Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van ez a téves elképzelé...

Miért van ez a téves elképzelés a császármetszéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én császárral szültem, de persze nem programozott volt, hanem a szokásos sorrend - vajúdás - kitolás - de mivel beakadtunk a végén császárral kellett befejezni, szóval van fogalmam a dolgokról, mégis mikor anyukákkal beszélgetek, és meséljük az élményeinket, nekem mindig az az első hogy jó neked császárral szültél nem kellett szenvedned... holott szerintem duplán szenvedtem előtte is utána is, persze ezt csak az tudja aki szintén így szült. nekem fáj hogy nem vesznek komolyan mikor mondom hogy bizony én is nyomtam egy órán át, meg vajúdtam (nem mintha a fájdalommal lehetne bizonygatni ki mennyire szenvedett meg a gyerekéért), már sok ilyen beszélgetésem volt, és már nagyon unom... volt más is hasonlóan?
2009. szept. 29. 20:46
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, nem is a szenvedésről van szó, mert minden anyuka megszenved a piciért, én csak azt nem szeretem mikor elmeséljük a szülésünket, és pl. mindenki meséli mihez hasonlított a vajúdás már nem egyszer kaptam, hogy te nem is tudod hiszen császáros voltál..már nem is szeretek erről beszélgetni, de akkor meg én vagyok persze aki elzárkózik.. na mindegy, a lényeg az egészséges babuci, és persze az ki hogy neveli fel! Boldog babázást mindenkinek!
2009. szept. 30. 11:18
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
szia.igen van sajnos ilyen előítélet,hogy miért azt nemtudom.ilyenek az anyukák,imádnak mazohisták,felvágósak lenni,kérkedni a fájásaikkal,és hogy kibirták,más is kibirná.Én 2 gyereket szültem mindenféle fájdalomcsillapító nélkül,simán,ennek ellenére azt mondom még azt sem ítálem el aki programozott császárral szül.Le lehet pontozni,de én nem érzem magam nagyobbnak attól,hogy a falat kapartam fájdalmamba a kitolási szakasznál,és azon rettegtem vajon jol csinálom e nehogy bent legyen vele valami gond,minél gyorsabban meglegyen.20 p alatt szültem egy hang nélkül,de ennek ellenére életem legrosszabb élményei a szülésem.és ez pecsétet nyom a további gyerekáldásra is.nekem pont ezért több nem lesz.
2009. szept. 30. 11:55
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
ucsó vagyok,bocs tudom,hogy te nem ilyen császárral szültél,de valahogy mégis egy kalapalá veszik őket.
2009. szept. 30. 12:19
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

A program császárnak is van indikácioja!

Első babám toxémia(210/130-as vérnyomás) miatt született császárral.

Másodikra szerettem volna simán szülni,de a méhlepény a méhszájnál tapadt,2x véreztem is,babám lábtartásos volt...emiatt program császár volt,ez annyira elítélendő?

2009. szept. 30. 12:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek szeretnek általánosítani. Nekem 5 barátnőm szült császárral, mind az 5 más miatt! Csak egy volt programozott, ő a Telkiben szült pénzért, mert nem akart hüvelyi úton. Egy másik 10 órán át vajúdott, nem tágult, majd a baba oxigénhiányos lett. A harmadik kapott egy vödör oxitocint, de fájásai se voltak egyáltalán. A negyediknek faros volt a babája. Az ötödiknek meg a kitolás közben lépett fel komplikáció, sürgősségi lett belőle.

És a sok korlátolt erre csak azt mondja, hogy "császárosok". Pedig a zömük duplán szenved, mert vajúdás/kitolás közben után alatt van szükség a beavatkozásra. Tehát végig szenvedik a természetes első felét, majd a hasi műtét összes nyavajáját.

Ja és mellesleg programozott is lehet eü okok miatt, amit szintén nem tudnak az ostobák.

Én olyan pipa tudok lenni, mikor a császárosokat emiatt bántják. Nekem soha nem jutna eszembe.

Kedves kérdező, nyugodtan mondd el, hogy nálad mi volt, ha ezzel csesztetnek! Nyisd fel a szemüket!

És örüljünk mindannyian a babáinknak! :)

2009. szept. 30. 13:00
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Én örülök a babámnak, pedig/és császárral szültem. De néha olyan rossz érzésem van avval kapcsoltban, amikor megtudják az emberek, hogy 2 óra vajúdás után döntött úgy az orvosom, hogy megcsászároz (gyorsan jöttek a tolófájások, még lefürdeni is alig volt időm. A fiam is elakadt). Mondják, hogy "biztos az agyadban eldöntötted, hogy császárral szülsz és az is lett", meg "áhh, az nem olyan rossz".

Meg a legjobb barátnőm is azzal jött, hogy az unokatsójának a felesége, aki törékenyebb mint én, hogy "ő nagyon akarta, és látod vághez is vitte!".

Rendesen szégyelem magam ilyenkor. Mondanám, hogy próbáld ki egyszer a vajúdást és a császár utáni problémákat. Nem utolsó sorban, amikor meztelenül a tükörbe nézek és látom azt a nyisszantást a hasamon, mindig elfog egy fájdalmas érzés. És hiába gyógyult szépen, olyan ijesztő (nekem).

Szóval lelkileg nehéz nekünk császárosoknak. Pedig mi is mindent végigvittünk a 9 hónapban. És ugyanúgy szeretjük a gyermekünket, mint azok, akik hüvelyi úton szültek.

Én azt mondom, próbálják ki! És az után szóljanak meg.

Amúgy gratulálok a kisbabádhoz!

2009. szept. 30. 13:22
 17/26 A kérdező kommentje:
Kedves utsó! Én is gratulálok a kisbabádhoz! Teljesen megértelek, a lelki részéről nem is beszélve.. nekem iszonyú hiányérzetem volt, meg olyan : na ezt se tudtam normálisan megcsinálni érzés... de persze azóta rájöttem nem a szülés számít (na jó az is) de sokkal inkább az hogy hogyan neveljük, gondoskodunk a piciről!
2009. szept. 30. 14:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Én két hónapja szültem...császárral...sajnos az uccsó utáni pillanatban kiderült,h toxémiás vagyok és össze tehetem a két kezem,h semmi baja a picimnek...talán percei voltak hátra...szóval az életén..és talán az enyémén is mulott a császár..mégis megkapom,h áááh..az semmi...és ennyivel lekezelnek..meg se várják,h elmondjam,h mi volt...ennél már csak az rosszabb mikor megkérdezik,h szoptatok e...és persze sajnos nincs tejem...erre megint ugy néznek,h milyen szemét anya vagyok,h nem szoptatok..mintha nem tettem volna meg mindent ezért is...én már utálok erről beszélni...furák az emberek...Mindegy..van egy hálisten egészséges fiam...és csak ez számít...Mindenkinek Boldog Babázást!
2009. szept. 30. 18:49
 19/26 anonim ***** válasza:
84%

Én is rettegek a császártól, féltem, hogy az lett, de nem lett. A másodiknál most még inkább félek, hogy valamiért szükség lesz rá, hisz a "sima" szülés nem volt kunszt...

Szeritnem sokkal rosszabb (lehet) a császár, fájdalmsasbb, nehezebben gyógyul, főleg aki előtte rendesen vajúdott, csak végszügség lett a cszászár.

Az ok nélkül programozott császárosokat elítélem, akiknek nem egészsgügyi okból van szüksége a programozott császárra (tehát nem a szeme rossz, vagy a csípőjével van gond, csak így egyszerűbb...)

2009. szept. 30. 19:39
 20/26 anonim ***** válasza:
82%
miért kell elitélni azokat akik programozott császárral szülnek?Miért kell mártírt csinálni minden anyából?Nem mindenki tud és akar 10 órákat végig szenvedni,és ha válalja a műtéttel járó esetleges plussz kelemtlenséget már mért ne kérné ezt?Nem mindenkine van rossz élménye császáros szülés után,és attól még ő is anya,vagy nem??
2009. szept. 30. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!