Érdemes magánklinikán szülni?
Borzadva olvasom, hogy szüléskor repkednek a százezrek az orvosnak, nővéreknek, aneszteziológusnak és mindenkinek aki kapcsolatba kerül az emberrel.
Mi a helyzet a magánklinikákon, ahol előre meg van beszélve az összeg, amit a kórház kap (akár egészség kártyáról)?
Vagy ott is elvárják a hálapénzt?
Szül valaki magán klinikán?
Van valakinek tapasztalata?
Ott, ha az ember a kötelező összegen felül nem fizet milyen az ellátás?
Én erősen gondolkoztam rajta, de nem futotta rá, ügyeletesnél szültem.
DE nem adnék fogadott orvosnak kb. 200ezret összesen + szülésznő + egyágyas szoba, stb, hanem ezek árából mennék magánklinikára inkább. A neten nézegettem, feltüntetik, hogy mennyibe kerül a szülés, napi ellátás, stb, nézz utána, szerintem érdemes. Legalább tudod, ogy miért fizetsz, és tudod, hogy figyelmesek lesznek, kedvesek, nyugodt, tiszta, szép körülmények, stb.
Nem 200 ezer a szules maganklinikan, hanem a huvelyi szules 500-600 ezer kozott van, plusz az eda. Ha valasztott szulesznot szeretnel, az is plusz. Persze, ezek ilyen Kutvolgyi, Telki, Rose arak, a Robert ennel olcsobb, de olyan, mintha allami lenne, legalabb is en ott pluszt nem lattam nagyon, max. kedvesebbek.
Ja, es a 600 ezerben nincs benne a terhesgondozas, az kb.200 korul van, a Rose-ban meg dragabb.
Azert ezek az arak messze nem egyenloek a halapenzzel.
Es magankorhazban nem kell halapenzt adni, nem varja el senki. Sot, el sem fogadnak szerintem.
Nem fizettunk semmilyen halapenzt es az ellatas nagyon jo volt, kedvedek, profik, segitokeszek.
Hogy erdemes-e? Ha van ra penz, akkor igrn, ha nincs, szerintem erdemes inkabb a babara kolteni, de ez csak az en velemenyem.
Es nem kell ugymond elore megbeszelni a szules osszeget a magankorhazban, van egy arlista es kesz:) Illetve szerzodes, alairod, kifizeted a vegen a recepcion, akar bankkartyaval, kapsz szamlat (ha kersz, ha nem) es ennyi.
Szia,
én szeptemberben szültem a kislányomat a Róbert Klinikán,eléggé körüljártam a témát:
Telki távolság miatt nekünk kiesett,Dr.Rose valóban tetszetős,de nem semmi árak vannak,ezenfelül össz-vissz egy orvos+szülésznő van,nem igazán rendelkezik komoly háttérrel szerintem.
Maradt Kútvölgyi+Róbert,mindkét helyen voltam többször.
Első látásra neten vagy a klinikára megérkezve a Kútvölgyi dizájnosabb,de kb.15-20 perc jut egy betegre,a dokik rutinból vágnak,nincsen kád,a kitolásnál erősen ajánlott(kötelező) az ágyon lenni..
A Róbertben szerintem nagyon is megvan az a "plussz".Amikor először mentem akkor is60 percet bent voltam az orvosnál,mindent elmondott,az összes kérdésre válaszolt,lehetőség van alternatív szülésre,van kád,"bárhogyan" lehet vajúdni/szülni,törekednek a gátvédelemre(sikerült is ő az első babám 3800gr,57 cm volt,hála a szülésznőmnek Zachár Erikának:),mindenben a baba-mama érdekeit nézik.Az egyik kismama,aki bent volt farosan szülte meg a babát sima úton,ez is kevés helyen lehetséges.Az összes dolgozó iszonyúan segítőkész,nagyon kedves,szerintem fantasztikus hely:):)A kórtermek szépek,tiszták,van TV,internet,kényelmes ágy,takarítanak napi 2x,de ha neadj Isten véres lesz előbb az ágyneműd,szólsz és negyedjére is 5 percen belül kicserélik-lehet apróságnak tűnnek ezek,de ott nagyon jól jött:)
Hála pénz nincs,nem is fogadnák el,mindenről van számla,"tiszta lap",természetesen eü.pénztári kártyával/számlával lehet fizetni.
Árak tekintetében is maximálisan korrektnek éreztem,ha államiban szülök,is hasonló végösszeg jött volna ki.
Szerintem menj el személyesen,nézz körül,ne feltétlen a honlap alapján ítélj,mert nagyon csalóka dolog...
Az orvosom nevét,nem is írtam,Nega doktornőnek hívják,neki is végtelen hála:),mindenben mellettem volt,csak,annyit írok,hogy a szülés 7 órája alatt(vasárnap éjszaka) végig fogta a kezem,3 percre ment ki összesen-talán ez mindent elárul:)
Mikorra várod a picit?
Hát hogy érdemes-e nem tudom.Ha sok péntezek van igen.
Ha nem,akkor inkább ezt nélkülözd.Én a Kútvölgyibe szültem 4-szer is,de már magábnkórház lett.
4-500 000 ft körül mozog most egy szülés.Hallok negatív s pozítiv tapasztalatokat is.
Szerintem,ha kifigsz egy jó orvost bárhol az tökéletesen jó,minthogy pát napra pár százezret kidibni.
magánkórházakkal csak egy gond lehet, nincs intenzív, sebészet, újszülött intenzív stb.
...azaz ha baj van mehettek/visznek az államiba ugyanúgy. ha nincs baj akkor jól jártál
PIC(újszülött intenzív) nincsen a magánklinikákon,mivel talán 3-4 kórházban van csak BP-en.
De azt tudom(ismét csak a Róbertről),hogy szerződésük van az ÁEK-kel.Így ha sokkal korábban beindulna a szülés,akkor automatikusan mehetsz az ÁEK-be,akár a magánklinán választott orvosoddal és szülésznővel.Ezenkívül garantált az alapítványi szoba illetve a magasabb szintű ellátás.Ezt csak,azért írom le,mert sokan nem tudják.Tehát ha magánklinikai páciens vagy,és úgy megy a baba a PIC(nyilván Te is vele),tévedés,hogy sima ellátást kapsz,nagyon is tudják,hogy magánból jöttél.
Szia,
harmadik vagyok:)
Azért a 100 e ft,ami elvileg Nega Doktornő díja,ne nevezzünk hálapénznek,mert nem igaz,és aki ezt olvassa félreérti.Valóban 100 e ft,ha felkéred őt választott orvosodnak,de erről számlát adnak,szerződést.
A szülés és az utána lévő bennt lét 380 eft,plussz terhesgondozás kb.100 e ft(Decemberben volt egy akiciójuk így én 400 e ft-ért veszem igénybe összesen).
Ha állami helyen szülök:
-terhesgondozásért, kb.100 e ft-ot kifizetek
-szülésért,orvosnak hálapénz,ugyanígy kb.100 e ft
-szülésznő szintén 30-50 e ft.
Esetleges alapítványi szoba kb.10-15 e ft/éj.
Tehát ha nagyon szigorúan veszem 250-300 e ft.Nyilván ennél kevesebbért,többért is ki lehet jönni.
Itt 400 e ft-ot fizetek,de tudom,hogy a legjobb helyen vagyok,olyan orvosokkal/szülésznőkkel stb.akikre bátran rá tudom bízni magunkat.Mi sem vagyunk milliomosok,de úgy gondoltam,az életben nemsokszor születik az embernek gyereke,erre nem sajnálom.Ha kellene a babaruhát/bútort a vaterán venném,ahol tudnék takarékoskodnék,és takarékoskodtunk is mielőbb eldöntöttük,hogy jön a baba.
Nyilván mindenki eldönti,hogy mire költ,egészen biztosan állami kórházakban is vannak normális,kedves orvosok,nekem bőven van negatív tapasztalatom(majdnem a petefészkembe került),így köszönöm,nem kérem.
Amúgy ha annyit mondok,hogy a villanyszerelő 10 perces munkáért a múlt héten számla nélkül 20 e ft-ot kért,na az a nem semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!