Miért van ez a téves elképzelés a császármetszéssel kapcsolatban?
Én kettőt szültem simán, rettegtem a császármetszéstől és minden elismerésem a császárosoknak, meg lényegében minden anyukának!
Mind megszenvedünk. :)
Első vagyok.
3700 g-os baba neked nagy? Az enyém 4450 g volt, én meg vagyok vagy 55 kiló. Képzelheted!
Érzéstelenítést nem kértem, mert a tűtől még jobban félek!
Egyébként, ha a dokim tudta volna, hogy ekkora a babám, biztos császár lett volna.
Csak jó élményeim voltak vele.
Nyugalom között, fájdalom nélkül, jó hangulatban telt. Én nevetve jöttem ki a műtőből. A szobatársam még mindíg ott szenvedett a szülőágyon, irigykedve is nézett.
Programozott volt.
Szerintem mondd el olyankor hogy nem programozott császárod volt. (ha fontosnak érzed, ki mit gondol rólad).
Én simán szültem, most sajnos császár vár rám, én aztán mindent megtennék, hogy inkább szülhessek :(
Azért a császár mégiscsak egy műtét, későbbi következményeit pedig nem látjuk. Szóval nekem eszembe se jutna, hogy óóó de jó annak akinek császárja volt..
Mindannyian megszenvedünk a babákért, ki jobban ki kevésbé, szerintem függetlenül attól, hogy sima vagy császáros az a szülés.
Az első gyerekemnél is volt olyan császáros anyuka, aki ugyanúgy járt-kelt mint mi, és volt olyan hüvelyi szüléssel szült, aki meg alig bírt a wc ig kimenni.
Ezt én is tapasztaltam sajnos. Nem értem, miért gondolják úgy páran, hogy a császár a könnyebb út?! Pár hete volt nálunk egyik unokatesóm és amikor mondtam,h. császárral szültem, úgy nézett rám, mint aki embert ölt...
Nem értik meg sokan, hogy a műtét arra szolgál,h. megmentse a baba életét (nálunk erről volt szó), nem kényelmi szempontokat.
Én is vajúdtam, kaptam az oxitocint, nem volt kellemes, az meg pláne nem, amikor 5 perc alatt a műtőben találtam magam és még fel se fogtam, mi történik, már a számon volt a maszk...
Hajlamosak az emberek elfelejteni,h. egy nagyon komoly hasi műtétről van szó, ami után ráadásul nincs sok pihenés, mivel a picit el kell látni.
Amikor valaki húzza a száját, meg szoktam kérdezni, vágták-e már fel a hasát? Ilyenkor általában csendben maradnak.
Mindemellett én nagyon tisztelem a hüvelyi úton szülő nőket is, és nem gondolom,h. az egyik szülés forma könnyebb, mint a másik.
21:26-nak:
Igen,hozzám képest nagy baba,mert 48 kg voltam 3 hónapos terhesen,ehez 170 cm! És a babám szülésnél elöretette mindkét kezét,azért szakadtam szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!