Hogyan lehet a szülésre felkészülni?
Szia! Érdekes, én is a második szülésemnél féltem jobban, nem az elsőnél. Nekem közrejátszott, hogy az első nagyon gyors volt, és semmi komplikáció nem lépett fel, ezért attól rettegtem, hogy mivel ez annyira "könnyű" volt, a második csak rosszabb lehet. Nem lett igazam, a második még gyorsabb volt, igaz, jobban is fájt...
Hogyan lehet felkészülni? Talán úgy, hogy tudatosítod magadban, hogy a szülés a világ legtermészetesebb dolga, és ha fáj is, tudod, hogy rövid időn belül elmúlik, és nincs fájdalom, ami ennél jobb ügyet szolgálna, hiszen minden méhösszehúzódással közelebb kerülsz a kisbabádhoz. Én a vajúdás és szülés alatt végig arra gondoltam, hogy igen, fáj, de ez azért van, hogy a picúrnak biztosítsa a testem a kiutat. Egyébként nekem megnyugtató volt a második szülésnél, hogy már átéltem az elsőt, mert tudtam, mire számíthatok, és a vajúdás alatt kb mindig be is tudtam lőni, hol tartok, mennyi lehet még hátra. Szóval az lebegjen a szemed előtt, hogy, még ha néha fájdalmas is, pár óra alatt elmúlik, és utána ott lesz a gyönyörű kisbabád!
Jó babavárást és könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!