Oxitocinos szülés - haemangioma. Lehet összefüggés?
Sziasztok!
A helyzet a következő: kisfiam születését oxitocinnal indították (OTT). A kis fején (homlokán, tarkóján) piros foltok lettek, amit haemangiómának (hajszálér burjánzásnak) diagnosztizált a dokinéni. Azt mondta, hogy az okát még nem ismerik eddig.
Kérdésem a következő: Van még itt olyan anyuka, aki oxitocinnal szült, és ilyesmi "elváltozások" lettek a babáján? Csupán kíváncsi vagyok, hogy lehet-e összefüggés...
(Igen, tudom, hogy az oxitocin egy természetes hormon, ami egyébként is termelődik a szervezetben a szülés alatt, így ezt nem kell leírni, csak gondolom, amit infúzión keresztül adnak, az már nem természetes semmiképp.) ELőre is köszönöm a válaszokat.
Nekünk már halványodott sokat, pedig még csak 4 és fél hónapos a kisfiam.
Igen, természetes úton szültem, ha az OTT-t nem számítjuk. :)De természetesebb lett volna, ha nem indítják be feleslegesen, hanem várhattam volna, amít magától elindul kifelé a babám...
Tesóm nagyon gyorsan szült, nem kapott semmit, az ő fiának van és már nagy és még látszik.
Én mindkét gyereknél kaptam oxit, és egyiknek sem lett ilyen.
Én kaptam is kaptam oxit.A fiamnak a szemöldökei között volt onnan már eltűnt.A tarkójáról viszont nem,azt mondták ott megmarad.
Ismerősöm nem oxival szült és az ő babájának is a szemöldökei között van,de neki még mindig látszik.
1 évesek múltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!