Mi lesz a gyed alapja, ebben az esetben?
2 hónap múlva jár le a gyedem, most ismét babát várok decemberre vagyok kiírva.
Visszamenni dolgozni addig nem tudom mert itt nincs bölcsi.
Ha táppénzre avagy gyesre megyek ( a szabijaimat kifizettetem) addig amíg a tgys-t elkezdem akkor mi lesz az alapja a gyedemnek majd? Mit néznek? A szerződés szerinte bért avagy a minimálbér lesz az alap? Mivel a gyed igénylés már átcsúszik a következő évre olyankor a tgys alapja a gyed alapja is?
Gyed lejárta után táppénzre menj, a gyest nem ajánlom, ha több mint 180 napot leszel gyesen, akkor lenne a minimálbér a gyeded alapja.
A szerződés szerinti béredet fogják nézni, ha nem leszel 6 hónapot gyesen. Anyagilag is jobban jársz, ha gyes helyett táppénzre mész, ráadásul a gyes intézése, lemondása elég macerás.
Tgyás és gyed max. a minimálbér kétszeresének a 70%-a lehet, illetve a szerződés szerinti béred 70%-a lesz mindkettő, ha nem haladják meg a minimálbér kétszeresét, jelenleg a bruttó 196 ezer forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!