Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért vannak fennakadva sokan...

Miért vannak fennakadva sokan azon, hogy valaki császárt szeretne KÉRNI? Pl. Pszichés okok miatt vagy akármilyen más betegség miatt.

Figyelt kérdés
császármetszés kérésre

2013. ápr. 27. 16:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
37%
És igen... Azért,mert gyereked születik,még nem kell tönkre vágnod a tested,ahogy nem kell lemondanod semmiről. Ha akarod,bevághatod a sarokba,vagy rábízhatod non-stop másra,neked semmiről sem kell lemondanod. Lényeg,hogy van egy gyereked,aki aranyos és akire mosolyognak mások... Te pedig élheted az életed,mert semmit sem "kell".
2013. ápr. 27. 21:29
 22/35 anonim ***** válasza:
51%

"Arról viszont meg van a véleményem,aki bármilyen indok nélkül,mert neki úgy tartja kedve,császárt kér és ezért képes súlyos pénzeket fizetni. Csak hogy egy deka fájdalmat ne kelljen elviselnie..."

én nem a fájdalom miatt akarom, hanem mert görcsösen félek attól, hogy valami gond lesz szülés közben. Elakad, nyakán a zsinór, hirtelen leesik a szívhang és sietni kell a műtőbe stb... amúgy is sokan írják, hogy rosszabb a császár. Magam miatt azt választanám, ami kevéssé fáj, nem? én a gyerek miatt választanám a császárt, mert én meg vagyok győződve, hogy jobb neki. Rá nézve szinte semmi komplikáció nem lehet. Ellenben a hüvelyi szülésnél.

És a 'hívei'-t is azért tettem idézőjelbe, hogy nem konkrét hívekre gondolok, csak nem találtam jobb szót...

2013. ápr. 27. 22:36
 23/35 anonim ***** válasza:
5%

Utolsó azért mert mindenki ezt hangsúlyozza, pedig azért ez sem olyan gyakori már.

Császárnál pl megvághatják a babát. Lilu arcán is azért van egy vágás, mert császárral született és megvágta az orvos.

2013. ápr. 27. 22:38
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Lilu óta azért fejlődött már annyit a tudomány, hogy ez ne forduljon elő olyan gyakran

de inkább legyen egy hege, és éljen, mint baj legyen

ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM, én nem akarok senkit semmiről lebeszélni vagy rábeszélni

2013. ápr. 27. 22:57
 25/35 anonim ***** válasza:
44%

A baba tudejenek immunrendszerenek belenek idegrendszerenek igenis kell a huvelyi baci flora es a szulesi fajdalom kell a nyoms a koponyara.

Nem veletlenul tortenik igy a norm folyamat.

Neha a tervezett csaszaros baba oxigen kap mert a tudeje vizes marad a stressz hianyaban ill a progi csaszar miatt baci hiany miatt napokig emelyegnek rosszul vannak a koponya nem nyomodik ossze a babak idegrendszere nehezebben all at igy aluszekonyak maradnak ill szopasi problemak lepnek fel soroljam ? Tovabb kell olvasni mint amennyi a sajat erdekedet tamasztja ala gondolkodni kell miert is kell a fajas es a huvelyi szules.Ha egy kiscsirket kisegitesz kibontasz a tojasbol megdoglik mert sajat maganak kell kuzdenie attol lessz eletre kepes.egy peldaxa termeszetbol.

2013. ápr. 27. 23:06
 26/35 anonim válasza:
41%
Én nem szerettem volna egyszer sem császárral szülni, és nem is kellett. A császármetszésnek mindig komoly indoka kell, hogy legyen, mert egy komoly műtét, még ha gyakori is és jóval több komplikációval járhat, mint egy hüvelyi szülés. Természetesen az utóbbinál is felléphetnek gondok, de szerintem megfelelő türelem, és segítség mellett sokkal kisebb a rizikó, és ezalatt nyugodtan érthető a mindenféle repedés, szakadás és egyéb rémsztorik. Nem elhanyagolandó, hogy még aznap fel tudsz kelni az ágyból. Nekem a megfelelő orvosválasztás jött be, lelkileg sokat segített, hogy türelmes volt, nem sietett és mindenre hagyott időt. De ha valakinek indokolt testi vagy lelki okból a császár, azzal sem lehet vitatkozni, szerintem ezt egy lelkiismeretes orvos képes mérlegelni. Az össze-vissza repedéssel nem érvelnék, mert azért szerintem ez azért korántsem általános, mint ahogyan a császáros komplikáció sem persze. Én egyébként nem egy anyukáról tudok, aki az első babát császárral szülte és a másodikat pedig anélkül. A legfontosabb a baba és a mama egészsége.
2013. ápr. 28. 00:14
 27/35 anonim ***** válasza:
Nézhetjük úgy, hogy tönkreteszi a beavatkozás mentes hasizmát? Mivel programozott dologról van most szó, ezért nyugodtan lehet a kíméletes módszert választani, amikor alig vágnak, a hasizmok pedig sértetlenek maradnak. Ez nem a vészhelyet van két percen belül szedjük ki kaszaboljuk szét, amit lehet császár.
2013. ápr. 29. 11:52
 28/35 cirmix81 válasza:
66%
Nyugi csajok! Mindenkinek joga van eldönteni, hogy hogyan akar szülni! Én nem ítélem el a császárosokat,ha ők így szeretnék hát tessék. De az hogy (szakadjanak) erős túlzás nem? És hogy a szex utána nem jó? Ez nem igaz! Én 3babát szültem simán, és nagyok voltak( 4300g,3700g,3900g)az utolsót 8éve. Az én szexuális életem nagyon is jó!!! Persze kell hozzá egy nagyszerű társ is!!!
2013. ápr. 29. 12:04
 29/35 anonim ***** válasza:
48%

A szülésnek van egy természetes mente, és nem véletlen!

A császár egy életmentő beavatkozás.

Nyilván vannak okok, amik indokolják, és ez esetben természetesen ezt a megoldást kell választani, de azzal nem értek egyet, hogy választható ...

Nekem is kellett a törött gerincem miatt ortopédiai szakvélemény, hogy szülhetek, eszembe sem jutott a császárhoz menekülni.

Aki meg pszichés okokra hivatkozik, megkérdőjelezem, hogy szüksége van-e terhességre, szülésre, gyerekre? Mert ha pl pánikbeteg, mit fog csinálni a gyerekekkel, ha pl fuldoklik... ?

2013. ápr. 29. 12:51
 30/35 anonim ***** válasza:
66%

Ó istenem, hány dolgot nem úgy csinál már az emberiség, mint azt ahogy a természet kitalálta nekünk!

Ha valaki szerint a császár gáz, akkor ne császároztasson. Ennyi. Ha neki az az igazi teljesítmény, meg élete műve és élménye, hogy természetesen szül, az se érdekel senkit, csak azt nem értjük, hogy akkor miért cseszeget mást.

A legviccesebb az, hogy hol ezt mondják, hol azt. Hol a fájdalomtól menekül és nem akar szenvedni, hol meg utána hetekig fog szenvedni és menni se bír majd, meg fel se kelhet.

Törődj bele. Így döntött. Van, aki megcsinálja ő meg ki tudja fizetni. Ez van.

Ha ANNYIRA borzasztó lenne, akkor nem találna olyat, aki megcsinálja, meg nem lenne bevett gyakorlat a nyugati, fejlett országok nagy részében, hogy lehet kérni.

2013. ápr. 29. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!