Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mire kell várni6...

Szülés után mire kell várni6 hetet?

Figyelt kérdés
Ha mindketten lezuhanyzunk előtte akkor még fertőzésveszély sem lehetséges...
2013. ápr. 22. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Több külföldi országban nem a 6 hetet mondják hanem hogy addig tilos a szex amig a nő vérzik. A 6 hét azért is kell mert ezalatt záródik a méhszáj, gyógyulnak a belső varratok a hüvely sérülései stb. A fürdéstől még nem elsz steril a férjed nemi szerve igy igenis tud fertőzést okozni, na meg fel is sértheti, nem tesz jót a méhszájnak még ha lökdösi stb... De persze a Ti dolgotok.
2013. ápr. 22. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A levált placenta helyén a méheden egy hatalmas seb van. Emiatt vérzel a szülés után, ahogy gyógyul a seb, és húzódik össze a méhed ürül a vér.

És pontosan ahogy az előző írja, a férjed hiába tiszta, nem steril. Így okozhat fertőzést.

6 hétig (vagy legalábbis a nőgyógyázati kontrollig) válasszátok más módját az örömszerzésnek, ha nem akarsz komoly bajt magadnak. Neked csak a behatolás tilos, az orgazmus nem.

2013. ápr. 22. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A zuhany nem sterilizál. A méhszáj ennyi idő alatt záródik be teljesen (normális esetben), ennyi idő alatt gyógyulnak be a belső kisebb repedések amiket talán észre sem veszel, de ott vannak, és ugyanúgy fertőzési pontok lehetnek, ennyi idő alatt gyógyul a gátseb.

A konkrét közösülésen kívül más módjai is vannak a szexnek, nem kell önmegtartóztatni.

2013. ápr. 22. 18:49
 4/6 anonim ***** válasza:
46%

Mi 5 hetet vártunk, nem bírtuk tovább.

De csakis azért mertem szeretkezni, mert már egyáltalán nem véreztem, semmi fájdalmam se volt és mivel gátvédelemmel szültem, ott sem volt sebem.

Ha bármi panaszom lett volna én is vártam volna tovább, de így szerencsére nem kellett.

Ezért van a kb. 6 hét, ez a gyógyulás időszaka.

2013. ápr. 22. 20:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Nekem sem volt semmi panaszom, gátsebem volt ugyan de csak pici, 4 hét után nem látszott, de attól még lehetett volna belül bármi, a méhszájat magadnak nem tudod ellenőrizni, szóval attól hogy nincs panasz még nem biztos hogy minden rendben van annyira, hogy lehessen már közösülni.
2013. ápr. 22. 21:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes kivárni bármennyire is nehéz. Az én varrataim kipotyogtak 3 hét után, még egy hétig vérezgettem, majd utána gondoltunk megpróbáljuk óvszerrel. Még elég érzékeny volt, fájt. Így napoltuk a dolgot. A szüléstől kb. 8 hét múlva tudtunk úgy együtt lenni, hogy nem fájt.

Azért ha belegondolsz a hüvelyt eléggé megviseli a szülés :) Van minek regenerálódni!!!!

2013. ápr. 23. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!