Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valószínű császármetszéssel...

Valószínű császármetszéssel fogok szülni 4 hét múlva. Nagyon félek a gerincbe történő érzéstelenítéstől és az utána lévőktől. Tényleg nagyon fáj a seb? Mindenkinek kinyomkodták a hasát miután megszült? Méhösszehúzó injekció után nagyon fáj?

Figyelt kérdés
2009. szept. 15. 10:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne féljél tőle! Egyáltalán nem vészes!!! Nem kellemes, hazudnék, ha azt mondanám nem fáj. Bár szerintem valamit valamiért! :) NEM?

A lényeg, hogy nagyon sokat kell inni utána és akkor nem lesz fejfájásod és gyorsabban is gyógyulsz. Ami még fontos, hogy minél előbb kelj majd fel a műtét után. Neked is jobb hát még a babának! Nem értem ezt a kinyomkodták a hasát dolgot. Miért nyomkodtak volna ki?

Amúgy a műhösszehúzó sem fáj! Nyugalom! Ne pánikolj! :)

2009. szept. 15. 10:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Jaj,téged nagyon elijesztettek!!!!!

Én császárral szültem,kaptam gerincbe érzéstelenítőt(EDA)...nem fáj annyira,mint amilyen fájdalmat elnyom.Hidd el,nagyon megéri.

Nekem nem nyomkodtak ki semmit a hasamból...Méhösszehúzó injekciót nem biztos,hogy kapsz,én nem kaptam.Túléltem...Ne félj,mert annál rosszabb.Pörögnek az események,ha már ott vagy,nem lesz időd gondolkodni!Kitartás!!!!

Honnan tudod,hogy császáros leszel?Megmondták?

2009. szept. 15. 10:46
 3/8 anonim válasza:

Az első császármetszésem altatásban történt, a második gerincbe érzéstelenítéssel és ezerszer jobb volt (már csak azért is mert azonnal láthattam a babát)! Az érzéstelenítés maga egyáltalán nem fájt, szinte nem is éreztem; a műtét után pedig alig vártam, hogy felkelhessek - a sebet éreztem, húzódott, de nem volt vészes. Én kaptam méhösszehúzót, akkor görcsöltem egy kicsit - talán ez volt e legrosszabb az egészben, de elviselhető. Persze kaptam fájdalomcsillapítót is.

Én is nagyon-nagyon féltem (főleg mert az első rossz élmény volt az altatás miatt), de így utólag úgy gondolom nagyon megérte és örülök, hogy átélhettem minden egyes pillanatát.

Ne félj - bár tudom könnyű mondani! Kitartást, sok bátorságot és erőt kívánok neked és jó egészséget neked és a babának is!

2009. szept. 15. 11:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem vészes. A gerinc injekció beadása sem rosszabb, mint a másik, csak félünk tőle, mert a gerincbe megy. (igaz addigra már majd 12 órája vajúdtam, de nem tűnt fájdalmasnak) A műtét alatt szúró vagy éles fájdalmat egyáltalán nem éreztem, de azt pl. hogy húzzák szét az izmaimat, igen. De az "altatóorvos" végig mondja, hogy mi történik, "most gyógyszert adnak, keserű lesz tőle a szám", "most meg fogják nyomni a hasamat, hogy kibújon a baba" stb. És hát a dokik még javában stoppolták a hasamat, amikor már ott volt a fejemnél a kisfiam, egyáltalán nem érdekelt, hogy mit csinálnak közben :-)

Utána tartsd be az utasításokat, nekem mondták, hogy még öt óráig a fejemet se emeljem fel, akkor nem fog fájni, meg sok folyadék.

"Kinyomták" a hasamat is, gyakorlatilag néhány órával a műtét után kézzel megnyomták, hogy a felgyülemlett vér kimenjen. Hát nem kellemes, de túlélhető, és a korábbi válaszokból látszik, hogy nincs is rá feltétlenül szükség.

A seb nekem nagyon gyorsan gyógyult, néhány napig az ágyból felkelésnél húzódott és az első lépések inkább birodalmi lépegetőre emlékeztettek, mint kismamára de ez hamar elmúlt. 6 nap múlva hazaengedtek, 3. emeleten laktunk lift nélkül, semmilyen gondot nem okozott felmenni a lépcsőn

2009. szept. 15. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én spinális érzéstelenítést kaptam, nem fájt. Éreztem hogy matatnak a gerincemnél, de nem volt vészes.

A vágás nekem varratszedésig piszkosul fájt, utána még 3-4 hétig volt kellemetlen, húzódó, feszítő érzés.

Hasnyomkodás? Hát az volt. Ahányszor orvos vagy nővér járt az ágyam körül, annyiszor nyomogatták a hasamat. Ez pokolian fájt. Na meg a homokzsák. 12 órát volt rajtam. Nem tudom, hogy ezért-e, de csak 3 napig véreztem, és még 3 napig barnáztam, és utána semmi.

Méhösszehúzó injekció. Én kaptam napi 3-t 5 napig. Elég kellemetlen, rendesen csíp, de nem görcsöltem tőle.

Egy jó tanács amit nekem is úgy ajánlottak és bevált: kérd meg a nővért, hogy az ágyat állítsa majdnem ülő pozícióba. Egyszer elfektettek, akkor azt hittem szétszakad a vágás annyira fájt. És félig ülő helyzetből felkelni is könnyebb volt.

Boldog babázást kívánok!!!

2009. szept. 15. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:
hűű most én is megijedtem!!:S
2009. szept. 15. 16:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Azért lesz valószínű császár mert nem fordult be a baba a "jó" irányba.A hasnyomkodást azért írtam mert a barátnőm mondta hogy neki csinálták.Most picit reménykedek hátha nekem nem kell majd.

Az az egy baj van, hogy én alapból "tűfóbiás" vagyok :-)

Azért remélem nem lesz olyan szörnyű.

Köszönöm a biztatásokat.

2009. szept. 16. 08:16
 8/8 anonim válasza:
Látom régi a kérdés,de leírnád h milyen volt?Én is tűfóbiás vagyok😢
2017. júl. 22. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!