Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért a szülést tartják a...

Miért a szülést tartják a világ legcsodálatosabb dolgának?

Figyelt kérdés
Neked mi a saját meglátásod? Ha szültél, miért érzed úgy, hogy nincs ennél felemelőbb érzés a világon?
2013. máj. 13. 16:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Életet adsz egy kis embernek. Az életed soha többé nem lesz olyan mint születése előtt. Sokat fogsz aggódni, sírni, nevetni. Ha megszületik egy gyermek, akkortól teljes a család. Addig csak férj és feleség van, onnantól kezdve anya, apa, gyermek.

Igazából én nem éltem meg magát a szülést katarzisként, csak a pillanatot, amikor megláttam a fiam.

2013. máj. 13. 21:29
 22/29 anonim ***** válasza:
Nekem császárom volt, de így is boldog voltam. S nem a műtét miatt hanem mert életet adhattam annak a kis csodának.
2013. máj. 13. 21:41
 23/29 anonim ***** válasza:
54%
Azért egy csoda,mert világra jön egy új élet,aki belőled van :)
2013. máj. 13. 21:43
 24/29 anonim ***** válasza:
54%

Ezt én sem értettem, míg nem szültem, meg most sem értem, mert tényleg annyi, de annyi csoda van a világon..

De ez az érzés olyan erős, valami, nem tudom, ösztönös, állati, olyan igazán hűha...:))

2013. máj. 13. 22:11
 25/29 anonim ***** válasza:
38%
Magyarázhatjuk neki, de erre csak az tudja a választ aki már átélte ezt a csodát. Ez igazából leírhatatlan ezt át kell élni, érezni kell, nem magyarázni.
2013. máj. 13. 22:22
 26/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Elnézést attól, akiben bármiféle negatív érzést is keltett a kérdés, én csak kíváncsi voltam, nem a közhangulat borzolása volt a cél...kérdezni talán még szabad, elvégre erre való az oldal ;)

2013. máj. 13. 22:33
 27/29 anonim ***** válasza:
50%
Hát nem tudom, szerintem a születés/szülés csak annak csúcsszuper aki nincs éppen benne :)) Persze, anyává avanzsálsz (aminek a súlyát fel sem fogod akkor) kimerült, büszke vagy no és persze kétségbeesett, hogy most hogyan tovább. Szerintem sokkal csodálatosabb látni a manód cseperedni, látni, hogy elégedett, boldog és kiegyensúlyozott. A szülés csak ehhez visz közelebb, nálam egyáltalán nem volt euforikus, amit betudok annak is, hogy az egészségügyi gépezetbe való bekerülés elvágja a természetességét, a vele egyedül való megküzdést, mert egyből oxitocin, méhszájtágítás, stb. Nem hagynak elmélyülni, befelé fordulni, beszélni a picidhez, mert mindig jön valaki, aki felnyúl, megvizsgál, elmondja hogyan lélegezz, szülés után, húszan állnak körülötted, utána idegen helyre tolnak, ott lehetsz a babáddal fél órát, majd kötelezően pisilj és így tovább. Nekem ezek nem voltak csodálatosak, bár tény hogy nagyon jó érzés végre kinyomni egy 4 kilós gyereket :) A legjobb dolog akkor meglátni volt és hallani a hangját, érezni az illatát. Na ez picit összevissza lett, de olvassatok a sorok között :)
2013. máj. 14. 10:42
 28/29 anonim ***** válasza:
68%
Mert belegondolsz,hogy az az apró kis emberke benned fejlődött ki.A részeddé vált.Kettőtökből lett egy harmadik,aki elrabolja a szívedet.De talán nem is lehet megfogalmazni rendesen.Nekem sokáig felfoghatatlan volt,hogy két apró sejtből egy ilyen kis csoda.Fejlődik mindene,akkor,amikor kell...áhhh nem is tudom kifejezni,de tényleg csodálatos!!!!
2013. máj. 14. 13:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Rengeteg csodás pillanat lehet egy ember életében, pl a diplomaosztó is az, de nekem az is az volt, mikor a szerelmemnek az oltár előtt kimondtam a boldogító IGEN-t! :) És utána csodás volt megtudni, hogy 3-an leszünk- aggódással teli csodás 9hónap következett, majd a szülés után meglátni Őt!, ez felülmulta az addigi nagy pillanataimat. Akkor ott abban a nagy pillanatban született egy pici baba, egy édesanya, egy édesapa és egy család is. Utána persze jött a 2. gyermekünk, és az Ő születése, és Őutána pedig a 3. szülés nagy pillanatai következtek. 3. babánk megszületésével együtt éreztük azt, hogy teljes a családunk! Ez is egy nagy pillanat volt-mikor hazaértünk az újszülöttünkkel és a másik két kicsi várt ránk(nagymamával) és először voltunk egy szobában 5-en, együtt - együtt a NagyCsalád!! :)))

Hát igen... soksok nagy pillanat van- de a legnagyobbak azok, mikor életet adhatunk egy gyermeknek.

És ezt tényleg át kell élni. Annyira szép-boldog érzés!!

Sok csodás pillanatot kivánok neked Kérdező!!:)

2013. máj. 15. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!