Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárnál...

Programozott császárnál hagynak vajúdni? Ha nem, lehet kérni?

Figyelt kérdés

Programozott császárom lesz, de ha lehetséges, egy kicsit szeretnék vajúdni, egyrészt hogy átélhessem ezt is, másrészt pedig azért, hogy a baba is felkészülhessen arra, hogy hamarosan meg fog születni, ne csak úgy kikapják onnan.

A szívem miatt sajnos nem szülhetek, de úgy tudom, a vajúdás első pár órájában még annyira nem vészesek a fájdalmak, szerintem azokat simán kibírnám egy ideig (bár nem tudom, mert még nem szültem, első baba lesz:)

Hogy van ez? Lehet kérni? Vagy esetleg automatikusan hagynak vajúdni egy kicsit? Az ismerőseim között nincs, aki programozott császárral szült volna, így innen várok választ. Köszönöm! :)

2013. márc. 21. 18:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
59%

1: Ugyan miért akarsz vajúdni? Nem egy leányálom ám elhiheted! Inkább örülj, hogy fájdalom nélkül születik meg a picid, millióan cserélnének veled, hidd el!

2: Ha szívbeteg vagy, akkor normális, felelősségteljes orvos kizárt dolog hogy akár fél percig is vajúdni fog! Ez nem gyerekjáték!

2013. márc. 21. 18:47
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Biztos, hogy nem hagynak. Nem véletlenül jóval a kiírt időpont előtt csinálják, ha beindul a szülés azonnal meg kell csinálni, hogy nehogy már késő legyen. Ha a baba elindul a szülőcsatornában, akkor már nem tudnak császározni.
2013. márc. 21. 18:48
 3/19 anonim ***** válasza:
43%

Csak cáfolnám az elsőt: a szülés első része nem fáj, inkább csak kellemetlen. Legalábbis két szülés tapasztalata alapján ezt tudom írni. Különben meg nehéz elképzelni, hogy a császárseb egyáltalán, egy percig nem fáj.

Bocsánat, de a kérdésre igazából nem tudok válaszolni.

2013. márc. 21. 18:49
 4/19 anonim ***** válasza:
77%
Inkább örülj neki, hogy nem kell vajúdnod!
2013. márc. 21. 18:50
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

miaju, Misgav-Ladach, én 3x szültem ilyen módszerrel, egy pillanatig nem fájt, 4 óra után felálltam, az egy kicsit húzós volt de utána semmi bajom nem volt

[link]

Én is azt mondom hogy inkább áldd az eget hogy nem kell vajúdnod!

2013. márc. 21. 18:53
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hát akkor ezek szerint esélytelen.

Azért én szerettem volna picit, a fent leírt indokaim miatt és hogy megtapasztalhassam, egy élménnyel több legyen. Na meg ha más nem azért, hogy utána majd együtt tudjak szörnyülködni a többi anyukával, hogy mennyire fájt! :)

2013. márc. 21. 18:55
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
En azt nem ertem hogy akarsz vajudni ha adott idopontban fogsz szülni. Attol h pl majus masodikan megcsaszaroznak nem indul be a szüles termeszetes folyamata vagyis a vajudas sem.Akkor hogy hagynanak vajudni?
2013. márc. 21. 18:58
 8/19 anonim ***** válasza:
80%

Elolvastam, érdekes volt. Persze kérdés, hogy a kérdezőt ilyen módszerrel műtik-e. Amit írtam, csak azért írtam, mert szinte minden császáros ismerősöm panaszkodott, hogy a műtét után mennyire rosszul voltak.

Még annyit írnék, hogy sok nőnek -köztük a kérdezőnek- fontos az, hogy átéljen valamit a természetes szülésből. Senki nem mondja, hogy mindenkinek így kell gondolkodni, azt meg pláne nem, hogy ettől lesz "jó anya". Nem kell fogadni, hogy mások így éreznek. Persze ez a fórum mindenről szól, de a toleranciáról nem.

Kérdező, az orvosodat kérdezted erről?

2013. márc. 21. 18:59
 9/19 anonim ***** válasza:
41%
De megegyszer kerdem hogy vajudna ha be sem indul a szules?
2013. márc. 21. 19:01
 10/19 A kérdező kommentje:

# 7, a mesterséges szülésindításról hallottál már? Oxytocin és társai? :)

miaju, még nem kérdeztem, ez a kérdés ma ütött szöget a fejemben, de jövő héten megyek majd és megkérdezem. :)

#5, köszi a linket, elolvastam és megnyugodtam, mert pont a Krasznai fog műteni a Péterfyben:)))) Fogalmam sem volt róla hogy milyen császármetszési típusok vannak, de megnyugtató hogy ezek szerint annyira nem fogok szenvedni! :)

2013. márc. 21. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!