Mennyire fáj a gerincbe adott injekció?

Vérvételnél is hatan térdelnek rajtam és eltűnik a vérnyomásom, sajnos tűfóbiám van. A vérvételnél is tudom, hogy nem ez a legdurvább fájdalom, mégis rettentően félek tőle.
Egy műtét után bevérzett a műtéti terület, 1-2 centit fel kellett nyitni, hogy kitisztítsák, fél óra vita után belement az orvos, hogy nem ad érzéstelenítőt, annyira tiltakoztam. Magam sem értem, hogy a szike nem zavart annyira, mint a tű lehetősége.
Gerincprobléma miatt természetes úton nem szülhetek, de horrorisztikusan hangzik a spinális érzéstelenítés...

Az orvos szempontjából értem, hogy neki technikailag így egyszerűbb.
De mégis a test legvastagabb idegrostjába szúrnak bele egy tűt...feltételezem, hogy jobban fáj, mintha csak a bőrt vagy izmot szúrnak.

Semennyire...
Az első terhességem első vérvételénél kis híján elájultam... De aztán hozzá szoktam, és már egész jól tűröm. Aztán a szülésnek császár lett a vége, fájásaim egyáltalán nem voltak, úgyhogy nekem "csak úgy" beadták, de egy pici csípqésnél nem éreztem többet. Nekem pl. egy darázs csípés sokkal fájdalmasabb, mint a gerinc szuri volt.
Ne nézz oda, ne is gondolj rá, hogy épp mit csinálnak! Ha "hagyod magad" akkor egy pillanat az egész!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!