Ha egyáltalán nem nyílik a méhszájam, akkor valószínűleg császár lesz? 40+5hkm
Figyelt kérdés
2013. máj. 14. 13:55
1/7 anonim válasza:
Egyik napról a másikra nyílhat, de leginkább csak a szülés alatt nyílik. Pár óra alatt is kitágulhat. Főleg ha megindítják. Akkor lesz császár, ha a szülés alatt sem tágulsz.
2/7 anonim válasza:
Jól írja az első. Nekem a babám másnapra volt kiirva indításra, aznap délben mikor végülis született még 3000es teljesen zárt kemény méhszájam volt és 1 es lepény, tutira vették hogy nem szülök meg indítás nélkül. Ahhoz képest este lefeküdtem aludni és 11kor iszonyú erős fájásokra ébredtem és 1 óra alatt 2 percesek lettek. Még kicsit vártunk otthon (utálom a kórházakat) majd 1 óra múlva elindultunk. A kórház 5 percre van, mire beértünk már 3 ujjnyira nyitva voltam, kaptam oxit burkot repesztettek és 2 óra múlva babáztunk :)
3/7 anonim válasza:
42-ik hétre született a fiam. Másnaponta idítgattak oxival, de semmit. Olyan zárt voltam mint egy apácazárda. Ettől független mikor magától megindult csak minimálisra tágultam, éjfélkor mentem be a szülőszobára, és délután fél kettőkor toltak be császárra, addig konkrétan vajúdtam, nem tágultam, de nem baj, erőltették hogy hátha.... már mikor ment el a szívhang akkor toltak át. Kisfiam oxigénhiánnyal született.
5/7 anonim válasza:
40+3 vagyok, nekem is teljesen zárt:) Dokim azt mondja, h péntekig várunk, ha kinyílik legalább 2 centire, akkor természetes szülést indít, ha nem akkor császár. De nyilván minden eset egyedi, lehet más kismamánál máshogy döntene egyéb leletektől függően. Szerintem kérdezd meg nyugodtan az orvost.
6/7 anonim válasza:
Nálam 40+6ra indította az orvosom, totál zárt voltam, bár rövidült a méhszáj. Nagyon jó orvosom van, 41. hetet nem engedi betölteni a kismamáinak a komplikációk miatt. Oxit kötött be a szülésznőm reggel 8kor, 2 óránkként vizsgált az orvosom, semmi változás nem volt pedig a reggeli előkészítés után magától folyt a magzatvíz. Amikor feljebb tekerte az oxit, akkor fájt picit, amúgy 8 órát töltöttünk igen jó hangulatban (már ciki volt néha a sok röhögés) a férjem, anyukám és a szülésznőm. Fél 4 kor vizsgált a dokim, mivel jelentős változás nem volt és a fiam értékei tökéletesek voltak 5kor császároztak. A mai napig hálás vagyok, hogy nem várt tovább, már nem tudtam hogy feküdni az ágyon az infúzió miatt nem kelhettem fel. A szülésznőm és az osztályon más kismamákat más orvos és doki nélkül simán hagyják az utolsó pillanatig, amikor már leesik a szívhang.
7/7 anonim válasza:
Nem jelent semmit. Nekem 1 ujjnyira nyitva volt hetekig, és a vajúdás alatt maradt ugyanakkora. Császár lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!