszenvedős), gondoltam annál sokkal de sokkal csak nem lesz...hát tévedtem. pedig hozzáteszem nem vagyok egy "hattyú dala" típusú nő, dolgoztam pl olyan helyen is -10 és-20 közötti hőmérsékletben heti 6 napot napi 10 órában, még fagyási sérüléseim is lettek, meg se kottyant (elég kevés nő volt ugyanilyen beosztásban). de a szülés más volt. semmihez nem hasonlítható, iszonyú elemi erejű fájdalom, amit nem lehet megállítani...volt egy pár perc a szülés alatt amikor elkezdett elönteni a pánik, hogy nem tudom leállítani ezt a fájdalmat és egyre csak durvább lesz és senki nem tudja megmondani mikor lesz vége, de leküzdöttem ezt magamban..18 órát tartott a 10 perces rendszereződéstől számítva, ebből 12,5 órája kezdődtek el az 5 percesek. a kitolás 1,5 óra volt, nem kaptam fájdalomcsillapítót, csak az utolsó fél órára kevés oxyt a kifáradás miatt, már alig bírtam nyomni, ketten segítettek fel, hogy "belehajoljak" a nyomásba. ezután jött a szoptatás, ami igazán otthon tetőzött, első héten gyomorgörcsöm volt nekem is mikor jött a szoptatás és nem egyszer végig sírtam. 2 hónap volt mire a mellbimbóim begyógyultak, pedig kentem, szellőztettem..stb. igen, nekem eddig életem legnagyobb fájdalma volt! DE! egyben a leghatalmasabb élmény is! imádom a gyermekemet és így 7 hó távlatából újra végigcsinálnám!megismertem ezáltal magamat, azt mire vagyok képes és hogy mi nők milyen erő birtokában vagyunk!életet adunk és bármire,BÁRMIRE képesek vagyunk. a Földanya lányai vagyunk. Vannak dolgok, amiket át kell élnünk, bármilyen fájdalmasak is, mert ezek által lépünk át újabb dimenziókat. nekem a szülés ilyen volt. ugyanaz vagyok, de mégis más. más ember lettem. kiteljesedtem, igazi NŐ, ANYA lettem :-)
2013. máj. 24. 16:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen,nagyon fáj,borzasztóan,de valahogy mégis más.Az első pokoli volt,indított,végig oxitocinnal 10 órás.A másodiknál már a legrosszabbra készültem,kibírható volt, 5 órás.A harmadik császár,utána rettenetes fájdalmakkal,megspékelve még a hasi seb két sebes mellbimbóval.Mára elfelejtettem ezeket,de van olyan ismerősöm,aki még ma sem tette túl magát a szülési fájdalmakon 1 év után sem.Babát vársz,vagy csak érdekel a téma?
2013. máj. 24. 18:00
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a világ legnagyobb fájdalma, hiszen érzéstelenítés nélkül is ki lehet bírni, de tény hogy nagyon-nagyon fáj. Első szülésem indított volt, de sehogy nem akart beindulni még burokrepesztés után sem, így bekötöttek oxitocint, több adagot is kaptam mire hatni kezdett és hát az nagyon brutál fájdalmakat generált, kértem és kaptam is EDA-t, anélkül nem tudom hogy bírtam volna ki. Második szülésem 2,5 hete volt, minden nagyon gyorsan zajlott, 00:20 órakor ébredtem fájásra és amikor felkeltem megállapítottam hogy a magzatvíz is folyik, gyorsan be a kórházba,02:10-kor megvolt a baba, szóval nem volt idő se EDA-ra se más fájdalomcsillapításra, viszont oxitocinra sem. Azt kell mondjam, hogy így, hogy magától indult a szülés és nem kaptam plusz oxit kevésbé voltak fájdalmasak a fájások (persze így is fájtak rendesen, szétszorongattam férjem kezét, meg téptem a lepedőt magam alatt 1-1 fájás alatt, de az oxis fájások brutálisabbak voltak). Nekem amúgy elég alacsony a fájdalomküszöböm, de itt vagyok, kibírtam. :-) Igaz, hogy szerencsére rövid volt az egész, az igazán erős fájások mondjuk kb. 20-30 percig tarthattak. És a tolók nekem egyáltalán nem fájtak, csak nagyon erős ingert éreztem (pont mint a székelési inger csak még sokkal erősebben), meg feszülést, fájdalmat nem.
2013. máj. 24. 18:30
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem igen, határozottan a legnagyobb fájdalom volt amit átéltem! 28 órán keresztül vajúdtam és az a borzalmas derékfájás kegyetlen volt... A kitolás már nem fájt, átkerültem egy másfajta tudatállapotba... :) Sajnos itt a veszprémi kórházban nincs érzéstelenítés, csak gázt lehet szívni ami marha kevés... Szülés után pedig a szoptatás volt nagyon durva, a méhösszehúzódáok miatt...
2013. máj. 26. 09:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen, más a szülés, mint azt előtte elképzeltem. Rengeteg szülés videót néztem, könyveket olvastam a témában, ismerőseimet kérdeztem a saját élményeikről. Azaz igyekeztem a legrosszabbra felkészülni. És képzeld!!! Nekem 1000-szer könnyebb, volt, mint amire számítottam. 6 óra alatt megvolt, pedig nem volt kicsi... Abszolút egyetértek azokkal, akik a légzéstechnikát említették. Nagyon sokat segít fájások alatt. Gyakorlatilag nekem el is vette a figyelmemet a helyes légzés, így egy hangom nem volt. A kitolási szakaszon meglepődtem, hogy valóban nem 5 perc. És a fájásokat én is a derekamban éreztem inkább. Nagyon jó érzés volt, hogy amikor jött egy fájás, akkor volt egy csúcspontja, éreztem, hogy ha addig kibírom, akkor már könnyebb lesz, és megint lesz egy kis szünet a két fájás között.

A védőnő azt mondta nekem, hogy a szülés az, ami egy igazi tükröt tart a szülő nőnek. Azaz, hogy hogy állja meg a helyét egy kőkemény helyzetben egyedül. Mivel senki nem tud segíteni neki. Nem teljesen értek vele egyet, de az tuti, hogy nagy önbizalmat kaptam, hogy megcsináltam... :)

És a szoptatás nekem is irtóra fájt. Sírtam konkrétan, amikor mellre tettem a kislányomat.

2013. máj. 26. 15:14
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Akinek ennyire fáj,hogy üvöltözik miért nem kér edát?Ettöl többek lesztek?
2013. máj. 27. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!