Miért a szülést tartják a világ legcsodálatosabb dolgának?
Életet adsz egy kis embernek. Az életed soha többé nem lesz olyan mint születése előtt. Sokat fogsz aggódni, sírni, nevetni. Ha megszületik egy gyermek, akkortól teljes a család. Addig csak férj és feleség van, onnantól kezdve anya, apa, gyermek.
Igazából én nem éltem meg magát a szülést katarzisként, csak a pillanatot, amikor megláttam a fiam.
Ezt én sem értettem, míg nem szültem, meg most sem értem, mert tényleg annyi, de annyi csoda van a világon..
De ez az érzés olyan erős, valami, nem tudom, ösztönös, állati, olyan igazán hűha...:))
Köszönöm a válaszokat! :)
Elnézést attól, akiben bármiféle negatív érzést is keltett a kérdés, én csak kíváncsi voltam, nem a közhangulat borzolása volt a cél...kérdezni talán még szabad, elvégre erre való az oldal ;)
Rengeteg csodás pillanat lehet egy ember életében, pl a diplomaosztó is az, de nekem az is az volt, mikor a szerelmemnek az oltár előtt kimondtam a boldogító IGEN-t! :) És utána csodás volt megtudni, hogy 3-an leszünk- aggódással teli csodás 9hónap következett, majd a szülés után meglátni Őt!, ez felülmulta az addigi nagy pillanataimat. Akkor ott abban a nagy pillanatban született egy pici baba, egy édesanya, egy édesapa és egy család is. Utána persze jött a 2. gyermekünk, és az Ő születése, és Őutána pedig a 3. szülés nagy pillanatai következtek. 3. babánk megszületésével együtt éreztük azt, hogy teljes a családunk! Ez is egy nagy pillanat volt-mikor hazaértünk az újszülöttünkkel és a másik két kicsi várt ránk(nagymamával) és először voltunk egy szobában 5-en, együtt - együtt a NagyCsalád!! :)))
Hát igen... soksok nagy pillanat van- de a legnagyobbak azok, mikor életet adhatunk egy gyermeknek.
És ezt tényleg át kell élni. Annyira szép-boldog érzés!!
Sok csodás pillanatot kivánok neked Kérdező!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!