Érdemes magánklinikán szülni?
Borzadva olvasom, hogy szüléskor repkednek a százezrek az orvosnak, nővéreknek, aneszteziológusnak és mindenkinek aki kapcsolatba kerül az emberrel.
Mi a helyzet a magánklinikákon, ahol előre meg van beszélve az összeg, amit a kórház kap (akár egészség kártyáról)?
Vagy ott is elvárják a hálapénzt?
Szül valaki magán klinikán?
Van valakinek tapasztalata?
Ott, ha az ember a kötelező összegen felül nem fizet milyen az ellátás?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Egyenlőre még nem vagyok várandós, de szeretném tudni, hogy mennyi pénzre lesz szükségem, és mit kell megtennem (sportolás, vitaminok, káros dolgok abbahagyása), hogy a babának minden jó legyen.
Abban a helyzetben vagyok, hogy még tudatosan tervezhetek.
A pénz egy részét az egészségkártyánkról tudnánk fizetni, a másik része, pedig remélem összejön addig.
Lehet, hogy butaság amit csinálok, de szeretném jól csinálni:)
Amúgy tényleg drágult,de mi minden:
Gondoljunk bele 2010ben mennyi volt egy kiló liszt,cukor,étolaj,benzin és milyen euro/huf árfolyam volt...
Sajnos,ez van:(:(
Szerintem jól csinálod,érdemes tájékozódni,mi is így tettünk,nincs meglepetés,amikor kiderül,hogy babát vársz.
Amúgy a legtöbb(bármilyen hihetlen),de a ruhákon,kiegészítő,egyéb kellékeken tudod spórolni.Mi minden ilyen szinte ajándékba kaptunk,és hatalmas segítség volt.
Ha eljön az idő,meg úgyis több helyen érdmes körülnézni,érzi azt az ember,hogy hol van jó kezekben:)
Sok boldogságot Nektek!
Első vagyok, mindenképpen érdemes gyűjtögetni rá, ha megteheted/megtehetitek.
Sok sikert a terveid megvalósulásához! :)
Legjobb barátnőm 35.héten szült,mindenféle előzmény nélkül,komlikációmentes terhesség után.A magánklinikának volt szerződése PIC klinikával(ahogy ezt előttem már írták),így amikor elment a magzatvíz a mentő,rögtön a PIC klinikára vitte.Ott már várták,azonnali császármetszést csináltak.A császár felé odaért a válaszott,magánklinikás orvosa és szülésznője is.A babát PIC-re vitték,szerencsére nem lett semmi problémája,hamar kikerült.A barátnőm alapítványi szobába került,ételfutár vitte neki a reggeli/ebéd/vacsorát,és mindennap kétszer bement hozzá a magánklinikás választott dokija,kedves volt vele az összes államis orvos,nővérke-ez mind annak köszönhető,hogy magánklinikán szült volna(az utobbi-kedvességek persze nem tudom).
Nálunk is jön a baba,8 hét múlva fogok szülni ezen a magánklinikán.Nagyon meg vagyok elégedve,az pedig külön jó,hogy magánpénztári kártyával is lehet fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!