Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Oxitocinos szülés - haemangiom...

Oxitocinos szülés - haemangioma. Lehet összefüggés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet a következő: kisfiam születését oxitocinnal indították (OTT). A kis fején (homlokán, tarkóján) piros foltok lettek, amit haemangiómának (hajszálér burjánzásnak) diagnosztizált a dokinéni. Azt mondta, hogy az okát még nem ismerik eddig.

Kérdésem a következő: Van még itt olyan anyuka, aki oxitocinnal szült, és ilyesmi "elváltozások" lettek a babáján? Csupán kíváncsi vagyok, hogy lehet-e összefüggés...

(Igen, tudom, hogy az oxitocin egy természetes hormon, ami egyébként is termelődik a szervezetben a szülés alatt, így ezt nem kell leírni, csak gondolom, amit infúzión keresztül adnak, az már nem természetes semmiképp.) ELőre is köszönöm a válaszokat.

2013. márc. 10. 14:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
oxitocinnal szültem, van a kisfiamnak hemangiomája a hátán. Úgy tudom, ez valami érfejlődési rendellenesség, nem a szüléssel függ össze. Neki ki is emelkedik, ún. strawberry hemangiomája van, fagyasztásra járunk vele. 7 hónapos, még semmit sem javult sajnos.
2013. márc. 11. 18:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Az első szülés spontán indult, de kaptam oxit. Pár napos volt a fiam, amikor kialakult a kutacsán a haemangioma. Már 5 éves, nem látszódik a haja eltakarja. De sokat halványodott és már nem dudorodik ki.

A második szülés indított volt, itthon vettem észre, hogy a fiam hátán van egy haemangióma. Ugyanolyan dudorodó, mint a nagyé volt. Már 7 hós elmúlt, de nem változott se jó s rossz irányba.

2013. márc. 11. 20:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Ikreim vannak. Engem is oxival indítottak, amit végig kaptam vajúdás és a kitolás alatt is. Kereken 9 órán át. Természetes úton születtek a babáim. Az elsőként született kisfiam tarkóján volt pár folt, csak kisebbek, igaz, még mindig megvannak, bár a haja takarja. Most 2 évesek múltak már. A második babámon már jó sok ilyen kis folt lett, neki a szemöldökei között, az orrtő-orrcimpák tövében kisebbek, ill. a tarkóján és fejbőrén is sok apróbb. Ezt amúgy csak pár hónaposan vettük észre, amikor kezdett kicsit hullani a babahaja, mert amúgy hatalmas hajjal született és nem látszott, hogy olyan a kis fejbőre, mint egy kiskutyának:) (kiskutyákon láttam ilyet, tényleg, amikor fürdetve voltak, hogy piros foltos a bőrük) 1 éves korára nagyon elhalványodott, pedig jó piros volt neki, most aki nem tudja, hogy ilyene van, észre sem veszi. Viszont ha erőlködik, nagyon sír ill. melege van, akkor azért jól kijön. Szerintem ez mindig így is lesz. A tarkóján és fejbőrén nem halványodott annyit, de ott a haja miatt nem látni.

Lehet, hogy van összefüggés, nem tudom, az enyéimet biztos megviselte a születés:) A második babám,- akinek több ilyen foltja van/volt,- ráadásul lábtartással született, konkrétan segítettek őt kinyomni a hasamból...lehet akár emiatt is? Nem tudom....

2013. márc. 11. 21:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Ja, nem emelkedik ki egyik sem nekik.:)
2013. márc. 11. 21:54
 15/19 A kérdező kommentje:
Uh, 9 óra az rengeteg. Nekem du. 2-kor kötötték be az oxit, és este 7-kor született meg a kisfiam (eredetileg 40+4naposan csak NST-re indultam itthonról), így nekem csak 5 órán keresztül volt bekötve az infúzió. Én naivan azt hittem, hogy max. 1-2 órán keresztül adják csak, de a kitolási szak alatt semmiképp. :) Még jó, hogy az 4-5percnél nem tartott tovább. :) Azért gondoltam, hogy lehet esetleg összefüggés, mert azért az oxi eléggé felgyorsítja az egészet, főleg, ha egyébként még nem szándékozik kijönni a baba, így eléggé megviseli mind az anyát, mind a babáját az ilyesféle mesterséges beavatkozás szerintem.
2013. márc. 12. 11:31
 16/19 anonim ***** válasza:

sziasztok, 11-es vagyok. Hát most elgondolkodtam én is ezen az egészen. Mert elvileg érfejlődési hibának gondolják, de akkor miért csak szülés után néhány héttel, hónappal jön ki? Kisfiam kb. 3 hetes volt, mikor megjelent rajta. Akkor már a méhben kialakulna, nem?

Amúgy nálam is kb. 7 órán át volt bekötve, majd vákuummal húzták, könyökkel nyomták szegénykét.

2013. márc. 12. 14:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én babámon is van, pár hetes korában jött elő. Én programozott császárral szültem, nem is vajúdtam. Nem hiszem, hogy van összefüggés.
2013. márc. 12. 14:55
 18/19 anonim ***** válasza:

Az ikres vagyok. Szerintem esetenként van/lehet összefüggés.

Amúgy én meg azt nem értem, hogy honnan tudják, hogy nem a születéstől van? Vizsgálták már ezt a méhben? Nyilván ez UH-gal nem látszik, honnan tudják, hogy már a méhen belül megvolt és így fejlődött?

Nekünk nem késöbb jött ki, ahogy megszülettek, látni lehetett.

2013. márc. 12. 16:22
 19/19 A kérdező kommentje:
Igen, ez is jó kérdés, hogy honnan tudják, hogy már a méhben is megvolt... Erre még nem is gondoltam :) A védőnő-gyerekeorvos pl. még ennyit sem mondott nekünk, hogy érfejlődési rendellenesség lenne, hanem azt, hogy hajszálérburjánzás... Annak pedig nem hiszem, hogy sok idő kellene, pár óra vajúdási idő épp elég... DE nem azt állítom, hogy minden oxitocinnal szült anyugának haemangiómája lesz a babáján és fordítva, de ettől még nem lehet kizárni szerintem, hogy esetleg az arra hajlamos, gyengébb babáknál esetleg elősegítheti a foltocskák kialakulását. Nem tudom, érthető voltam-e :)
2013. márc. 13. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!