Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésindítás tornával?

Szülésindítás tornával?

Figyelt kérdés

Régebben olvastam hogy néhány gyenge hasprés vagy guggolás segíthet beindítani a szülést. De nem lesz baja a babának ha kipróbálom? Tud esetleg valaki erről bővebben?

39+4hkm

2013. máj. 23. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Látom, te is már nagyon rajta vagy azon, hogy megszülessen a kicsi. Én is :-) Konkrétan tornázni nem tornázom, de elmondhatom, hogy a guggolás semmit sem ér :-D Napjában többször guggolgatok, hol ez miatt, hol az miatt. Már szex is volt, hogy attól hátha, de pár jóslófájás után semmi bajom nem lett. Szerintem a legjobb, ha inkább mindketten kivárjuk amíg a babánk magától meg nem indul :-)

39+5hkm

2013. máj. 23. 09:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a lépcsőzést ajánlotta az orvosom amikor 40+2 voltam azt is tettem 3 szor másztam meg a 3 emeletet mert ott lakunk :D és igen nekem segített bár már amúgy is jött volna szerintem így 40+3 ra lett meg a lányom
2013. máj. 23. 12:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Van a Life Networkon egy sorozat, azt hiszem Születés háza a címe. Ott láttam természetes szülésindítási módszert: a mellszívót a mellre tették. Mert az inger oxitocin termelésre készteti a szervezetet, az oxitocin pedig méhösszehúzódásokat okoz, azaz beindítja a szülést.

És tényleg beindult a kismamánál!!

2013. máj. 23. 17:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

Ha mellszívóval elkezdi szívni a mellét az nem csak fáj neki de az értékes előtej is elmegy ami a babának nagyon fontos.

2013. máj. 23. 17:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha már van olyan mennyiségű előtej.. Mindenestre a szervezet nincs mgerőszakolva, természetes uton indul be a szülés, nem injekció által. Nekem nagyon szimpatikus volt az ötlet. Kb 10-12 percig volt fennt a mellszívó mellenként, s ha jól emlékszem 2-3 óra múlva beindult magától a szülés.
2013. máj. 24. 08:03
 6/8 anonim ***** válasza:
36%
10-12 perc alatt azt a mennyiségű előtejet ami jót tesz a babának azt te kiszívod és valószínű kiöntöd mert ugye nincs kinek odaadni, szerintem bízzuk a természetre a dolgot, nekem ugyan a lépcsőzés segített, de szigorúan az orvosom tanácsára csináltam pedig már betöltöttem a 40.hetet mint írtam 40+3 ra lett meg a lányom.Hidd el én is már túl akartam lenni rajta de ilyen marhaságot hogy az előtejet kezd el fejegetni még nem hallottam
2013. máj. 24. 09:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Van akinek nincs is előteje... És messze nem marhaság! ATtól mert nem hallottál róla, attól nem marhaság. Jobban hiszek az ilyen alternatív dolgokban, mint ebben a túlmedikalizált orvosi világban. Egy szóval nem mondtam, hogy ne tornázzon, ez egy lehetőség, amit emberbarát születésházakban alkamaznak. Kórházban soha nem is fognak, mert egyszerűbb belőni az oxit, oszt jónapot.
2013. máj. 24. 19:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy is a baba tudja mikor érett meg teljesen a külső világra, lehet szívni az előtejet meg tornázni is ezek jó stimulációk a baba számára, de szerintem ki kell várni, azért mert nekem a 40.hét után használt nem azt jelenti hogy egyébként is nem jött volna a lányom, majd a baba eldönti mit szeretne
2013. máj. 25. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!