Programozott császárnál hagynak vajúdni? Ha nem, lehet kérni?
Programozott császárom lesz, de ha lehetséges, egy kicsit szeretnék vajúdni, egyrészt hogy átélhessem ezt is, másrészt pedig azért, hogy a baba is felkészülhessen arra, hogy hamarosan meg fog születni, ne csak úgy kikapják onnan.
A szívem miatt sajnos nem szülhetek, de úgy tudom, a vajúdás első pár órájában még annyira nem vészesek a fájdalmak, szerintem azokat simán kibírnám egy ideig (bár nem tudom, mert még nem szültem, első baba lesz:)
Hogy van ez? Lehet kérni? Vagy esetleg automatikusan hagynak vajúdni egy kicsit? Az ismerőseim között nincs, aki programozott császárral szült volna, így innen várok választ. Köszönöm! :)
1: Ugyan miért akarsz vajúdni? Nem egy leányálom ám elhiheted! Inkább örülj, hogy fájdalom nélkül születik meg a picid, millióan cserélnének veled, hidd el!
2: Ha szívbeteg vagy, akkor normális, felelősségteljes orvos kizárt dolog hogy akár fél percig is vajúdni fog! Ez nem gyerekjáték!
Csak cáfolnám az elsőt: a szülés első része nem fáj, inkább csak kellemetlen. Legalábbis két szülés tapasztalata alapján ezt tudom írni. Különben meg nehéz elképzelni, hogy a császárseb egyáltalán, egy percig nem fáj.
Bocsánat, de a kérdésre igazából nem tudok válaszolni.
miaju, Misgav-Ladach, én 3x szültem ilyen módszerrel, egy pillanatig nem fájt, 4 óra után felálltam, az egy kicsit húzós volt de utána semmi bajom nem volt
Én is azt mondom hogy inkább áldd az eget hogy nem kell vajúdnod!
Köszönöm a válaszokat, hát akkor ezek szerint esélytelen.
Azért én szerettem volna picit, a fent leírt indokaim miatt és hogy megtapasztalhassam, egy élménnyel több legyen. Na meg ha más nem azért, hogy utána majd együtt tudjak szörnyülködni a többi anyukával, hogy mennyire fájt! :)
Elolvastam, érdekes volt. Persze kérdés, hogy a kérdezőt ilyen módszerrel műtik-e. Amit írtam, csak azért írtam, mert szinte minden császáros ismerősöm panaszkodott, hogy a műtét után mennyire rosszul voltak.
Még annyit írnék, hogy sok nőnek -köztük a kérdezőnek- fontos az, hogy átéljen valamit a természetes szülésből. Senki nem mondja, hogy mindenkinek így kell gondolkodni, azt meg pláne nem, hogy ettől lesz "jó anya". Nem kell fogadni, hogy mások így éreznek. Persze ez a fórum mindenről szól, de a toleranciáról nem.
Kérdező, az orvosodat kérdezted erről?
# 7, a mesterséges szülésindításról hallottál már? Oxytocin és társai? :)
miaju, még nem kérdeztem, ez a kérdés ma ütött szöget a fejemben, de jövő héten megyek majd és megkérdezem. :)
#5, köszi a linket, elolvastam és megnyugodtam, mert pont a Krasznai fog műteni a Péterfyben:)))) Fogalmam sem volt róla hogy milyen császármetszési típusok vannak, de megnyugtató hogy ezek szerint annyira nem fogok szenvedni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!