Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes magánklinikán szülni?

Érdemes magánklinikán szülni?

Figyelt kérdés

Borzadva olvasom, hogy szüléskor repkednek a százezrek az orvosnak, nővéreknek, aneszteziológusnak és mindenkinek aki kapcsolatba kerül az emberrel.

Mi a helyzet a magánklinikákon, ahol előre meg van beszélve az összeg, amit a kórház kap (akár egészség kártyáról)?

Vagy ott is elvárják a hálapénzt?

Szül valaki magán klinikán?

Van valakinek tapasztalata?

Ott, ha az ember a kötelező összegen felül nem fizet milyen az ellátás?

2012. jan. 19. 14:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Egyenlőre még nem vagyok várandós, de szeretném tudni, hogy mennyi pénzre lesz szükségem, és mit kell megtennem (sportolás, vitaminok, káros dolgok abbahagyása), hogy a babának minden jó legyen.

Abban a helyzetben vagyok, hogy még tudatosan tervezhetek.

A pénz egy részét az egészségkártyánkról tudnánk fizetni, a másik része, pedig remélem összejön addig.

Lehet, hogy butaság amit csinálok, de szeretném jól csinálni:)

2012. jan. 20. 22:11
 12/20 anonim ***** válasza:

Amúgy tényleg drágult,de mi minden:

Gondoljunk bele 2010ben mennyi volt egy kiló liszt,cukor,étolaj,benzin és milyen euro/huf árfolyam volt...

Sajnos,ez van:(:(

2012. jan. 20. 22:15
 13/20 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csinálod,érdemes tájékozódni,mi is így tettünk,nincs meglepetés,amikor kiderül,hogy babát vársz.

Amúgy a legtöbb(bármilyen hihetlen),de a ruhákon,kiegészítő,egyéb kellékeken tudod spórolni.Mi minden ilyen szinte ajándékba kaptunk,és hatalmas segítség volt.

Ha eljön az idő,meg úgyis több helyen érdmes körülnézni,érzi azt az ember,hogy hol van jó kezekben:)

Sok boldogságot Nektek!

2012. jan. 20. 22:19
 14/20 anonim ***** válasza:

Első vagyok, mindenképpen érdemes gyűjtögetni rá, ha megteheted/megtehetitek.

Sok sikert a terveid megvalósulásához! :)

2012. jan. 21. 07:25
 15/20 anonim ***** válasza:
Én Telkiben szültem, NAGYON elégedett voltam mindennel. Igaz, hogy a vártnál többe került az egész, mert nagyon besárgult a babám és rá kellett húznunk még két éjszakát, de legalább nyugodtan mentünk haza, miután teljesen jól lett. A nagyon halk szívzörejét is itt hallották meg, nagyon alapos gyermekorvosi vizsgálat volt minden nap. Még szerencse, mert később műtét lett belőle, idejében kerültünk kardiológushoz. Nem lesz több gyerekem, de ha lenne, a következőt is itt szülném, gondolkodás nélkül.
2012. jan. 25. 00:46
 16/20 anonim ***** válasza:
Masodik vagyok, nem irtam, en is a Telkiben szultem. Szinten nagyon meg voltam elegedve mindennel, nagyon profi csapat.
2012. jan. 26. 00:50
 17/20 anonim ***** válasza:
Azért azt tudni kell, hogy bármi gond van veled a terhesség alatt, akkor mehetsz az államiba... Ugyanis a magán helyen nincs kora ellátás, és ezért ha minimális esély is fennáll a koraszülésnek (pl begörcsölsz és nyílasz), akkor nem a magánklinikára fektetnek be megfigyelésre. Ezt azért érdemes tudni és kalkulálni vele. Ezen kívül, ha a babával bármi van, akkor viszik a gyermekkórházba, te pedig kulloghatsz utána..Az ember nem tervezi, de én így jártam a magánnal. Amíg minden oké veled, addig vállalnak érted felelősséget...Semmilyen komplikált helyzetet nem szeretnek.
2012. febr. 3. 12:15
 18/20 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Ez bármelyik kórházban így van, ahol nincs PIC. Márpedig a legtöbb helyen nincs. Ez nem érv a magánklinika ellen.
2012. febr. 3. 13:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Legjobb barátnőm 35.héten szült,mindenféle előzmény nélkül,komlikációmentes terhesség után.A magánklinikának volt szerződése PIC klinikával(ahogy ezt előttem már írták),így amikor elment a magzatvíz a mentő,rögtön a PIC klinikára vitte.Ott már várták,azonnali császármetszést csináltak.A császár felé odaért a válaszott,magánklinikás orvosa és szülésznője is.A babát PIC-re vitték,szerencsére nem lett semmi problémája,hamar kikerült.A barátnőm alapítványi szobába került,ételfutár vitte neki a reggeli/ebéd/vacsorát,és mindennap kétszer bement hozzá a magánklinikás választott dokija,kedves volt vele az összes államis orvos,nővérke-ez mind annak köszönhető,hogy magánklinikán szült volna(az utobbi-kedvességek persze nem tudom).

Nálunk is jön a baba,8 hét múlva fogok szülni ezen a magánklinikán.Nagyon meg vagyok elégedve,az pedig külön jó,hogy magánpénztári kártyával is lehet fizetni.

2012. febr. 3. 14:05
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez melyik magánklinikán volt így. Nevet kérek.
2012. febr. 4. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!