Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akkor most mi van ezzel az...

Akkor most mi van ezzel az NST-vel?

Figyelt kérdés
Már elolvastam egy halom NST-s kérdést és választ is. Volt aki azt írta, hogy mivel nem mozgott baba, újra kellett csinálni. Én még elég messze vagyok ettől, csak tájékozódom: ha a mozgást nyugalmi állapotban mérik, miért baj, ha nem mozog? Mi van ha éppen alszik vagy ilyesmi? Az enyém, igaz, hogy még kicsi, de nem sokat mozog. A tegnapelőtti uh-n is végig nyugton volt, pedig a doki rendesen böködte is, mégsem akart mozogni. Ilyenkor mi van egy NST-n?
2009. szept. 24. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia,Nekünk már 2szer volt az elsöt végig aludta megprobálták felébreszteni egy egyszerü hasrángatással ami nem fáj,semmi köze a mozgáshoz mert az nst(ctg)arra való hogy a baba szívmüködését figyelje meg hogy neked van e méhtevékenységed.Nállunk hol mozgott hol nem legutóbb fogocskázott a dokival is.Neked annyi az össz dolgod h nyugodtan ülj vagy feküdj ezt orvosa válogatja aztán már a többi a gép dolga.Nekem mivel legutóbb sokat elmászott a picikénk több idöt voltunk bennt.üdv egy 37h pocis
2009. szept. 24. 12:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Az NST két dolgot mér: a baba szívhangját, és a méh összehúzódásokat. Ez utóbbi a méh mozgástevékenysége (ezeket nevezzük keményedésnek a köznyelvben), nem a babáé, tehát nem függ attól, hogy a baba éppen mit csinál, bár az gyakran előfordul a vége felé, hogy éppen a baba mozgására keményedik.
2009. szept. 24. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyszer az ájulás kerülgetett, amikor nst után elküldtek vérvételre és uh-ra, majd újabb nst-re...A bőgés kerülgetett, azt hittem baj van a picivel, de szerencsére csak lusta volt, nem nagyon mutatott aktivitást, ezért lapos lett a görbénk.

Közben nyomogatni kell egy gombot, amikor rúg a pici. Nekem azt mondták, nincsen gond, ha érzem a rúgásokat, ütéseket, de a biztonság kedvéért csinálták meg újra.

2009. szept. 24. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem annak idején kis sokkoló szerűséggel ébresztgették a babát, mert a hasrázogatásra nem reagált. Nekem nem fájt, de a baba úgy megijedt, hogy azt hittem kiugrik a torkomon. De gondolom ez extrém esetben műkődik így csak. Az meg ugye relatív, hogy kinek mi az extrém, én mindenesetre utáltam.
2009. szept. 24. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia!Az nst-n igazából a szivhang a fontos nem a mozgás.Az én babom nem nagyon szeretheti mert folyamatosan eluszik egy perc nyugta sincs szegénynek mig bent vagyunk.39hetes kismama.
2009. szept. 24. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Tegnap voltam a negyedik ctg-n. Szerencsére az én babám jól mozog, hagyja is magát, gondolja előbb szabadul. :-)

Mindíg reggel 8-ra kell mennem hetente, előtte reggelizek 1órával, arra beindul. Egyébként ne félj, hogy nem mozog majd, mert 36.héttől elég kevés helye van és álmában is pakolgatja magát a baba, és olyankor is kell nyomni a gombot, mivel a legkisebb mozgástól is változik a szívverése.

39hetes pocis

2009. szept. 24. 16:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Majd meglátjuk, hogy nálunk mi lesz... Majd megírom januárban :)
2009. szept. 25. 06:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Az NST-ve nem kell foglalkozni. Nekem sem jelezett, pedig már fájásaim voltak. A doki szerint ez még nem fájás volt, pár órára pedig megszültem.
2009. szept. 25. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!