Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van ez a téves elképzelé...

Miért van ez a téves elképzelés a császármetszéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én császárral szültem, de persze nem programozott volt, hanem a szokásos sorrend - vajúdás - kitolás - de mivel beakadtunk a végén császárral kellett befejezni, szóval van fogalmam a dolgokról, mégis mikor anyukákkal beszélgetek, és meséljük az élményeinket, nekem mindig az az első hogy jó neked császárral szültél nem kellett szenvedned... holott szerintem duplán szenvedtem előtte is utána is, persze ezt csak az tudja aki szintén így szült. nekem fáj hogy nem vesznek komolyan mikor mondom hogy bizony én is nyomtam egy órán át, meg vajúdtam (nem mintha a fájdalommal lehetne bizonygatni ki mennyire szenvedett meg a gyerekéért), már sok ilyen beszélgetésem volt, és már nagyon unom... volt más is hasonlóan?
2009. szept. 29. 20:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki anya, aki kihordta a gyermekét. És az is, aki felneveli, még ha másé is! Ne kezdjük el a programozot vs. nem programozott vitát. Légyszi
2009. szept. 30. 22:55
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
nálam nagyvizitkor mondta a főorvos h azonnal pakoljak mert itt nincs idő továbbvárni, annyira toxémiás voltam-veséim alig működtek már, májam is kezdte felmondani a szolgálatot, vérnyomásosm az egekben- szóval betoltak a műtőbe és a vérnyomásom annyira felment h nem mertek várni, h hasson az érzéstelenítő.így szépen neki láttak, én meg csak őrjöngtem a fájdalomtól, az altató orvos meg nyomott lefelé az ágyba egyfolytában mert azt hittem meghalok a fájadalomtól....amikor kiemelték a babát azonnal elaltattak és arra ébredtem h az össze vénám szétszúrkálva a karjaimban, kézfejemen.feketék voltak mind....azután a babánkért napokig küzdöttek-lélegeztetőgép és társai- értem csak 1 napot. minden jó ha vége jó igaz borzalmas volt az a 2 hét amíg nem tudtuk mi lesz a babánkkal. de hála a Jóistennek egészséges drága baba aki immár emúlt 18hós....én soha többet nem vállalok babát....és inkább szültem volna hüvelyi úton:(
2009. okt. 1. 07:43
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

akkor ide is leírom, amit leírtam már ezerszer ezen az oldalon.

az én babám ugyan természetes úton, vákummal, 11 nap túlhordás után, 4-es apgarral jött a világra, teljesen szétázva, (azóta már rendben vagyunk, fél éves:)) de én azt mondom, hogy a következő babámnál egy nap túlhordás után szedjék ki belőlem császárral. és nem érdekel, hogy ki mit gondol, nem a saját érdekeimet nézem, de én nem akarom még egyszer végignézni, ahogy elviszik tőlem a babámat, inkubátorba rakják, tápszerezik, csak 3 óránként láthatom, aztán 2 hétig kenegethetem a szétázott bőrét, és aggódhatok, hogy vajon minden rendben lesz-e vele, nem szenvedett-e károsodást. még egyszer nem. és nem érdekel, hogy ki mit gondol. ha bárki átéli ezt, ugyanígy fog gondolkodni, mint én. de senkinek nem kívánom. bárcsak megcsászároztak volna idejében, nem lett volna olyan nehéz az első pár hete a picurkámnak!

2009. okt. 1. 10:11
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
a tegnapi 20,10-es vagyok.látom le lettem pontozva mert a programozott császár melett mertem kiállni.igen teszem azt annak ellenére hogy 2 gyereket szültem simán,egy hang nélkül,de soha nem venném a bátorságot mint az eöttemszóló hogy elitéljek azért bárkit is mert másként szüli meg a babáját,a mostani elöttemszólóval mélyen eggyett tudok érteni.A szülés az szülés ez is az is,nincs szentírás arra,hogy hogy ez hogy kell megtenni,mi a legjobb.próbáljunk már ne itélkezni mások felett.
2009. okt. 1. 10:33
 25/26 anonim ***** válasza:
Sajnos minket akik császárral szültek, megvetnek azért hogy nem szenvedtünk,hogy nem tettük szét a lábunkat, nem lett aranyerünk, esetleg nem tágultunk ki, esetleg nem lett méhszájsebünk, és nem szenvedtünk x órákat a szülőágyon mire kinyomtuk a gyereket. Aztán lehet hogy csak én gondolkodom rosszul, 2gyeremekes császáros. (nem bántam meg.)
2009. okt. 2. 07:09
 26/26 anonim ***** válasza:

Kedves utsó, nekem speciel császár közben is szét kellett tenni a lábam, ha már ezt említed, ugyanolyan volt a műtőasztal mint egy nőgyógyászati ágy.

Én azon mosolyogtam a múltkor hogy a terhesgondozóba, fenhangon mesélte egy kismama, hogy neki programozott császárja lesz, mert két méhlepénye van és a doki fél hogy term. úton szülésnél túl sok vért veszthet. És azt ecsetelte a hölgy hogy ő nagyon örül neki, meg hogy úgyis kérni akarta a császárt(azért megnézném az arcát amikor kimegy az érzéstelenítő hatása és félóránként nyomkodják a hasát én speciel majd betojtam úgy fájt).

2009. okt. 3. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!