Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért vannak fennakadva sokan...

Miért vannak fennakadva sokan azon, hogy valaki császárt szeretne KÉRNI? Pl. Pszichés okok miatt vagy akármilyen más betegség miatt.

Figyelt kérdés
császármetszés kérésre

2013. ápr. 27. 16:58
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Éljen a lepontozás! Akkor egál :)
2013. ápr. 27. 17:49
 12/35 anonim ***** válasza:
73%

Ne csak a rossz példákat vedd alapul a hüvelyi szülés esetében. Nagyin sok jó példa is van. Én nem szólom le egyik oldalt se, én azon a véleményen vagyok/voltam, tök mindegy, csak egyikünknek se legyen baja. De azért valljuk be: a császár, az egy igen komoly műtéti beavatkozás! Természetesen mindkét oldalnak van pro és kontra része. Én amondó vagyok, nem avasd be azokat, akik leszólnak, vagy hajlamosan a leszólásra. Beszéld meg a dokiddal, mond el neki aggályaidat a hüvelyi szüléssel kapcsolatosan. Kérd a véleményét, a tanácsát. Optimális esetben, ha hüvelyileg szülsz, pár óra múlva sétálhatsz, míg császárnál vagy 2 hétig tuti kínlódsz. Nekem császárom volt, és igen fájt, de a doki ezt javasolta, én meg nem ellenkeztem.

Bárhogyan is fogsz szülni, kívánom, hogy semmi komplikáció ne legyen.

2013. ápr. 27. 17:59
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még sosem jutott eszembe beszólni császáros kismamának.És nem is gondolom hogy az nem szülés.A környezetemben sem hallottam hogy vki lenézné ezért a másikat.Viszont amikor a 3.babám született mellettem egy császáros nyivákolt hogy neki most akkor nem volt szülésélménye mert hogy ő nem akart császárt pedig a baba veszélyben volt na annak beszóltam .
2013. ápr. 27. 18:05
 14/35 anonim ***** válasza:
72%

Pont azért, amiért a császárosok szerint a hüvelyi úton szülteknek szar a szexuális élete és szana-szét van szakadva a p.nája.

Én amúgy nem vagyok fennakadva rajta. Nálunk a családban "hagyománya" van az altatás miatti komplikációnak, így én eléggé féltem tőle hogy császár lesz.

És igen, kicsit úgy vagyok vele hogy nem véletlenül így találta ki a természet.

De ettől még senki nem lesz rossz anya vagy önző. Ez majd a szülés utáni 20-25 évben derül ki :-)

2013. ápr. 27. 18:09
 15/35 anonim ***** válasza:
56%

Csaszar nem kivansagra megy hanem komoly okbol.

Termeszet noi test huvely =szulocsatorna is.

Ezek a kismamak elfelejtik max 3 csaszar es mi van ha becsuszik a 4,baba? Elfelejtik gyulladasok meddoseg trombozis eros vezrzes johet csaszar utan. Sajnos lattam kismama belehalt pedig kizarolag igy akart szulni pszy okok miatt esxa huvelyet feltette 3csaszar volt ruiter emboliaba meghalt 3arva utana de a hucelye az sertetlen volt .

Lattam valki veletlen egy csaszar utan terhes lett keson derult ki megtartotta mehe szetrepedt a 7 honnapban gyerek meghallt de o is majdnem .

Na errol csevegjetek megeri a rizikot az indokolatlan csaszar?

2013. ápr. 27. 18:32
 16/35 anonim ***** válasza:
53%
Igazából ezen soha nem gondolkodtam. Én mindig is úgy voltam vele hogy mindegy hogy hogyan születik meg a baba, a lényeg hogy egézséges legyen. Aki császárral akar és van orvos aki válallja az úgy szül aki természetesen az úgy. Mindenkinek magánügye.
2013. ápr. 27. 19:18
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Van ismerősöm aki kérte a császárt mindkét gyerekénél, gyönyörű gyermekei vannak, neki sincs semmi baja. Én természetes úton szültem, teljesen rendben vagyok mindenütt, pontosan mint szülés előtt, csak van egy gyönyörű egészséges babám. És csak ez a fontos. Soha senkitől nem hallottam hogy ítélkezne a császárosok felett, egyébként a szülés csak pár óra, kihordani egy gyermeket épségben, egészségben, az 9 hónap.
2013. ápr. 27. 19:38
 18/35 anonim ***** válasza:
61%

mindkettőre lehet találni pozitív és negatív példát is, itt nem azon van a lényeg.

Mindkettőnél lehet komplikáció is.

Én személy szerint császárt szeretnék. Sokkal többször fordul elő, hogy leszólják, aki császárt szeretne, de olyat, aki természetesen szülne, még sosem olvastam, hogy császáros anyukák próbálnák lebeszélni a term. szülésről és rábeszélni a császárra (persze ha indokolt lenne, az más), viszont olyat már rengeteg helyen hallottam, hogy azt, aki császárt kérne, leszólják, hogy nem is anya, nem képes "megszenvedni" a gyerekéért, idézem: "Jobban félti a p...ját" stb.

Én így látom.

A császáros nem szól bele, nem beszéli le a másikat a term. szülésről

A term. szülés hívei meg egyfolytában ijesztgetik a császárt váró kismamákat.

Ez azért is rossz, mert van, akinél muszáj a császár, nem válogathat, ő is csak a sok negatív kommentet olvassa a császárról (persze túlnyomórészt olyanok írják, akiket NEM császároztak), megijed, rágörcsöl, stb.

Szerintem ez mindenkinek mélységes mély magánügye, ha segítséget szeretne kérni, vagy tanácsért, tapasztalatért jön ide, annak segítsünk, ne ijesztgessük meg győzködjük, tiszteljük meg egymást ennyivel.

2013. ápr. 27. 20:49
 19/35 anonim ***** válasza:
43%

" Sokkal többször fordul elő, hogy leszólják, aki császárt szeretne, de olyat, aki természetesen szülne, még sosem olvastam"

Az az élet természetes folyamata, abban mégis mit kellene leszólni. Úgy van teremtve a nő, hogy hüvelyi úton tudjon szülni.

Az, hogy kék az ég és zöld a fű sem szólja le senki mert az olyan természetileg.

2013. ápr. 27. 21:06
 20/35 anonim ***** válasza:
55%
Már megint egy ilyen kérdés... És sosem értik meg azok (ahogy látom),akik olyat írnak,hogy a term.szülés "hívei" leszólják azt,aki császárt kér,hogy nem azért szólják le,mert császárral szült! Indokolt esetben ez tök természetes. De hogy valaki csak azért kér császárt,mert neki így jobb,az mekkora önzőség már? Meg mi az,hogy a természetes szülés "hívei"? Normál esetben egy baba a hüvelyen keresztül születik,ennek nincsenek hívei. Az tök jó dolog,hogyha ennek bármi útját állja (farfekvés,téraránytalanság),akkor van egy másik lehetőség,a császár. Szomorú is lenne,ha nem így lenne,mert akkor sokaknak nem született volna egészséges babájuk,vagy sokan köztünk sem lennének. De ne is haragudj kérdező,bántó,flegma stílusban írkálsz. Képzeld el,én hüvelyi úton szültem és nem szakadtam szét alul,olyan vagyok,mint előtte (sőt,a párom szerint még szűkebb). Szerintem ugyanolyan anya az,aki simán,mint aki császárral szül. Csak nem értem,hogyha valakinél semmi akadálya a term.szülésnek,az miért ilyen önző? Ha ennyi áldozatot nem vagy képes hozni már most a gyerekedért,akkor mi lesz később? Nekem is majdnem császárom lett és akkor azt kívántam,bár azonnal tolnának a műtőbe. De ez nem kívánságműsor. Itt elsősorban a gyerekről van szó,nem a kényelemről. Örülök,hogy végül sikerült megszülnöm a fiamat,mert egy élmény volt ez is. De nem nézem le azt,aki császárral szül. Arról viszont meg van a véleményem,aki bármilyen indok nélkül,mert neki úgy tartja kedve,császárt kér és ezért képes súlyos pénzeket fizetni. Csak hogy egy deka fájdalmat ne kelljen elviselnie...
2013. ápr. 27. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!