Haránt fekvésben van a babám, és valószínűleg császár lesz. Hogyan érik így el a babát, ha lent vágják fel a hasamat? Ugye a középen lévő vágás már nem "divat"?
Tudom, hogy buta kérdés, de még nem szültem és nagyon tudatlan vagyok ezen a téren.
köszi a segítséget
Már 6 évvel ezelőtt, a kislányom születésekor is a császármetszéskor a szeméremcsont felett vízszíntesen vágtak. 1 évvel később már szinte semmi sem látszott belőle. Szerintem harántfekvés esetén is így járnak el.
Viszont nagyon-nagyon fontos, hogy ha epidurálisan érzéstelenítenek császárkor nehogy emelgesd a fejed utána, mert iszonyatos fejfájás fog kínozni. Ezt saját tapasztalatból tudom.
Biztos, hogy lent vágnak! Úgy emlékszem, hogy a kórteremben, ahol feküdtem az egyik anyukának is lent vágtak, és neki is harántban feküdt a baba.
S igen, ne emeld meg a fejed műtét után! Én alig emeltem, de olyan fejfájásom volt, mint még soha! Rosszabb volt, mint a császár.
Persze , hogy lent vágnak:)
A baba nem odafönt van, hanem a méhnyaktól a gyomrodig végig megtalálható:) Lent megnyitják a méhet, és kiemelik a babát:)
ezt nézd meg, és mindent megértesz: (nyugi, nem gáz)
Igen, de a harántfekvés és a medencevégű fekvés nem ugyanaz.
Haránt=keresztben, medencevégű=hosszában, csak fejjel felfelé.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Időközben befordult a kicsim, és remélem így is marad. Majd meglátjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!