Szerintetek megéri magánklinikán szülni?
Babát tervezünk és már most elkezdtem rengeteget utánaolvasni a témának tudatosan. Nyilván szeretném a legjobbat megadni mind a babának mind pedig saját magamnak és azt is szeretném hogy az apuka is maximálisan kivehesse a részét mindenből, ott lehessen mindenhol ahol szeretne.
Nézegettem a magánklinikákat, a honlapjukon nyilván sok szép dolog van feltüntetve, de kérdés hogy vajon tényleg megéri-e? Tapasztalatok érdekelnének illetve vélemények, akár pro akár kontra.
Konkrétan a kínálat és a képek alapján két magánklinika maradt ami közül majd választani fogok ha úgy alakul: az egyik a Doktor Rose a másik pedig a Maternity. Ha esetleg valakinek konkrét élménye van valamelyik kórházzal kapcsolatban akkor ne habozzon megosztani velem azt sem! :) Illetve egy kérdés: a Doktor Rose honlapján a szülészet nőgyógyászat részlegnél csak egy orvos van feltüntetve (dr Illanitz Elemér) most akkor ott ő az egyetlen orvos akit választani lehet? Mert pl több másik nőgyógyászról is hallottam hogy ott (is) dolgozik de nekik nincs feltüntetve az oldalon a nevük. Akkor hogy is van ez?
Valamint: ugye mind a Rose mind a Maternity honlapján fel van tüntetve a szülés ára (Rose: 590 000 a hüvelyi, 890 000 a császár; Maternity: 450 000 mind a hüvelyi mind a császár) ez csak a szülés összege vagy már magába foglalja esetleg a terhesgondozást is?
Előre is bocsi,de nem tudok az összes kérdésedre válaszolni:)Annyit írnék, hogy ha van erre pénzed és nem sajnálod,akkor vállad be!
Sógornőm magánklinikán szült, és hát mikor látogatóban voltunk leesett az állam...a környezet gyönyörű,kényelmes,a kiszolgálás nagyon jó!Persze ezért fizetni kell,na de ha pénz nem számít,akkor miért ne??:)
Én mennék magánra, ha lehetne:))
hú ha ilyen sok pénzt szánsz rá akkor menj. én sima kórházban voltam, jó dolgom volt, mert anyósom ott dolgozik az osztályon, de azt a 3 napot egy igényesebb kórházban is ki lehet bírni szerintem és kevesebb pénzből megkapod az orvost.
és sajnálnék rá ennyi pénzt.
#1 válaszoló, megírnád kérlek hogy melyik magánklinikán szült a sógornőd? Pontosan mennyit fizetett és mennyire volt megelégedve a szolgáltatással? :)
#2 válaszoló, én úgy vagyok vele hogy ilyenekre sosem sajnálom. :) Meg aztán 2 éve gyűjtögető életmódot folytattunk, hogy ha úgy alakul és jön a baba akkor mindenből ki tudjuk hozni a legjobbat. Nekem sajnos nincsenek EÜ-s ismerőseim és az állami kórházakról elég sok negatívumot hallottam, ezért is gondoltam a magánklinikákra. De ha valaki mond nekem egy államit, ahol hasonlóan jól bánnak az emberekkel és normálisak a körülmények akkor kérdés nélkül oda fogok menni. :) Sajna eddig én még nem találtam ilyet.
#3 válaszoló köszönöm az építő hozzászólásod, kérlek az irigykedésből fakadó ingerültséged máshol vezesd le! Nekem igenis számít milyen a környezet illetve fontos az is hogy a nővérek ne pofavágás és grimaszolás közben segítsenek, ha kell ott legyenek egész nap mellettem (mert ugye magánklinikákon ilyenre is van lehetőség, hogy fogadj magad mellé egy külön szülésznőt aki segít az első pillanattól az utolsóig), ahogy említettem, fontos, hogy az apuka is benn lehessen (igen, éjszaka is) és hogy látogatni is akkor jöjjenek hozzám amikor akarnak, ne legyen behatárolva hogy csak pl 2-4-ig látogathatnak. Fontos, hogy meglegyen a kellő higiénia, kultúrált legyen a mosdó és a fürdő valamint fontos, hogy a kezelő orvos és a többi alkalmazott is ne csak elvárja, de viszonozza is a tiszteletet, fontos hogy ne futószalagon szüljek, mellettem ne vajúdjon 5 másik kismama és ne álljon a lábamnál 3 medikus illetve hogy az orvos ne csak két-három óránként nyissa rám az ajtót. És mivel van pénzem ezt megfizetni, meg is fogom, sajnálom hogy te nem tehetted meg, de ezt ne rajtam vezesd le! Köszi!
Nyers leszek, de akkor eri meg magankorhazban szulni, ha van ra penzed, ha masra is kolthetned, inkabb allami.
Az arak, amit neztel csak a szulest tartalmazzak, kulon van a terhesgondozas. Roseban 400 korul, de megtalalod a honlapjukon. En csak egy orvosrol tudok, nala tudsz csak szulni, de lehet azota megvaltozott, bar nem hiszem. Ja, es a Roseban hazaengednek 1-2 nap mulva, ha tobbet maradnal, fizetned kell pluszban. A sima szobaban apukanak nincs hely, ott aludhat, de fizikailag nincs neki agy. Ha csaladi szobat szeretnel, plusz penz. Par eve ez tobb szaz ezer volt. Lehet mindez megvaltozott.
En a Telkiben szultem, csak ajanlani tudom.
Köszi a választ neked is!
Tehát akkor ha jól értem Roseban a 9 hónapos terhesgondozás 380 ezer + a szülés 590 ezer vagy 880 ezer (függően attól hogy sikerül-e megszülni hüvelyi úton vagy esetleg császározni kell majd a végén) valamint egy látogató benn alvása 30 ezer forint pluszban, a családi apartman pedig 120 ezer forint.
Akkor ha jól számolom mindez legrosszabb esetben is 1 380 000 forint..
Telkiben konkrét terhesgondozási árat nem találtam csak azt hogy 30 ezer alkalmanként + hogy ehhez még hozzá jönnek az UH és egyéb vizsgálatok díjai. A szülésről pedig 390 ezertől 480 ezerig terjedő árakat találtam (gondolom ez orvosfüggő..).
Néztem azt is, de utánaolvastam mit írnak róla ott szült nők és ezt találtam, ami inkább kicsit eltántorított attól a kórháztól.. [link] Mert ilyen gondozásért nem akarok súlyos százezreket fizetni!
Megkérdezhetem te kinél szültél? Mennyit fizettél a 9 hónapért és a szülésért? Meg voltál elégedve? Örülnék ha leírnád a tapasztalatod!
Valamint örülnék ha megosztanád velem azt is hogy melyek voltak azok az apró kellemetlenségek ami miatt nem a Rose-t választottad! :)
Illetve tudom persze, hogy el lehet menni, de egy ilyen körbevezetésen nyilván mindegyik kórház mindegyik dokija a legjobb színben fogja feltüntetni a saját klinikáját. Ezért is örülnék inkább személyes tapasztalatoknak! :)
Szia!
Hozzászólni ugyan nem tudok, de ez a Rose-os téma engem is érdekelne. Én is klinikaválasztás előtt állok éppen. :)
És valóban, bennem is felmerült az orvos kérdés, mert a Rose honlapján csak Illanitz dokit tüntetik fel, de ahogy írtad, én is hallottam már hogy más doki is dolgozik ott. Neki pl a honlapján fel is van tüntetve: [link] róla nagyon sok jót olvastam és igazából az ő oldaláról kerültem a Rose-ra, de ott meg hiába kerestem a nevét, sehol sincs feltüntetve a munkatársak között, szóval nem értem..
Illanitzról meg elég megoszlóak a vélemények, úgyhogy tényleg jó lenne ha valójában több doki közül lehetne választani:)
És igen, engem is érdekelne a 4-es válaszoló véleménye, hogy ő mi miatt NEM a Rose-t választotta?
Lehet, hogy csak azért gondolkozom így, mert nekünk nincs ennyi a szülésre (éppen lakásra spórolunk még), de én ezeket azért irreális áraknak tartom. Nekem is nagyon fontosak voltak ezek a szempontok, és gyűjtöttünk is rá, hogy meglegyenek, de szerintem ezt nem csak magánkórházban éred el.
Nekünk így volt: magánorvost fogatunk, a magán rendelőjébe jártunk (8000 volt alkalmanként, már rögtön nem 30!!!), sőt, néha a kórházban csinálta meg az uh-t, amiért nem is kért plusz pénzt. Ez egy szép, nagyon jól felszerelt rendelő volt, kedves volt az asszisztens is, időpontra mentem, nem kellett soha várni, nem 5 percet szánt rám, hanem min. fél órát, mindent alaposan elmagyarázott, magán telefonszámán bármikor hívhattam, ha valami kérdésem vagy problémám van. A szülésnél is ott volt, 80.000-et adtunk neki, nem 2-3x nézett rám, hanem végig ott volt, beszélgettünk, páromat is maximálisan bevonta (máig mondja, hogy milyen jó, hogy nem kívülállónak érezte magát, hanem tényleg részese volt). Szóval szerintem elsősorban egy jó orvost kell találni, aki ilyen. Plusz ugye szülésznőt is fel lehet fogadni, aki végig ott van melletted, segít felkészülni stb.
2, olyan kórházban szültem, amit nemrég újítottak fel, csak egy ágyas szülőszobák vannak minden alternatív eszközzel felszerelve, nem vajúdott mellettem senki. A gyermekágyon minden 2 szobához tartozott szép-tiszta állapotú fürdő zuhanyzó, arra sem volt gond. Sok kórházban van egyágyas szobára lehetőség felárral (3-5000 ft/éj), amire nem érvényes a látogatási idő, bármikor bemehetnek, és van olyan hely, ahol még a férj is bent aludhat. Tehát ez is megoldható állami kórházban is tized annyiért.
persze ha tényleg van felesleges egymilliótok, amit nem akartok másra költeni, akkor nyugodtan, biztos valamivel jobb (bár szerintem csak a szülés utáni napok, szülés szempontjából majdnemhogy mindegy), de mondom, irreálisnak tartom az összegeket, annyival nem hiszem, hogy jobb. Mondom úgy, ha lenne ennyi pénzem, amit nem érzünk meg, akkor biztos én is ilyen helyen szülnék. Ha gyűjtögetni kell rá, akkor biztos nem! Inkább nézz alaposan utána a dolgoknak, válassz ki egy jó kórházat, jó orvost, jó szülésznőt, és akkor ott is megkaphatod azt, amire vágysz. Összességében kb. orvos a szülésnél: 100.000 (max.), szülésznő: 40ezer körül, külön szoba: kb.20ezer, terhesgondozás kb. 60-70ezer, tehát szerintem max. 250ezerből megússzátok, röpke egymillióval kevesebbért. Ér ennyit? Szerintem ennyit nem!
#8 válaszoló igen, én is konkrétan Lintner dokira gondoltam! :) Nem tudom hogy az ő honlapján miért van feltüntetve a Rose-én pedig miért nincs, de majd utánajárok, vagy hátha valaki okosabb majd segít nekünk, aki többet tud erről!
#9 válaszoló köszi neked is a választ! :) Megkérdezhetem melyik kórházban szültél? Konkrétan már nem kell gyűjtögetni, 2 év alatt félretettünk egy elég szép összeget amihez nem nyúlunk hozzá, le is van kötve és csak akkor vesszük majd ki ha összejött a baba és csak arra költünk amire neki szüksége van, vele kapcsolatos. Ahogy kiszámoltam ezt a Rose-os végösszeget, jelenlegi anyagi helyzetünket tekintve ez így még bőven belefér + még természetesen marad a gyerekszoba kialakítására, babakocsira, ruhákra és az egyéb alapvető dolgokra, Maternity még olcsóbb, tehát az is, Telki is, bár örülnék ha a #4 válaszoló majd azért még írna, mert arról a klinikáról elég sok rosszat is olvastam, úgyhogy azzal vannak picit fenntartásaim! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!