Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vannak itt olyan kismamák...

Vannak itt olyan kismamák akik okt.10-re vannak kiírva és császárosak lesznek?

Figyelt kérdés
Ki hogy érzi magát? Én nagyon félek és minden babamozgást várok, figyelem mikor mit csinál.Egyre nehezebb már bármit is csinálni, hamar elfáradok, és most a legújabb, hogy folyton a sírás kerülget. Nagyon félek a császártól, és egyáltalán mindentől. Még soha nem műtöttek, és kórházban is csak kisgyerekként voltam. Hogyan vészelitek át ezeket, vagy csak én vagyok ennyire parás?
2009. szept. 23. 09:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Ne aggódj. Nekem jövöhétre van kiírva a császár. Én is félek, de már valahogy hozzászoktam a gondolathoz. Nekem nem fordult be a babám és ezért lesz császár, első baba, és a dokim nem hagyja természetesen megszülni. Forgatgatni nem akarom, mert félek hogy rátekeredik a köldökzsinór a nyakára, vagy bárhova, és nem akarom kockáztatni. Biztos megvan a maga oka hogy miért nem fordult meg. A lényeg hogy minden rendben legyen, így vagy úgy. Szerencsére annyira megbízom az orvosomban, hogy komplikációtól nem félek, inkább attól hogy a gerincembe szúrjanak egy tűt. Meg attól hogy nem fogom érezni a lábam, és nem akarok ezért bepánikolni. Az aneszteziológus mondta, hogy a fájdalmat az érzéstelenítés teljesen kikapcsolja, de az érzetet, hogy matatnak, azt nem. Így attól se ijedjek meg ha érzem azt hogy lekenik a hasam, vagy amikor kiemelik a babát, fájni nem fog. (én úgy gondolom olyan érzet lesz mint a fogorvosnál, fájdalmat nem érzel de azt hogy matatnak a szádban igen).

Nekünk utána lesz nehéz és fájdalmas, felkelni, és mozogni, míg a természetes úton szült kismamik meg előtte és közben szenvednek.

Ne idegeskedj, én is próbálok nem parázni, és csak arra gondolni, hogy milyen jó lesz megpillantani a kisbabámat!

Amúgy elég jól viselem, persze hamar elfáradok, de még sétálgatok, bár egy csiga gyorsabb nálam, de azért még jövök-megyek. Szerencsére nem vizesedem, és még aludni is viszonylag jól tudok. A sírás engem is elkap néha, de ez normális. Na meg kb 1 hete néha hányinger tör rám. Pedig az elején egyszer sem hánytam...

Nagyon sok boldogságot kívánok és kitartást! Már nincs sok!

38 hetes kismami

2009. szept. 23. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!