Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan lehet a szülésre...

Hogyan lehet a szülésre felkészülni?

Figyelt kérdés
Második gyermekemet várom,nem volt az nagyon nehéz szülésem azt hiszem,de mégis nagyon félek,rettegek.
2013. márc. 21. 10:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, én is a második babámat várom :). Én nem félek (még, lehet ez változni fog) nagyon várom. Az előző császáros volt, most elterveztem, hogy a következő hüvelyi úton fog megszületni :)! Az első szülésednél lehet mégiscsak volt rossz élmény ha ennyire rettegsz. Vagy azért mert tudod milyen fájdalommal járt és ez jócskán benned van?
2013. márc. 21. 11:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Érdekes, én is a második szülésemnél féltem jobban, nem az elsőnél. Nekem közrejátszott, hogy az első nagyon gyors volt, és semmi komplikáció nem lépett fel, ezért attól rettegtem, hogy mivel ez annyira "könnyű" volt, a második csak rosszabb lehet. Nem lett igazam, a második még gyorsabb volt, igaz, jobban is fájt...

Hogyan lehet felkészülni? Talán úgy, hogy tudatosítod magadban, hogy a szülés a világ legtermészetesebb dolga, és ha fáj is, tudod, hogy rövid időn belül elmúlik, és nincs fájdalom, ami ennél jobb ügyet szolgálna, hiszen minden méhösszehúzódással közelebb kerülsz a kisbabádhoz. Én a vajúdás és szülés alatt végig arra gondoltam, hogy igen, fáj, de ez azért van, hogy a picúrnak biztosítsa a testem a kiutat. Egyébként nekem megnyugtató volt a második szülésnél, hogy már átéltem az elsőt, mert tudtam, mire számíthatok, és a vajúdás alatt kb mindig be is tudtam lőni, hol tartok, mennyi lehet még hátra. Szóval az lebegjen a szemed előtt, hogy, még ha néha fájdalmas is, pár óra alatt elmúlik, és utána ott lesz a gyönyörű kisbabád!

Jó babavárást és könnyű szülést kívánok!

2013. márc. 21. 12:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a megnyugtató válaszokat!Talán azért félek mert már tudom mire számítsak és tartok a császártól és a felmerülhető komplikációktól,meg persze tudom hogy fáj és hogy vágják az embert,aztán varrják,de remélem gyorsan túl leszek rajta.
2013. márc. 22. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!