Miért van ez a téves elképzelés a császármetszéssel kapcsolatban?
A program császárnak is van indikácioja!
Első babám toxémia(210/130-as vérnyomás) miatt született császárral.
Másodikra szerettem volna simán szülni,de a méhlepény a méhszájnál tapadt,2x véreztem is,babám lábtartásos volt...emiatt program császár volt,ez annyira elítélendő?
Az emberek szeretnek általánosítani. Nekem 5 barátnőm szült császárral, mind az 5 más miatt! Csak egy volt programozott, ő a Telkiben szült pénzért, mert nem akart hüvelyi úton. Egy másik 10 órán át vajúdott, nem tágult, majd a baba oxigénhiányos lett. A harmadik kapott egy vödör oxitocint, de fájásai se voltak egyáltalán. A negyediknek faros volt a babája. Az ötödiknek meg a kitolás közben lépett fel komplikáció, sürgősségi lett belőle.
És a sok korlátolt erre csak azt mondja, hogy "császárosok". Pedig a zömük duplán szenved, mert vajúdás/kitolás közben után alatt van szükség a beavatkozásra. Tehát végig szenvedik a természetes első felét, majd a hasi műtét összes nyavajáját.
Ja és mellesleg programozott is lehet eü okok miatt, amit szintén nem tudnak az ostobák.
Én olyan pipa tudok lenni, mikor a császárosokat emiatt bántják. Nekem soha nem jutna eszembe.
Kedves kérdező, nyugodtan mondd el, hogy nálad mi volt, ha ezzel csesztetnek! Nyisd fel a szemüket!
És örüljünk mindannyian a babáinknak! :)
Én örülök a babámnak, pedig/és császárral szültem. De néha olyan rossz érzésem van avval kapcsoltban, amikor megtudják az emberek, hogy 2 óra vajúdás után döntött úgy az orvosom, hogy megcsászároz (gyorsan jöttek a tolófájások, még lefürdeni is alig volt időm. A fiam is elakadt). Mondják, hogy "biztos az agyadban eldöntötted, hogy császárral szülsz és az is lett", meg "áhh, az nem olyan rossz".
Meg a legjobb barátnőm is azzal jött, hogy az unokatsójának a felesége, aki törékenyebb mint én, hogy "ő nagyon akarta, és látod vághez is vitte!".
Rendesen szégyelem magam ilyenkor. Mondanám, hogy próbáld ki egyszer a vajúdást és a császár utáni problémákat. Nem utolsó sorban, amikor meztelenül a tükörbe nézek és látom azt a nyisszantást a hasamon, mindig elfog egy fájdalmas érzés. És hiába gyógyult szépen, olyan ijesztő (nekem).
Szóval lelkileg nehéz nekünk császárosoknak. Pedig mi is mindent végigvittünk a 9 hónapban. És ugyanúgy szeretjük a gyermekünket, mint azok, akik hüvelyi úton szültek.
Én azt mondom, próbálják ki! És az után szóljanak meg.
Amúgy gratulálok a kisbabádhoz!
Én is rettegek a császártól, féltem, hogy az lett, de nem lett. A másodiknál most még inkább félek, hogy valamiért szükség lesz rá, hisz a "sima" szülés nem volt kunszt...
Szeritnem sokkal rosszabb (lehet) a császár, fájdalmsasbb, nehezebben gyógyul, főleg aki előtte rendesen vajúdott, csak végszügség lett a cszászár.
Az ok nélkül programozott császárosokat elítélem, akiknek nem egészsgügyi okból van szüksége a programozott császárra (tehát nem a szeme rossz, vagy a csípőjével van gond, csak így egyszerűbb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!