Kartartás = császármetszés?
A gyermekem kartartással született, a könyökével előre. A védőnő szt császározni kellett volna, mert életveszélyes ha a szülőcsatornában elakad a baba, de sem a saját orvosom, sem az ügyeletes orvos aki felvett, nem vette ezt észre. Lehetséges ez? A kórházba érkezéskor már 8 cm-re nyitva volt a méhszáj, állítólag tapintással könnyen észrevehető, hogy egy domború (fejecske) vagy egy hegyes (könyök) valami van-e elöl.
A gyerek szerencsére egészséges, de az én sérüléseim katasztrofálisak lettek...
Csak a 6 hetes kontrollon mesélte nevetve az orvosom, hogy miért "csinált új utat a gyerek", a karartás miatt repedtem keresztbe-hosszába. Addig belenyugodtam, h én voltam béna, ill az oxitocin, a fekvő póz és a 2 szülésznő hasbakönyökölése miatt történt baj-bár ezek végképp nem a gátvédelem eszközei ugye...
Mèg jó, h vittünk Dianatal gélt is - természetesen végül nem használta fel az orvos.
Felháborít, hogy veszélyeztettek bennünket - mert ha a baba helyzete valóban császáros indikáció volt,akkor bizony ez a helyzet. Ti mit gondoltok erről?
Ezt senki nem fogja neked megmondani mivel itt a többség laikus anyuka.
Ha így volt ha úgy igazság szerint már úgysem tudsz mit csinálni a lényeg, hogy nem történt semmi.
Naná, hogy örülök annak, hogy nem lett nagyobb baj (gátmetszés ellenére sikerült végigrepednem-belül ugyanúgy nem lett nagyobb hely...), de azért meghökkentem és gondolkodóba ejtett amit hallottam.
Ezek után hogy merjek itt többet szülni, hiszen ez is mázli volt a javából. Tényleg csak magunkban bízzunk?-orvos meg azért téblábol ott, hogy vágjon ha valamelyikünknek elmegy a pulzusa?Bocs, de tényleg nem tudok csupán legyinteni a történtekre.
egy ismerősöm kislánya faros volt, és nem császározták, a babának a feneke jött ki először
én ezen teljesen ledöbbentem, mert úgy tudtam hogy a faros baba egyértelmű császár
A védőnő szerint... DE a védőnő nem szülész-nőgyógyász! Az orvosod biztos hogy tudta mit lehet, és mit nem.
Nem veszélyeztetett, ez butaság. Sajnos mostanában egyre többször hallani hogy a védőnők kissé túllépik a saját határaikat, és olyan dolgokról mondanak konkrét véleményt, amiben nem kompetensek.
Se kar tartásos, sem faros babánál nem indokolt a császármetsző beavatkozás. A védőnő helytelenül tájékoztatott. Sok boldogságot kívánok Nektek!
egy hozzáértő :)
Nem indok a kartartás a császármetszésre.
Az én lányom is kartartással született. Ezt varrás közbe mondta a doki, mert ez több sérüléssel jár. A szülésznő csinált gátvédelmet, így a metszés csak 2 öltés lett, de elég sok belső sérülésem volt emiatt.
Már az első tolófájásnál hasbakönyökölt a doki. Most már értem miért, de igazából számomra hátrányt jelentett ez, mert nem tudtam magamra figyelni és a fájásokra, hanem, csak lestem hogy mit csinál. Miután ki tudtam zárni a fejemből a körülállókat, meg hagytak egy kicsit magammal foglalkozni egyből ki is bújt a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!