Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ment valaki BKV-val szülni?

Ment valaki BKV-val szülni?

Figyelt kérdés
Felmerült bennem ez a kérdés, mert csak 5 megállóra van innen a kórház. IGaz, ehhez egyszer át is kell szállni, de nincs 20 perc az egész. Még nem szültem sosem, nem tudom, milyenek a fájások, de nem szeretnék filmekre alapozni. Van közöttetek olyan,aki a fájások megindulásakor BKV-val ment szülni? Tudnánk autót kölcsönkérni, ha muszáj, csak annyira kevés útnak tűnik. Mit gondoltok?
2013. ápr. 23. 12:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát attól függ hogy indul a szülés. Ha folyik a magzatvíz, nem biztos hogy célravezető bkv-zni. Ha fájásokkal indul, akkor simán mehetnél azzal is akár. A baj, hogy ezt nem tudod előre hogy lesz.
2013. ápr. 23. 12:07
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatod, hogyan indul a szülésed. Én háromszor szültem, de a fájásokkal NEM BKV-znék, az tuti, még a lépcsőn sem tudtam volna fellépni, ha régi típusú.

Hívjatok taxit (ha ilyen közel van, akkor max egy-két ezer lehet, vagy mentő is bevisz.

2013. ápr. 23. 12:08
 3/17 A kérdező kommentje:
Értem. Én is a fájások miatt kérdeztem, hogy azzal mennyire lehet sétálni :) az eszembe sem jutott, hogy nem fájásokkal is kezdődhet. Teljesen igazatok van. Akkor inkább autóval megyünk. Kérünk kölcsön egyet.
2013. ápr. 23. 12:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezek szerint még a fájások sem egyformák :) Én simán elbkv-ztam volna az én fájásaimmal (mi vidéken lakunk amúgy és autóval mentünk)
2013. ápr. 23. 12:13
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha van lehetőségetek saját autóra, akkor azt javaslom, hogy kérjetek.

Mi is közel voltunk, de amikor elindultunk,már nagyon rosszul voltam. Hányingerem is volt (méhösszehúzódások ingerlik a gyomrot), mi van ha ott dobom ki a taccsot, vagy folyik el a magzatvíz (mondjuk nekem az otthon megtörtént). De tényleg, nem biztos, hogy akarsz egy csomóvadidegent magad mellé azokban a pillanatokban,még hacsak 5-10 perc is.

2013. ápr. 23. 12:14
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ezek szerint még a fájások sem egyformák :) Én simán elbkv-ztam volna az én fájásaimmal (mi vidéken lakunk amúgy és autóval mentünk)"

Tényleg nem. Ha szültél, akkor azt is tudod, hogy az elején elviselhetőbb és folyamatosan fokozódik az erősség és a hossz. De valóban, egyénenként is különböző.

2013. ápr. 23. 12:15
 7/17 anonim ***** válasza:
90%
Meg a csomó vadidegen sem feltétlenül akarja a fentebb leírtakat.
2013. ápr. 23. 12:16
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Off: ha a magzatvíz már elfolyt attól még csordogál egy jó ideig nem? minden fájásnál egy kicsi nem?

Nekem burkot repesztettek, és utána így volt.

Első voltam

2013. ápr. 23. 12:17
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok, és nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon gyorsan be tud erősödni. Nekem sosem voltak húsz meg tíz perces fájásaim, max. egy-kettő, és rögtön erős két percesekre váltott (ami aztán eltartott pár órát még).

És nem esett szó a lengéscsillapításról. Ha az autó megy át egy buckán, az is nagyon kellemetlen, de ha a busz teszi ugyanezt, hááát...

2013. ápr. 23. 12:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Hát igen, látszik a naivitásom :) én csak a görcsökbe gondoltam bele, és mivel jól bírom a fájdalmat, azt hittem nem gond. De most így belegondolva, hányinger, magzatvíz, akármi... ez tényleg nem tömegközlekedésre való :)
2013. ápr. 23. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!