SOTE II-n hogy megy a császár? Apuka várhat a műtő előtt? Mikor láthatja a babát? Vele lehet míg lemérik, mosdatják. Stb?
Engem a szülőszobából vittek a műtőbe, így a párom ott maradt. Látta, amikor fürdették, lemérték, ő kapta meg először (ha jól tudom). Nekem már bebugyolálva tették a fejem mellé pár percre, aztán elvitték megfigyelni.
Aztán apuka elment a cuccaimért, felhozta az őrzőbe.
Engem ezalatt összevarrtak, kitoltak. A folyosón várt a párom, 2 szót váltottunk, aztán engem az őrzőbe vittek. Ő oda nem jöhetett be. Haza is ment.
Ez volt kora reggel. Du fel kellett kelnem. Nagyon fájt.
Du kb. 20 percre felhozták a babát is.
Látogató is jöhetett, egyszerre 1, beöltözve, pár percre.
Az őrző nem vmi kellemes hely.
Mi érdekel még?
De aranyos vagy! Köszönöm!
Még akkor szeretném megkérdezni, hogy a kórházi napokra a babának kell-e popsikrémet is vinni, vagy elég a pelenka és a törlőkendő? Ha jól tudom ruhát is csak majd a hazahozósat kell bevinni.
Na azt sem tudom hírtelen hogy mit kérdezzek, de ha eszedbe jut valami hasznos tanács, akkor azt köszönöm!
Popsikrém volt a pelenkázón, de az ajándékcsomagban volt Sudocrem minta, én azt használtam (és azóta is).
Ruha elvileg csak akkorra kell, igen. Bár én vittem egy rugit és egy body-t, a táskában nem foglalt sok helyet. Jól is tettem, mert egyik nap akkora rugit kapott a lányom, hogy délre az ujjával kisebesítette a pofiját. Átcseréltem a miénkre, aztán fürdetés előtt vissza (neves matricát nem elfelejtve), nehogy kiderüljön a "csalás". ;)
Kispárnát, cumisüveget vigyél! Babakesztyűt ne, inkább karmolja meg magát, mint kidörzsölje az állát (mint az én lányom)!
Itasd, itasd, itasd! Nehogy besárguljon.
Az őrzőben nincs kapaszkodó sem az ágynál, sem a wc-n. Elég rossz.
Ha jól vagy, másnap lekerülhetsz az osztályra a babádhoz.
Nem ámítalak, az első hét maga a pokol, de utána jobb lesz.
Műtét után én nem tudtam aludni. A vérnyomásmérő bizonyos időnként bekapcsolt (pont mire elaludtam volna), aztán levették, de akkor jött a reggeles műszak. Aztán a reluxán sütött be a nap, majd a gyógytornász jött. Aztán fel kellett kelni. 3/4 óráig tartott az ágy közepétől a széléig az "út".
Menü: 1. nap infúzió, folyadék
2. nap tea, 5 szem háztartási keksz
Kérdezz bátran!
Ja, a heg 10,5 hónap után nyomásra érzékeny, de szépen begyógyult. Az alatta keletkező csomóktól ne ijedj meg, ha nem váladékoznak, idővel felszívódnak.
(Elsőre nem küldte be, amit írtam. Ha kétszer szerepel, bocs!)
Hát akkor erre nem lehet igazán felkészülni. Nekem faros a babám, tuti császár lesz.
Kaptál katétert? Az eda után adták be? A csecsemősök segítenek ha nem tudok valamit? Első baba, soha még nem is fogtam újszülöttet, tök amatőr vagyok.
Meddig kellett feküdni a császár után?
Mikor indult be a tejed?
Meddig feküdtetek bent? 3-4 nap?
Ha még eszembe jut valami, akkor megkérdezem. Bocsi a sok kérdésért. :)
Köszönöm mégegyszer!!!! :)
Kaptam. Eda után, nem éreztem. Amikor kivették, az sem fájt. Meg a pisilés se utána. Bár minden más fájt, így ha fájt volna, akkor sem éreztem volna valószínűleg. :)
Az edánál kiküldték a páromat, többször megszámolta a csempét kint, míg várt. :D
6 óra fekvés után kellett felkelni, de első nap pihenhetsz. Másnap, az osztályon már úgyis a kicsid, a rokonok, a szobatársak lefoglalnak. Ha szerencséd van, tudsz aludni éjjel. Én nem tudtam, állandóan sírt vmelyik baba (az enyém aludt), az ágy meg olyan kényelmetlen, hogy öröm volt az itthoniban feküdni végre!
2+5 napot töltöttem bent, kettőt előtte. A 4. napon jöhettünk volna, ha a gyerekorvos, és a főorvos is megengedi, de én nem akartam, mert bajunk volt a szoptatással. Legyen több szerencséd!
A gondozásba gyorsan belejössz majd, attól ne félj! A csecsemősök kedvesek, segítenek, csak kérdezz tőlük bátran!
Sok pénz ne legyen nálad, én a telefonomat vittem magammal mindenhova, de nem loptak el semmit.
Moss hajat, mielőtt műtenek! Utána nem engedik, de nem is igen tudsz. 1 hétig a fürdés katasztrófa!
Ne menj egyágyasba, bár én kimerültem, mire kikerültünk onnan, de a szobatársak sokat segítenek, és vigyáznak a babádra, ha pl. zuhanyozni mész.
Fiacskád lesz vagy lánykád?
Igen, a pénzre én is gondoltam, hogy csak apró lesz nálam, ha kell valami akkor anyukám vagy a férjem rohan is vele. :)
A szoptatástól kicsit félek (elég érzékenyek a melleim-bimbóvédő már eltéve), és remélem lesz tejem is, és könnyen rájövünk a babával hogy hogy kell...
Kislányunk lesz! :D Már nagyon várjuk!!! :D:D Egyre izgatottabb vagyok ahogy telik az idő, néha elkap a sírógörcs is.
A nővéreknek vagy csecsemősöknek adtál pénzt? Vagy nem szokás? Fogadott dokim lesz.
Nem, nem adtam.
A nővérekkel nem voltam igazán elégedett, a csecsemősök meg olyan sokan voltak, ráadásul váltották egymást. Nem is tudtam volna, hogy kinek adjak.
Viszont a kicsim fülét ott szúrták ki, pénzért ugyan, de nagyon profin. Azóta sincs baj vele.
Ha az első 1, majd az azt követő 2 hónapot túlélitek, nem lesz baj! ;)
Én azt hittem, nem ilyen stresszes ez az egész. Az első 2 hónapra majdnem ráment a kapcsolatunk, de azóta rendeződtek a dolgok.
Kislányom ráadásul hasfájós volt. Aztán a hozzátáplálás volt kemény, most meg a fogzás-mászás-hiszti korszakban vagyunk. Egyáltalán nem volt könnyű, és most sem az, de mindent megér! :)) Néha azért visszakívánom a porontyot a pocakba! ;)
A nehézségekre senki nem készít fel, talán kíméletből, vagy mondják, csak nem hiszi el az ember. Viszont csodálatos dolog anyának lenni, és fantasztikus látni, hogyan fejlődik a pici. Az én lányom már önállóan integet pl. idegeneknek a Lidl parkolójában, vagy a Rossmann-ban a pénztárosnak kiabál: "add ide!". Nagyon vicces! :D
Azt mondom, pihenj, amíg tudsz!
Én lassan 1 éve nem aludtam egy igazit!
Kinél szülsz?
Aranyos lehet a kislányod! Biztos a legszebb dolog a világon látni, hogy aki bennünk növekedett, milyen szépen fejlődik odakint! :) És csodás dolog az anyaság, nemsokára én is megtapasztalom! Bár még mindig nem hiszem el hogy anya leszek! Te mikor fogtad fel igazán?
Szerencsére a családomra és a férjemre is számíthatok, a férjem is 2 hétig itthon lesz velünk, úgyhogy jó lesz, anyukám mondta hogy bármiben segít, ha kell, főz, mos, vasal... meg a testvéreim is. Anyós persze más tészta, de tőle nem is kell semmi...
Dr. Sobel Gábornál fogok szülni, eddig is nagyon meg voltam vele elégedve, és 100%-osan megbízom benne. Valahogy nyugtatólag hat rám. Remélem így lesz ez a császárnál is, ami elvileg 2 hét múlva lesz. Most kezdek parázni egy kicsit mert most kezd valóságossá válni.
Remélem hogy akik bent lesznek a műtét alatt, fognak velem beszélgetni, lekötni, pár jó szót szólni hozzám.
Második gyereket terveztek?
Velem beszélgettek.
Talán, amikor üvöltésre ébredtem, és élőhalottként rá kellett jönnöm, hogy ez a pici ember tőlem vár segítséget, rám van utalva, és egy életre elköteleztem magam mellette. Szinte "szerelmes" vagyok a lányomba, nem hittem, hogy lehet ennyire szeretni vkit.
Azért néha jól kiakaszt! ;)
Nekem is volt segítségem, a nagymamám főzött ránk 2 hétig. Anyóstól én sem várok semmit, még 1 pohár vizet sem.
Sajnos nem ismerem a dokidat.
Nem, ha az eszemre hallgatok. Kicsi a gyerekszoba, és sokba is kerül egy gyerkőc. Én 30 alatt még sosem úsztam meg egy hónapot, pedig hol van még az iskola?!
Persze jó lenne egy kistestvér a lányomnak!
Mi lesz a babád neve?
Jól eltraccsolunk itt. :D Remélem, hogy azért nem törlik!
(Ezt is újra kellett elküldenem, remélem, nem szerepel kétszer! Elszállt írás közben a gép.)
Remélem is hogy nem törlik!!! :) Nagyon jó hogy tudunk beszélni. Nekem nagyon hasznos, és ez a lényeg itt a gyakorikérdéseken.
A kislányunk Luca lesz. Nektek hogy hívják?
Most megyek aludni, mert a mai napom nagyon hosszú volt, most is voltam vérvételen, sajna terhességi cukrom lett, így ma 4 vérvétel (éhgyomor, reggeli/ebéd/vacsora után) és még ctg is volt, így kicsit kifáradtam. De a vége már ilyen. :)
Szép estét kívánok, és ha még eszembe jut valami kérdés, akkor leírom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!