Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárnál...

Programozott császárnál hagynak vajúdni? Ha nem, lehet kérni?

Figyelt kérdés

Programozott császárom lesz, de ha lehetséges, egy kicsit szeretnék vajúdni, egyrészt hogy átélhessem ezt is, másrészt pedig azért, hogy a baba is felkészülhessen arra, hogy hamarosan meg fog születni, ne csak úgy kikapják onnan.

A szívem miatt sajnos nem szülhetek, de úgy tudom, a vajúdás első pár órájában még annyira nem vészesek a fájdalmak, szerintem azokat simán kibírnám egy ideig (bár nem tudom, mert még nem szültem, első baba lesz:)

Hogy van ez? Lehet kérni? Vagy esetleg automatikusan hagynak vajúdni egy kicsit? Az ismerőseim között nincs, aki programozott császárral szült volna, így innen várok választ. Köszönöm! :)

2013. márc. 21. 18:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

Krasznai doki nem fog hagyni vajúdni! Nála szültem én is de sajnos megfosztott ettől az örömtől. Cserébe viszont megajándékozott egy fájdalommentes császárral, ami után 6 órával már törökülésben szoptattam, ugyanúgy mint velem szemben az anyuka aki hüvelyi úton szült. :)

Nem sok helyen hagynak amúgy vajúdni.. Én is ki akartam próbálni, úgyhogy kerestem-kutattam és a második babámat egy másik dokinál szültem (aki hagy vajúdni és szintén azt a metszési fajtát használja mint a Krasznai), bekötötte az oxyt, 2 óráig jöttek a fájások (extraenyhék voltak amúgy és kb 10 percenként ha jött egy) aztán mentünka műtőbe.

Ha érdekel esetleg elérhetősége, priviben elküldöm. :)

2013. márc. 21. 19:07
 12/19 anonim ***** válasza:
21%
Hetes vagyok. Lehet buta a kerdes de miert adnanak oxyt csaszar elott? Egyebkent sajnalom h nem elheteted at a sima szulest annak ellenere h ennyire szeretned. Biztos meg lesz ennek is a maga varazsa :)
2013. márc. 21. 19:07
 13/19 anonim ***** válasza:
72%

Hetes, nézz több Kandász Andi féle Szülőszoba sorozatot! :) Abban is volt hogy miért ajánlatos programozott császár előtt is vajúdni egy kicsit. Sokkal kímélőbb a babának, ahogy a kérdező is írta, fel tud készülni arra, hogy ő most meg fog születni, nem csak úgy kiveszik, kicsit "stresszelik", mert ha mondjuk épp békésen szunyókál, amikor kiveszik, akkor lehet, hogy nehezebben adaptálódik, gondok lesznek a légzésével, stb.

Budapesten a Szt. Istvánban hagynak vajúdni programozott császárral, ezt biztosra tudom. Lehet ha megkérdezed a te dokid ő is bele fog egyezni!

2013. márc. 21. 19:12
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Én egy eü-s ismerősömtől azt halottam, hogy hagynak bizonyos ideig vajúdni prog. császár előtt is nehogy a baba sokkot kapjon vagy mi, egyszóval neki is rá kell készülni egy kicsit. Én simán szültem ezt csak hallottam, de lehet benne valami ha belegondolunk.
2013. márc. 21. 19:20
 15/19 anonim ***** válasza:
53%
Biztos, hogy nem. A program császárnak az az oka, hoyg nem szülhetsz mert kockázata van, nem fogják megkockáztatni.
2013. márc. 21. 19:37
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
benne van a szóban, attól programozott, hogy nem várják meg míg megindul magától a szülés, hanem egy előre meghatározott időpontban kiveszik a babát
2013. márc. 21. 22:06
 17/19 A kérdező kommentje:

Igen, én ezt értem, de elég sok helyen olvastam, hogy van akit hagytak vajúdni kicsit, idézem:

1) "Nekem kellett vajúdni. Oxitocinnal indították a vajúdást aznap reggel, amikorra tervezték a császárt.

Nekem szerencsém volt, fél órával az infúzió bekötése után olyan fájásaim lettek, hogy rohantak velem a műtőbe, szóval gyorsan megúsztam a vajúdást."

2) "Az itteni klinikán is vajúdni kell, a fent leírtak miatt: a babának és a mamának is jobb. A barátnőm kisfia faros volt, ő is vajúdott és nálam is hamar kiderült, hogy az oxi ellenére nem tágulok és nincsenek érezhető fájásaim, csak méhösszehúzódásaim, mivel minden rendben volt engem is 8 óra után toltak a műtőbe."

De ezek már régebbi válaszok voltak (2007-es és 2005-ös) azért gondoltam rákérdezek hogy hogyan működik manapság, de ezek szerint ma már elég kevés helyen hagynak vajúdni.

2013. márc. 21. 22:12
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha szívproblémák miatt nem szülhetsz és amiatt lesz programcsászárod, akkor én úgy gondolnám, hogy bízd rá magad az orvosra és ha nem hagy vajúdni, akkor annak nyilván oka van. Azért a szív dolgokkal nem érdemes játszani, mert lehet, hogy 10ből 8 embernél "kellemes" az oxis indítás eleje, de lehet, hogy nálad ez nem jönne be és lehet, hogy egyből durva fájásaid lennének.

Amikor nekem indították 4-5 órán keresztül folyt az oxi, rengeteget kaptam, olyan összehúzódásaim voltak hogy szinte levegőt nem kaptam, mintha kiszorították volna belőlem a levegőt, de fájásom egy szál se volt, sőt nem is tágultam, de mivel a baba veszélyben volt más miatt ezért császár lett. Egy másik kismamának is reggel 7kor bekötötték, őt már rá egy fél órára lehetett hallani, hogy erős, szinte egybefüggő fájásai lettek. Nem tudni, ki hogyan reagál az oxira, felesleges veszélynek ne tedd ki magad és a kicsit.

Beszéld át az orvossal a kérdéseidet, gondolataidat, de ha egy szikrányi veszély van a dologban, ne azzal foglalkozz, hogy a kicsit csak kikapják onnan, hanem azzal, hogy szépen, egészségesen átéljétek azt hogy a pici megszületik és nálad sem lesz semmi.

2013. márc. 22. 00:00
 19/19 anonim ***** válasza:

"1) "Nekem kellett vajúdni. Oxitocinnal indították a vajúdást aznap reggel, amikorra tervezték a császárt.

Nekem szerencsém volt, fél órával az infúzió bekötése után olyan fájásaim lettek, hogy rohantak velem a műtőbe, szóval gyorsan megúsztam a vajúdást." "

Ezt én írtam egy másik kérdésnél :) Szerintem ez attól függ, hogy mi miatt kell a programozott császár, a te esetedben nem tudom, hogy szabad-e vajúdni. A dokitól kérdezd meg, és ha hajlik rá, mondd el neki, hogy szeretnél vajúdni, ha van rá lehetőség.

A babának mindenképpen jobb, nekem legalábbis azt mondták, amikor szültem, hogy sokkal kisebb a légzési problémák esélye, ha volt vajúdás a császár előtt, mert attól a baba kicsit "felpörög". Ha mondjuk békésen szunyókál éppen, amikor kiveszik, akkor lehet, hogy nehezebben tér magához, nehezebben kezd lélegezni.

2013. márc. 22. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!